Wedstrijdverslagen

30 november 2019 verslag jeugdcompetitie

Dit is voorlopig het laatste verslag van de jeugdcompetitie aangezien wij komend jaar geen jeugd meer hebben. Aangezien Birte op zondag de kwartfinale NJM moet spelen deed zij vandaag niet mee aan de uitwedstrijd tegen DTTC ’78 2. Ondanks dat wonnen Haron en Beau met 6-4. Vooral dankzij Beau die ongeslagen bleef. Haron moest  een keer in het zand bijten maar het dubbel werd wel weer gewonnen. Hiermee eindigt het team als tweede in de 3e klasse.

23 november 2019 verslag jeugdcompetitie

Ook vandaag was Beau afwezig en moesten Haron en Birte het opnemen tegen drie spelers van Reflex ’65 1. Haron wist al zijn partijen te winnen, Birte won een keer. Het dubbel leverde een prachtige strijd op met spectaculaire ralleys maar werd jammer genoeg met 12-10 in de vijfde game verloren. De wedstrijd werd in Finsterwolde gespeeld omdat Reflex niet de beschikking had over hun zaal.

16 november 2019 verslag jeugdcompetitie

Vooraf leek het de wedstrijd voor het kampioenschap de thuiswedstrijd tegen koploper Dedemsvaart 2. Helaas doordat Beau niet kon spelen stond het team al met 3-0 achter. Toen ook Haron en Birte het niet konden bolwerken is op slag de droom van het kampioenschap in de laatste competitie van het team vervlogen. De 10-0 nederlaag viel wel heel erg groot uit, alleen Haron was nog dichtbij een punt maar verloor toch met 9-11 in de vijfde game.

 

2 november 2019 verslag jeugdcompetitie

Vandaag was concurrent DTTC ’78 2 de tegenstander van ons jeugdteam. Met in hun midden een jongen met een 100% score leek dit een geduchte concurrent. Maar Haron en Beau waren uitstekend op dreef en wonnen al hun partijen. Vooral het dubbel met hen beiden was een maatje te groot voor DTTC die in totaal maar 8 punten wisten te scoren in drie games. Birte was een paar keer dicht bij een overwinning maar kwam telkens net iets tekort. Einduitslag 7-3 maar door dit resultaat ging Dedemsvaart 2 dat met 9-1 won ons team voorbij in de stand.

 

19 oktober 2019 verslag jeugdcompetitie

Concurrent Dedemsvaart 2 was vandaag net iets sterker dan ons jeugdteam. Haron raakte zijn 100% score kwijt door een keer te verliezen. Ook het dubbel ging voor de eerste keer verloren. Birte en Beau wisten elk een keer te winnen waardoor er een 6-4 eindstand op het bord kwam. Door dit verlies is Dedemsvaart tot op 1 punt genaderd in de stand.

 

12 oktober 2019 verslag jeugdcompetitie

 

Vandaag tegen een tegenstander die waarschijnlijk in de promotiepoule terecht zal komen.  Een serieuze tegenstander dus en dat bleek. Het gevolg was een nipte zege met 6-4 tegen Reflex ’65 1. Haron bleef opnieuw ongeslagen en Beau sleepte er met moeite twee zeges uit. Het dubbel Haron/Beau zorgde ook weer voor een zege. Voor Birte waren deze tegenstanders nog net iets te sterk. Volgende week tegen de grootste concurrent voor de 1e plaats de uitwedstrijd tegen Dedemsvaart 2.

 

5 oktober 2019 verslag jeugdcompetitie

Vandaag werd de uitgestelde wedstrijd tegen Actief Vries 3 met maar liefst 10-0 gewonnen. Opvallend is dat Birte steeds meer de smaak te pakken krijgt gezien ook zij al haar wedstrijden gemakkelijk heeft gewonnen.

 

21 september 2019 verslag jeugdcompetitie

Ook de derde wedstrijd werd een prooi voor ons jeugdteam De uitwedstrijd tegen De Treffers ’70 3 werd met 7-3 gewonnen. Haron bleef opnieuw ongeslagen, Beau won twee keer en Birte een keer en ook het dubbel Haron/Beau bleef ongeslagen. Daarmee verstevigen zij de koppositie in de 3e klasse A.

 

14 september 2019 verslag jeugdcompetitie

Opnieuw een grote overwinning, dit keer werd HouVaart Dedemsvaart 1 met 8-2 verslagen. Beau en Birte werden door dezelfde speelster verslagen. Het team staat met twee wedstrijden gespeeld bovenaan.

 

7 september 2019 verslag jeugdcompetitie

Helaas heeft onze vereniging maar een jeugdteam overgehouden dat nu in de 3e klasse A uitkomt. Het team bestaat uit Beau, Haron en Birte. Het team begon vandaag uitstekend met een 9-1 overwinning op GTTC 4 dat overigens met maar twee spelers naar Finsterwolde gekomen was. Alleen Birte verloor nipt in vijf games.

 

21 april 2019 verslag seniorencompetitie

Het eerste team speelde een middelmatige competitie en kon nooit meedoen om het kampioenschap. Wel had het team nog invloed op het kampioenschap door in de laatste wedstrijd DOTO 2 op 6-4 te houden waardoor Actief Vries 1 kampioen kon worden. Het team zelf eindigde op de 3e plaats. Het tweede team speelde een lastige competitie. Ze eindigden wel gedeeld laatste samen met SVK 1 maar na tellen van games was SVK sterker. Ook het derde team had het lastig. Mede door een paar grote nederlagen kon degradatie niet worden afgewend hoewel de afstand tot een veilige plaats niet zo erg groot was. Het vierde team werd kampioen in de 4e klasse B. Na er een paar keer tegenaan gehikt te hebben was het dit keer wel raak hoewel er in de laatste wedstrijd tegen concurrent Midstars nog verloren werd. De voorsprong was echter voldoende om het kampioenschap binnen te halen. Het vijfde team deed ook tot op het laatst mee om het kampioenschap maar moest toch hun meerdere erkennen aan DTTC ’78 dat hun laatste wedstrijd ruim won en team vijf bleef steken op een 6-4 nederlaag tegen Midstars 7.

 

20 april 2019 verslag jeugdcompetitie

De competitie van het eerste team is een beetje als een nachtkaars uitgegaan. Alleen Marijke en Dion waren vandaag beschikbaar in de wedstrijd tegen Buitenpost 1 en werd dan ook dik verloren. Alleen Dion wist nog een puntje te pakken. Hiermee eindigt het team op de 4e plaats. Ook de wedstrijd van het tweede team ging verloren. Tegen De Treffers ’70 2 werd met 7-3 verloren. Haron en Milou wonnen een keer en ook het dubbel van hun beiden werd gewonnen. Het tweede team eindigt hiermee ook op de 4e plaats. Het derde team ging eveneens dik onderuit tegen Reflex ’65 1. Aafke redde eer door de laatste wedstrijd te winnen. Ook dit team eindigt hiermee als 4e.

 

13 april 2019 verslag jeugdcompetitie

Het eerste team speelde vandaag tegen laagvlieger FTTC 1. Wat een gemakkelijke wedstrijd had moeten worden werd toch moeilijk. Na een stroef begin met een 2-0 achterstand werd uiteindelijk een 6-4 overwinning. Met name het dubbel werd op zeer gelukkige wijze gewonnen want op matchpoint tegen serveerde Marijke op het oog naast de tafel maar blijkbaar schampte de bal nog net de tafel. Marijn en Dion wonnen beide twee keer. Iris had het weer moeilijk maar won wel een keer. Het tweede team had een vrije ronde. Het derde team speelde tegen Actief Vries 2. Aafke won twee keer en Wendy voegde daar nog een punt aan toe. Uiteindelijk verloor het team met 7-3 maar het gevoel overheerst dat er meer in zat.

 

6 april 2019 verslag jeugdcompetitie

Vandaag was de dag van de meisjes van Oldambt tegen de jongens van Assen. Het eerste team kreeg drie punten kado omdat Assen 2 maar met twee jongens speelden. Timothy is langzamerhand te sterk voor deze competitie want geen van onze speelsters had een kans tegen hem. Marijn smaakte het genoegen in een spannende vijfsetter van Ryan te winnen. Eindstand werd 4-6. Het tweede team speelde tegen Assen 4. Er werd niet een wedstrijd in drie games beslist wat aangeeft dat de strijd spannend was. Toch wisten alleen Joyce en Beau een keer te winnen waardoor er met 2-8 werd verloren. Het derde team speelde tegen kampioenskandidaat Assen 5. Ook hier spannende wedstrijden maar alleen Wendy smaakte in de laatste partij het genoegen de eer te redden.

 

30 maart verslag jeugdcompetitie

Het eerste team speelde vandaag tegen Vinkhuizen 1 met 5-5 gelijk. Vinkhuizen speelde met een invaller waar Dion, Marijke en Marijn allen van wonnen. Dion en Marijn pakten beiden nog een punt. Het tweede team gingen helaas met 10-0 onderuit tegen het sterke GTTC 3 team. Er werd hier en daar wel een game of twee gescoord maar het was voor Joyce, Haron en Beau niet voldoende om een punt te pakken. Heel anders liep het af voor het derde team. GTTC 4 werd met maar liefst 8-2 verslagen. Alleen Birte moest twee punten aan de tegenstander laten.

 

23 maart 2019 verslag jeugdcompetitie

Vandaag was een goede dag voor onze jeugdteams want alle drie boekten een overwinning. Het eerste team speelde tegen Dokkum 2 met invaller Luuk. Hij, Marijke en Dion boekten alle drie twee overwinningen. Het dubbel ging helaas net verloren, eindstand 6-4. Het tweede team kreeg drie punten gratis want tegenstander Delta Impuls 1 kam maar met twee spelers. Beau, Hron en Milou wonnen elk een keer en ook het dubbel werd gewonnen, eindstand 7-3. Het derde team had afgelopen donderdag al een inhaalwedstrijd gespeeld tegen Assen 5. Er werd met 10-0 verloren maar dat was geflatteerd. De meiden hadden uitstekend weerstand geboden en verdienden meer. Vandaag was Wendy er niet dus moesten Aafke en Birte het doen tegen HouVaart Dedemsvaart 1. En dat ging heel goed want Aafke won drie keer en Birte twee keer. Bovendien werd het dubbel gewonnen zodat de eindstand 6-4 werd.

 

16 maart 2019 verslag jeugdcompetitie

Het was vandaag geen goede dag voor de jeugdteams want alle teams verloren. Het eerste team verloor van Buitenpost 1 met 8-2. Het was echter we een spannende wedstrijd met meerdere 5-games maar uiteindelijk wonnen alleen Marijn en Dion een partij. Iris bleef zonder zege. Het tweede team verloor met 6-4 van De Treffers ’70 2. Ook hier veel spannende partijen. Milou en Joyce wonnen elk twee keer. Het derde team verloor met 7-3 van Reflex ’65 1. Aafke was weer goed voor twee winstpartijen, Wendy won een keer.

 

9 maart 2019 verslag jeugdcompetitie

Het  eerste team speelde vandaag de verste uitwedstrijd namelijk tegen FTTC 1. De Schipper zusjes waren vandaag afwezig dus moest invaller Luuk meedoen. Ook Dion speelde voor het eerst mee. Het werd een gemakkelijke 9-1 overwinning. Luuk en Marijke wonnen al hun partijen en alleen Dion moest een punt aan de tegenstander laten. Het tweede team had een vrije ronde. Het derde team verloor met 7-3 van Actief Vries 2. Aafke wist twee keer te winnen en Wendy voegde daar nog een punt aan toe.

 

16 februari 2019 verslag jeugdcompetitie

 

Vandaag speelde alleen het tweede team aangezien het eerste een wedstrijd vooruit gespeeld had en de wedstrijd van het derde uitgesteld is. Joyce, Milou en Beau speelden tegen Assen 4. Ieder van hen won een keer zodat de uitslag 7-3 voor Assen werd.

 

9 februari 2019 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team speelde vandaag 5-5 tegen Vinkhuizen 1. Na een 2-0 achterstand werden er 4 wedstrijden op rij gewonnen. Marijn was weer de beste met twee winstpartijen. Marijke en Iris wonnen elk een keer en ook was er winst voor het  dubbel Marijn en Marijke. Het tweede team verloor nipt van GTTC 3. Joyce was goed voor twee winstpartijen. De andere twee punten kwamen van Haron en Milou. Het derde team won voor het eerst dit seizoen. Aafke scoorde een hattrick, Wendy pakte twee keer de winst en het zesde punt was voor Birte.

 

2 februari 2019 verslag jeugdcompetitie

 

Ook de tweede wedstrijd van het eerste team ging verloren. De uitwedstrijd tegen Dokkum 2 werd 6-4. Marijn won twee keer en Iris en Marijke elk een keer. Het tweede team speelde in Friesland tegen Delta Impuls 1. Joyce wist twee keer te winnen en Milou en Haron elk een keer. Ook het dubbel met Joyce en Milou werd gewonnen zodat de eindstand 5-5 werd. Het derde team speelde door ziekte van Wendy maar met twee man. Tegen HouVaart Dedemsvaart 1 werd met 6-4 verloren. Birte en Aafke wonnen elk twee keer zodat het team nu al meer punten heeft dan afgelopen competitie. Dat belooft wat.

 

19 januari 2019 verslag jeugdcompetitie

 

Vandaag werd de vooruit geschoven wedstrijd Assen 2 – Oldambt 1 gespeeld. Het team van Assen dat zich versterkt had met de komst van Ryan bleek te sterk voor Marijke, Iris en Marijn. Alleen Marijn en Marijke wisten een keer te winnen. Timothy en Ryan bleken te sterk zodat de eindstand 8-2 voor Assen werd.

 

 

2 december 2018 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerst team heeft een prima najaarscompetitie gespeeld en is uiteindelijk als derde geëindigd. Helaas door een blessure kon Dion de laatste wedstrijden niet meer spelen. Argus 3 was duidelijk te sterk en ook Vinkhuizen 1 was een maatje te groot. Het tweede team plaatste zich knap voor de promotiepoule maar dat was het hoogst haalbare, een vierde plaats was hun deel. Het combinatieteam Argus/Oldambt kwam duidelijk nog tekort in de derde klasse en eindigde afgetekend als laatste.

 

21 april 2018 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team speelde al op vrijdagavond tegen De Treffers ’70 3. Met een overwinning had de laatste plaats nog aan hen overgedaan kunnen worden maar helaas zat dat er niet in. Het werd een 6-4 nederlaag, Dion scoorde twee keer en Iris en Marijn elk een keer. Het tweede team leek een riante positie te hebben voor het kampioenschap. Zij hadden aan drie punten genoeg voor het kampioenschap. Tegen concurrent DTTC ’78 2 werd echter ongelukkig begonnen doordat Haron in vijf games de eerste wedstrijd verloor. Joyce kon het ook niet bolwerken tegen hun sterkste speler en Milou verloor ook haar partij. Het dubbel was toen al cruciaal maar Joyce en Milou verloren helaas in vijf games. De spanning sloeg toe en toen Joyce na een 2-0 voorsprong toch in vijf games verloor ging de hoop op het kampioenschap verloren. De overige partijen gingen ook verloren zodat het team uit Appingedam toch nog kampioen werd.

 

14 april 2018 verslag jeugdcompetitie

 

Beide jeugdteams moesten vandaag naar Assen. Het eerste team deed het goed tegen de koploper maar verloor toch met ere met 6-4. Dion smaakte het genoegen om twee keer te winnen, Marijn en Iris pakten elk een keer een punt. Het tweede team had vrijdagavond al tegen GTTC 4 gespeeld en met 8-2 gewonnen. Milou en Haron verloren beiden van dezelfde speler. Tegen Assen 4 werd met 9-1 gewonnen, alleen Haron liet een punt aan de tegenstander. Door dit resultaat heeft het team in de laatste wedstrijd tegen DTTC ’78 2 aan drie punten voldoende voor het kampioenschap.

 

7 april 2018 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste jeugdteam verloor ook zijn achtste wedstrijd nu tegen GTTC 1. Hoewel in sommige partijen goed tegenspel geboden werd waren over het algemeen de Groningers net iets vaster. Het dubbel van Iris en Marijn werd wel gewonnen en ook Dion wist een keer te scoren, eindstand 2-8. Het tweede team begon stroef tegen GTTC 3 met een nederlaag van Haron en Joyce die 5 games nodig had om het punt binnen te halen. Daarna werden de partijen gemakkelijk gewonnen, eindstand 9-1.

Het derde team speelde vandaag in Eelde de laatste ronde van deze competitie. Birte haalde tegen koploper Argus 1 twee spectaculaire overwinningen tegen zowel Aafke als Steyn Greydanus beide met 14-12 in de vijfde game. Ook het dubbel met Wendy ging over vijf games maar die werd helaas verloren. Eindstand 3-2 voor Argus. De tweede wedstrijd was tegen Actief Vries 2. Deze werd met 4-1 verloren. De strijd tegen Argus had zoveel energie gekost dat er niet genoeg over was om een goed resultaat te behalen. Birte scoorde het enige punt.

 

 31 maart 2018 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste jeugdteam beleefde weer een beroerde dag want dit keer werd met 10-0 verloren van Delta Impuls. Dion was nog het dichtste bij een punt maar na een 2-0 voorsprong werd de partij toch nog verloren. Marijke en Marijn bleven zonder kans op meer. Het tweede team deed goede zaken door met 8-2 te winnen van Argus 5. Joyce was weer onverslaanbaar, Milou en Haron waren goed voor elk twee punten. Hierdoor kwam het team weer wat nader tot koploper DTTC ’78 2 met nog een wedstrijd tegoed.

 

24 maart 2018 verslag jeugdcompetitie

 

Ook vandaag was de tegenstander van het eerste jeugdteam te sterk. Luuk maakte zijn debuut in de Noordelijke Divisie doordat Dion geblesseerd was. En dat deed hij niet onverdienstelijk gezien de twee overwinningen die hij boekte tegen Vinkhuizen 1. Ook Iris wist een keer te winnen. Marijke verloor drie keer, einduitslag 3-7.

Het tablestars circus was vandaag in Finsterwolde. Omdat Wendy afwezig was maakte Robin zijn debuut in de competitie. Omdat in de eerste wedstrijd Talo 2 met maar een speler aanwezig was werd met 5-0 gewonnen. De tweede wedstrijd tegen Talo 1 werd echter met 4-1 verloren. Birte scoorde het enige punt.

 

17 maart 2018 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team speelde tegen de een na laatste in de competitie namelijk De Treffers ’70 3 maar ook tegen deze tegenstander werd geen overwinning geboekt. Dion was nog de beste met twee winstpartijen, Marijn en Iris wonnen elk een keer, eindstand 6-4. Het tweede team speelde tegen concurrent DTTC ’78 2. Helaas werd met 7-3 verloren met alleen overwinningen voor Joyce en Milou en het dubbel. Hierdoor is de voorsprong flink geslonken maar ze staan nog steeds bovenaan.

 

10 maart 2018 verslag jeugdcompetitie

 

Ook vandaag was er verlies voor heet eerste jeugdteam, dit keer tegen het sterke Assen 1. Alleen Dion wist een keer te winnen en bijna een tweede keer. Marijn en Marijke hadden geen kans, einduitslag 1-9. Het tweede team speelde ook tegen Assen en wel hun 4e team. Zij hadden wel succes getuige de 9-1 eindstand. Alleen Milou verloor een keer. Joyce bleef wederom ongeslagen en ook Haron bleef zonder schade. Door dit resultaat handhaafden ze zich als koploper en aangezien concurrent DTTC 2 niet verder kwam dan 5-5 is de voorsprong nu riant.

Ook het Tablestars team kwam weer in actie en nu met een eerste overwinning want Actief Vries 2 werd met 4-1 verslagen. Wendy en Birte wonnen knap twee keer, alleen het dubbel werd verloren. De tweede wedstrijd werd echter met 4-1 verloren van GTTC 5. Birte was verantwoordelijk voor het enige punt.

 

24 februari 2018 verslag jeugdcompetitie

 

De meiden van het 1e jeugdteam moesten vandaag een 10-0 nederlaag incasseren tegen GTTC 1. Dit team dat gelijk eindigde in de najaarscompetitie met ons team is duidelijk aan het groeien door meer trainingen en was nu een maatje te groot voor Marijke, Iris en Marijn. Door dit resultaat blijft het team laatste in de Noordelijke Jeugddivisie. Het tweede team speelde vandaag niet maar zag concurrent voor het kampioenschap in de derde klasse DTTC ’78 2 met 10-0 winnen van Assen 4.

 

10 februari 2018 verslag jeugdcompetitie

 

Vandaag werkte het tweede team een vooruit gespeelde wedstrijd uit bij GTTC 3. Joyce maakte haar pas veroverde status als A-licentie houder waar door drie keer te winnen. Milou voegde daar twee winstpartijen aan toe en Haron een zodat de eindstand 6-4 werd.

In de duocompetitie speelden Wendy een Birte tegen maar een tegenstander want het team van Talo 2 had afgezegd. Argus 1 bleek te sterk zodat met 5-0 werd verloren.

 

3 februari 2018 verslag jeugdcompetitie

 

Het was vandaag de dag van Iris in de wedstrijd tegen Delta Impuls 1. Met drie overwinningen was zij de ster van de dag. In de eerste wedstrijd wist zij in een zeer spannende wedstrijd het eerste punt binnen te slepen. Haar tweede wedstrijd was tegen Dagmar waar ze nog nooit van gewonnen had maar ook die werd in de 5e game beslist in het voordeel van Iris. Ook haar laatste wedstrijd werd gewonnen. Intussen had ook Marijke verrassend gemakkelijk van Dagmar gewonnen zodat ook zij haar eerste punt scoorde. Marijn was dichtbij een overwinning maar het lukte net niet zodat de eindscore  4-6 werd in het voordeel van de Friesen. Het tweede team blijft het goed doen getuige de 8-2 overwinning op Argus 5. Joyce bleef ongeslagen, Haron en Milou wonnen elk twee keer.

 

27 januari 2018 verslag jeugdcompetitie

 

Dat het een lastige competitie zou worden was al gevreesd. En dat bleek in het eerste competitieduel in de Noordelijke Jeugddivisie. Met 9-1 werd vandaag verloren van Vinkhuizen 1. Alleen Marijn kon de eer redden, Iris en Marijke bleven met lege handen. Het tweede team deed het stukken beter. In de derde klasse A werd GTTC 4 met maar liefst 10-0 verslagen. Joyce, Milou en Haron maakten daarmee een uitstekende start in de competitie.

Ook de duo competitie ging vandaag van start. Wendy en Birte speelden in de 4e klasse B tegen GTTC 5 en TALO 1. Beide wedstrijden werden met 4-1 verloren en beide keren was het Birte die het punt scoorde.

 

9 december 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Met de hakken over de sloot is vandaag het eerste jeugdteam kampioen geworden in de eerste klasse A. Dankzij een 6-4 overwinning op Reflex ’65 1 eindigde het team gelijk met GTTC 1 maar door onderling resultaat (11-9) werd het kampioenschap binnen gehaald. Dion en Marijn wonnen beiden twee keer, Iris een keer en het dubbel was alweer goed voor een punt. In de voorjaarscompetitie mag het team uitkomen in de Noordelijke Jeugddivisie. Het tweede team behaalde een mooie 9-1 overwinning op Nordic 1 en eindigt dit team als derde. Alleen de afscheid nemende Eliene verloor een keer. Jammer genoeg valt dit team uit elkaar door het stoppen van Eliene. Het derde team sloot af met een 8-2 overwinning op TIOS ’66 1. Pascal deed weer een keer mee en ondanks dat zij nog maar zelden achter de tafel te zien is won zij al haar partijen. Dat was echter maar twee keer want de tegenstander was maar met twee spelers verschenen. Milou en Haron wonnen elk een keer en het dubbel was ook oor Oldambt. De eindstand is nog niet bekend maar waarschijnlijk eindigt het team als derde.

 

2 dec. 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Het blijft razend spannend voor het kampioenschap in de 1e klasse A. Oldambt 1 en GTTC 1 wonnen beiden met 7-3 dus blijft de een punt voorsprong van ons team in stand. Beide teams speelden tegen maar twee spelers. Bij Oldambt 1 tegen Dokkum 2 was een tegenstander een te grote obstakel voor onze spelers. Hij scoorde de drie punten tegen. Volgende week valt de beslissing in de uitwedstrijd tegen Reflex ’65 1. Het tweede team speelde tegen koploper DTTC ’78 1 en won verdienstelijk met 6-4. Marijke was goed voor drie punten en Eliene scoorde in haar laatste wedstrijd twee punten. Zij stopt namelijk. Ook het dubbel Marijke/Eliene was succesvol. Joyce bleef ondanks soms goed spel met lege handen. Het derde team speelde tegen Reflex ’65 2 en verloor met 6-4. Milou pakte twee keer de winst en Haron een keer en ook het dubbel won. Birte deed haar best maar de tegenstanders waren beter.

 

25 nov. 2017 verslag jeugdcompetitie

 

De strijd om het kampioenschap in de 1e klasse A is ongemeen spannend na dit weekend. Vrijdagavond moest het eerste team naar Dokkum om een inhaalwedstrijd te spelen. Een Fries wist van alle drie Oldambsters te winnen zodat de uitslag 3-7 werd. Op dat moment stond het team eerste met vier punten voorsprong op GTTC 1. Dat team was vandaag de tegenstander. Na een spannende wedstrijd werd helaas met 6-4 verloren. GTTC was met hun sterkste spelers gekomen en het bleek dat zij vaak net even vaster waren en meer uit hun service konden halen. Dion wist echter wel twee keer te scoren en Marijn een keer. Ook het dubbel was voor het dubbel Dion/Marijn. Iris bleef zonder overwinning. Door deze uitslag is GTTC tot op een punt genaderd. Komend weekend speelt het team voor het laatst thuis dus kom hen ondersteunen. Het tweede team speelde tegen FTTC 2 een teleurstellende wedstrijd. Alleen Marijke sputterde wat tegen door een keer te winnen. Uitslag 9-1 voor de Friezen. Het derde team speelde tegen aanstaande kampioen GTTC 2. Milou en Haron wonnen elk een keer, eindstand 8-2 voor de Groningers.

 

18 nov. 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste jeugdteam is nog steeds op kampioenskoers dankzij een 8-2 overwinning op Midstars 1. De wedstrijd werd al op vrijdagavond gespeeld op verzoek van Midstars. Vooral Marijn as op dreef getuige haar drie overwinningen. Dion en Iris verloren beiden van Marnix van de Oskam broertjes. Aangezien concurrent ook met 8-2 won blijft de achterstand 4 punten. Komend weekend word de beslissing verwacht met op vrijdagavond de inhaalwedstrijd tegen Dokkum 2 en op zaterdag tegen GTTC 1. Het tweede team verloor nipt van Assen 3 met 6-4. Eliene en Marijke wonnen elk twee keer. Joyce heeft het lastig in deze klasse. Zij heeft tot nu toe nog maar twee keer gewonnen. Het derde team speelde uit tegen NATTC 2 met 5-5 gelijk. Milou scoorde weer een hattrick Haron was goed voor een punt en ook het dubbel werd gewonnen. De voorronde in deze klasse zit en door teams die niet op kwamen dagen werden er straffen uitgedeeld. Mede daardoor eindigde het derde team op een gedeelde 4e/5e plaats met evenveel punten als Assen 4. Door onderling resultaat is het team toch in de promotiepoule terecht gekomen.

Het startersteam kende een uitstekende dag want beide wedstrijden tegen Argus en  DOTO 1 werden door Jarik en Wendy met 5-0 gewonnen. Hierdoor is het team op de tweede plaats geëindigd op slechts twee punten van kampioen Assen 5.

 

12 nov. 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Dit weekend werden er een paar inhaalwedstrijden gespeeld  door team 1 en 2. Vandaag speelde team 1 tegen de grootste concurrent voor het kampioenschap GTTC 1. Dankzij een 7-3 overwinning werd er goede zaken gedaan voor de stand. GTTC staat nog bovenaan maar zij hebben een wedstrijd meer gespeeld. Dion was weer de beste met drie overwinningen. Marijn scoorde twee keer en Iris die weer last kreeg van haar hamstrings wist toch een keer te winnen. Ook het dubbel Dion/Marijn was succesvol. Het tweede team speelde afgelopen vrijdagavond tegen koploper DTTC ’78 1. Marijke bleef knap ongeslagen en ook Eliene pakte twee punten. Het dubbel Marijke/Eliene pakte ook de Damsters in waardoor de eindstand 4-6 werd. Hierdoor doet het team nog steeds mee om het kampioenschap.

 

4 nov. 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team deed vandaag goede zaken door Hou Tafel ’77 1 met 9-1 te verslaan. Het begin was niet goed omdat Iris de eerste partij verloor. Daarna werd weliswaar een aantal keren 5 games gespeeld maar werd er toch gemakkelijk gewonnen. Het tweede team had een vrij weekend. Het derde team moest helaas met maar twee (Milou en Haron) spelen door ziekte van Pascal. Toch werd met 6-4 gewonnen van Assen 4. Milou smaakte het genoegen van een hattrick en Haron won twee keer plus het dubbel.

Vandaag was de starterscompetitie in Finsterwolde neergestreken. Oldambt 4 speelde hun eerste wedstrijd tegen GTTC 2 en won deze met 4-1. Alleen Birte verloor nipt. De tweede wedstrijd was tegen Assen 5. Die waren net iets te sterk voor Wendy en Birte maar met name Wendy gaf goed partij door twee keer in drie games te verliezen. Eindstand 5-0 voor Assen.

 

28 okt. 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Door blessures van Dion en Marijke en de naweeen van de ziekte van Iris zijn de wedstrijden van team 1 en 2 uitgesteld. Team 3 speelde wel uit tegen Reflex ’65 2. Het team bestond volledig uit de familie Tuin. Milou was de beste met twee overwinning, Haron won een keer en ook het dubbel werd gewonnen.

Het startersteam speelde ook en dit keer in Assen. Twee keer werd gewonnen van respectievelijk van DOTO 1 en Olympia ’54 1. Tegen DOTO wonnen Jarik en Wendy elk een keer en ook het dubbel werd gewonnen. Tegen Oympia moest het team tegen maar een tegenstander spelen. Deze wist echter wel zijn beide partijen te winnen. Door twee keer met 3-2 te winnen doet het team goed mee om de bovenste plaats.

 

7 okt. 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Aangezien het eerste team niet compleet aan kon treden word de wedstrijd tegen GTTC 1 verplaatst. Het tweede team speelde in Friesland tegen FTTC 2 en verloor enigszins teleurstellend met 6-4. Kennelijk zat de lange reis nog in de benen want dde eerste vier wedstrijden werden verloren. Het dubbel nipt na een 2-0 voorsprong. Daarna wonnen Joyce en Marijke een keer en Eliene twee keer. Het derde team bestond vandaag geheel uit leden van de familie Tuin. Tegen het zwakke GTTC 3 werd zelfs met 8-2 gewonnen. Birte smaakte het genoegen haar eerste punt in de 3e klasse te scoren. In de stand tekent zich een duidelijk beeld af met de vier beste en de vier andere teams waarbij ons team de aanvoerder is van de rest.

Vandaag was het ook weer de beurt van ons Tablestars team. Zij speelden in Siddeburen de derde en vierde ronde. De eerste wedstrijd was tegen Assen 4. Wendy was niet opgewassen tegen de broertjes Van Dijk maar Jarik won zijn beide partijen. Het dubbel was dus beslissend en die werd gewonnen door onze jeugd, eindstand 3-2. Het tweede duel was tegen Argus 8 en werd gemakkelijk met 5-0 gewonnen.

 

30 sept. 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team speelde vandaag een spannende wedstrijd tegen Reflex ’65 1. De start was goed en werd een 4-1 voorsprong genomen. Daarna werd echter daar maar een punt toegevoegd zodat de eindstand 5-5 werd. Dion was goed voor twee punten, Iris en Marijn elk een punt en het dubbel Dion en Marijn werd ook gewonnen. De koppositie werd versterkt want de concurrentie liet ook punten liggen. Het tweede team speelde met invalster Milou tegen Nordic 1 en speelde ook gelijk. Eliene en Marijke wonnen beide twee keer en het dubbel was het vijfde punt. Milou was dichtbij een overwinning maar het lukt net niet. Het derde team speelde tegen koploper GTTC 2 die nog geen punt verspeelt had. Pascal smaakte het genoegen om hun 100% van de tafel te halen. Eindstand 9-1 voor GTTC.

 

23 sept. 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Ook de tweede wedstrijd van het eerste team werd vandaag in winst omgezet. De broertjes Oskam uit Middelstum werden met 8-2 verslagen. In een spannende strijd werd alleen het dubbel verloren en ook Marijn verloor een keer. Hiermee staat het team eerste maar de concurrentie is nog dichtbij. Het tweede team kreeg drie punten cadeau omdat tegenstander Assen 3. Toch werd het een lastige wedstrijd maar uiteindelijk werd met 7-3 gewonnen. Marijke won twee keer en ook Eliene en Joyce pakten beiden een punt. Het derde team speelde dit keer we volledig maar verloren toch met 7-3 van NATTC 1. Milou, Haron en Pascal wonnen elk een keer.

Vandaag begon ook de startcompetitie met in de 5e klasse B team 4. Debutant in dit team is Wendy en het was een droomdebuut. Zij won in de confrontatie met Olympia ’54 1 direct haar eerste wedstrijd. Birte won ook een keer maar daar bleef het bij. Eindstand 2-3. Tegen GTTC 2 won Wendy verrassend twee keer en ook het dubbel met Birte werd gewonnen. Birte pakte maar een punt, eindstand 4-1 Mooi begin voor dit team.

 

17 sept. 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste jeugdteam is goed begonnen aan de najaarscompetitie dor met 7-3 van Hou Tafel ’77 1 te winnen. Dion, Marijn en Iris verloren alle drie van dezelfde speler. Mogelijk krijgt dit nog een staartje want deze speler was invaller uit het 2e team van Hou Tafel maar dat team is terug getrokken uit de competitie. Afwachten dus hoe dit afloopt. Oldambt 2 had tegen Hou Tafel ’77 2 moeten spelen maar dat is dus niet meer mogelijk. Het derde team heeft met twee spelers (Milou en Haron) gespeeld tegen TIOS ’66 1 Beiden wonnen elk een keer en ook het dubbel werd gewonnen. Eindstand werd dus 7-3 voor TIOS.

 

22 april 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team speelde afgelopen dinsdag al haar laatste competitieduel tegen Argus 4. Twee keer winst was er voor Babette en Iris, Dion won een keer. Daarmee werd de eindstand 5-5. Het team eindigde door dit resultaat op de vijfde plaats in de 1e klasse A. Het tweede team speelde tegen hekkensluiter Assen 2. In dit team zit wel de best presterende speler in de persoon van Pelle Norder. Dat moest ook Marijn ondervinden want zij verloor na lange tijd weer eens een partij. Zij eindigde wel direct achter Pelle op de tweede plaats. Naast de twee winstpartijen van Marijn won ook Marijke twee keer en Joyce een keer. Daarmee werd Assen 2 met 6-4 verslagen. Het team eindigde daarmee ook als vijfde in de 2e klasse A. Het derde team was al uitgespeeld en is uiteindelijk als derde geëindigd in de 3e klasse B.

 

8 april 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste jeugdteam speelde in een spannende wedstrijd met 5-5 gelijk tegen De Treffers ’70 3. Luuk en Dion scoorden beiden twee keer en ook in het dubbel waren beiden succesvol. Babette speelde een ongelukkige wedstrijd door drie keer te verliezen. Het tweede team speelde eveneens een spannende wedstrijd maar won dit keer met 6-4 van FTTC 1. Marijn scoorde maar weer eens een hattrick maar ook Marijke wist drie keer te winnen. Zij speelt sinds kort met lange noppen en begint daar steeds meer succes mee te halen. Joyce was niet zo gelukkig met drie nederlagen. Jammer was dat het dubbel nipt met 9-11 in de 5e game werd verloren. Het derde team verloor met 6-4 van FTTC 2. Eliene en Melissa zorgden beiden voor twee punten maar Milou bleef puntloos. Zij speelden hun laatste wedstrijd van deze competitie en zullen waarschijnlijk als derde eindigen in de 3e klasse A.

In de duocompetitie werd de laatste ronde gespeeld. Het vierde jeugdteam werd onbedreigd eerste met een straatlengte voorsprong op nummer twee. Joost bleef de hele competitie ongeslagen. Eerst met Argus 6 met 4-1 verslagen, Haron verloor een keer en vervolgens werd naast concurrent DTTC ’78 2 met 3-2 verslagen. Hier verloren ze het dubbel en Haron moest ook een punt aan de tegenstander laten. Het vijfde team speelde eindelijk compleet en wist ondanks dat er een aantal partijen maar met een speelster gespeeld zijn toch een derde geeindigd. Pascal eindigde zelfs als tweede achter Joost met maar twee verliespartijen. Het team won eerst met 5-0 van DTTC ’78 3 en daarna met 5-0 van Argus 6. De inhaalwedstrijd tegen Argus 7 werd met 3-2 gewonnen. Beau verloor een keer en het dubbel werd verloren. Het zesde team had ook een zeer succesvolle zaterdag. Vinkhuizen 4 werd met 4-1 verslagen en Argus 10 zelfs met 5-0. Alleen Birte verloor een keer. Daarmee is het team keurig op de tweede plaats geeindigd in de 5e klasse B.

 

1 april 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste jeugdteam speelde vandaag uit tegen staartclub Dokkum 2. Helaas zat er niet meer in dan een 5-5 gelijkspel. Babette met twee punten en Luuk en Iris en het dubbel zorgden voor de punten. Dat was vooral tegenvallend voor Luuk als kopman van het team. Het tweede team speelde uit tegen Hou Tafel ’77 1. Wederom was Marijn met drie overwinningen de redder voor het team. Joyce en Marijke wisten niet te scoren. Het derde team speelde tegen Talo 1 in de Boshal in Loppersum. Laagvlieger Talo wist de nederlaag op 6-4 te houden. Eliene en Melissa wonnen elk twee keer en Milou een keer plus het dubbel werd gewonnen. Hierdoor steeg het team naar een voorlopige tweede plaats in de 3e klasse A.

 

25 maart 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste jeugdteam had een lastige tegenstander in Vinkhuizen 1. De start was goed met overwinningen van Luuk en Dion en ook het dubbel werd gewonnen. Daarna wist alleen Luu nog een punt te pakken eindstand 4-6. Marijn van het tweede team bleef voor de vierde competitiewedstrijd achter elkaar ongeslagen al moest ze er dit keer wel de maximale games voor spelen. Maar elke keer weer slaagde ze er in om in de 5e games toe te slaan tot frustratie van haar tegenstanders van Tornado’65 1. Joyce en Marijke wonnen elk een keer zodat de eindstand 5-5 werd. Het derde team had afgelopen dinsdag al gespeeld tegen koploper GTTC 2. Eliene verloor voor het eerst deze competitie en direct twee keer. Melissa was ook een keer succesvol maar meer zat er niet in, eindstand 2-8. Vandaag speelde het team tegen Vinkhuizen 2 en won met 7-3. Milou was de ongelukkige die drie keer verloor.

Het vierde en vijfde team speelden vandaag in Appingedam. Joost blijft in deze competitie nog steeds ongeslagen en samen met Haron werd er weer twee keer gewonnen. Jammer genoeg had Pascal zich weer ziek afgemeld zodat Beau alleen drie wedstrijden moest afwerken. Dit deed ze echter prima door alleen van Joost te verliezen in de onderlinge partij team 4 tegen team 5. Het zesde team deed het prima met twee overwinningen. GTTC 2 werd met 5-0 verslagen en Talo 2 met 4-1. Alleen Birte verloor een partij.

 

18 maart 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team leed vandaag een zware nederlaag tegen Argus 4. Alleen het dubbel en Dion waren succesvol. Iris en Babette scoorden niet. Het tweede team speelde met invalster Melissa voor Joyce tegen Assen 2 en won onverwacht dik met 8-2. Dat Marijn aan een goede reeks bezig is bewees zij opnieuw met drie overwinningen. Marijke was eindelijk succesvol met twee winstpartijen, haar eerste in deze competitie. Melissa had ook een topdag met twee overwinningen. Het achtste punt werd met het dubbel behaald. Hierdoor heeft het team voorlopig de laatste plaats verlaten.

 

11 maart 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Vandaag eindelijk het vervolg van de competitie. Het eerste team speelde tegen Dokkum 2 en won eenvoudig met 8-2. Alleen Jelmer was een tegenstander van formaat en wist van Dion en Babette te winnen. Luuk wist in vijf games wel van hem te winnen. Door dit resultaat staat het team voorlopig op een tweede plaats in de 1e klasse A. Het tweede team speelde tegen de broers Oskam die gezamenlijk Midstars 1 vormen. Marijn gaat steeds meer wennen aan het spelniveau en wist alle drie broers te verslaan. Midstars is de koploper dus een knap resultaat van Marijn. Helaas bleef het bij deze punten zodat de uitslag 3-7 werd. Het derde team was vrij omdat GTTC zich afgemeld had.

Ook was er in Finsterwolde een ronde in de duo competitie in de 4e klasse B. Oldambt 4 had dit keer een flinke kluif aan DTTC ’78 2 maar er werd toch met 3-2 gewonnen dankzij twee overwinningen van Joost en een van Haron. De wedstrijd tegen Argus 7 werd eenvoudig met 5-0 gewonnen. Daardoor gaat het 4e team ruim aan de leiding. In dezelfde klasse speelde het 5e team eindelijk compleet met Pascal en Beau. De wedstrijd tegen DTTC ’78 2 werd net verloren met 3-2. Beide meiden wonnen elk een keer. Tegen Argus 6 werd met 4-1 gewonnen. Alleen Beau moest een keer de tegenstander feliciteren. De uitslagen van het 6e team zijn mij nog onbekend. Zij speelden vandaag in Groningen.

 

18 februari 2017 verslag jeugcompetitie

 

Het eerste team boekte de eerste overwinning van deze competitie tegen De Treffers ’70 3. Vooral dankzij Luuk die al zijn partijen won. Ook Iris heeft de smaak te pakken en won twee keer. Dion was niet zo op dreef want hij won maar een keer. Met ook winst voor het dubbel was de eindstand 7-3 voor Oldambt. Het tweede team maakte de verste uitwedstrijd naar Franeker waar ze tegen FTTC 1 speelden. Marijn scoorde een hattrick en Joyce voegde daar een punt aan toe. Marijke bleef wederom zonder zege, eindstand 6-4 voor FTTC. Het derde team moest ook naar Franeker. Tegen hun 2e team werd met 6-4 gewonnen. Eliene bleef ongeslagen, Melissa won twee keer en Milou een keer.

Vandaag speelden de teams van de duo competitie in Appingedam en Groningen. Team 4 was weer oppermachtig en won twee keer met 5-0 tegen respectiefelijk DTTC ’78 3 en Argus 6 en is veruit koploper. Jammer genoeg heeft team 5 niet gespeeld omdat Lindsey heeft aangegeven geen zin meer te hebben en Pascal zich ziek had afgemeld en Beau niet kon spelen. Team 6 behaalde twee keer een 3-2 overwinning. Tegen Talo 2 bleef Jarik ongeslagen en werd het dubbel gewonnen. Tegen Vinkhuizen 4 wonnen Jarik en Birte elk een keer en werd wederom het dubbel gewonnen. Dit team staat voorlopig op een keurige tweede plaats.

 

11 februari 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Vandaag de eerste thuiswedstrijden van de jeugdteams. Het eerste team speelde opnieuw tegen Nordic 1 en nu werd een punt meer gescoord dan in de uitwedstrijd. Iris boekte haar eerste overwinning in de 1e klasse en ook Babette en Dion wonnen een keer. Maar liefst vijf wedstrijden werden in vijf games beslist. Ook het tweede team tonde verbetering al werd nipt verloren(4-6) van Hou Tafel ’77 1. De punten kwamen van Marijn 2x, Joyce 1x en het dubbel Joyce/Marijn. Marijke wacht nog op haar eerste overwinning. Het derde team was oppermachtig tegen Talo 1. Eliene was weer van de partij en Joost deed ook voor de eerste keer mee. Beiden waren zeer succesvol met drie overwinningen. Milou verloor van Flore maar dat was het enige verliespunt zodat de eindstand 9-1 werd.

 

4 februari 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Ook vandaag moest het eerste team een nederlaag incasseren. Tegen Nordic 1 werd met 8-2 verloren met een punt van Luuk en Dion, Iris wist wederom niet te scoren. Het tweede team verloor opnieuw met 8-2 dit keer van Midstars 1. Ook nu scoorden Marijn en Joyce elk een punt. Het derde team speelde opnieuw met maar twee speelsters. Milou en Melissa konden het niet bolwerken tegen GTTC 2. Beiden scoorden een punt tegen dezelfde speler en dus was ook hier de eindstand 8-2. Vandaag ging ook de duo competitie van start. Het vierde en vijfde team speelden in Harkstede. Helaas was alleen Pascal van het vijfde team aanwezig wegens ziekte van Beau. Het onderlinge duel ging dan ook naar team vier met 4-1. Pascal wist wel van Haron te winnen. Zoals het er nu naar uit ziet is Joost veruit de beste in deze competitie. Ook in de wedstrijd tegen Argus 7 kwam hij geen moment in gevaar. Haron verloor een partij zodat ook deze wedstrijd met 4-1 gewonnen werd. Pascal speelde met een invaller van Argus tegen DTTC ’78 2. Ondanks soms enorme missers gevolgd door prima klappen wist zij twee keer te scoren. Eindstand hier was dus 3-2 in het voordeel van DTTC. Het zesde team moest bij Vinkhuizen spelen. Jarik en Birte wonnen knap de eerste wedstrijd tegen GTTC 2. Alleen Birte verloor een keer. De tweede wedstrijd tegen Argus 8 werd echter met 4-1 verloren. Alleen Jarik scoorde een keer.

 

28 januari 2017 verslag jeugdcompetitie

 

Vandaag was de start van de voorjaarscompetitie met drie nederlagen van onze jeugdteams. Het eerste team speelde tegen Vinkhuizen 1 en met een 4-3 tussenstand leek dat goed te gaan. Helaas werd daarna geen enkele partij meer gewonnen zodat de eindstand 6-4 werd voor Vinkhuizen. Dion en Babette wonnen beiden twee keer terwijl nieuwkomer Iris nog niet wist te scoren. Duidelijk was wel dat het tweede team in de 2e klasse een moeilijke competitie tegemoet gaat. Bovendien lijken ze in de zwaarste poule te zijn ingedeeld. Toch was de 8-2 nederlaag tegen Tornado ’65 1 een tikje teleurstellend. Marijn en Joyce scoorden elk een keer maar Marijke bleef met lege handen. Het derde team moest door droevige omstandigheden spelen zonder Eline. Melissa en Milou boden wel goed tegenstand maar verloren toch met 7-3 van Vinkhuizen 2. Melissa scoorde twee keer en Milou een keer. Dee Tablestars teams werkten in Assen een training af. Volgende week beginnen zij met de competitie.

 

10 december 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Vandaag was de finaledag van de Tablestars competitie. Lindsey en Birte mochten deze keer voor Oldambt uitkomen. Door de derde plaats in de voorrondes was het team geplaatst voor de kruisfinales om het kampioenschap. De halve finale tegen Argus 3 werd gemakkelijk met 4-1 gewonnen, alleen Birte verloor een keer. De finale ging toen tegen het favoriete team van DTTC ’78 1. Dat ging niet goed van start want Lindsey verloor voor de eerste keer deze competitie en Birte zag ook geen kans om te winnen. Herstel kwam in het dubbel dat knap gewonnen werd. Toen Lindsey haar tweede partij wel won was de stand weer gelijk. Birte wist echter de laatste beslissende partij niet te winnen zodat de titel naar DTTC ging. Toch knap gedaan ook van Eme en Jarik.

 

3 december 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Vandaag alweer de laatste speeldag van de najaarscompetitie. Het eerste team moest uit naar Vinkhuizen. Helaas werd met 7-3 verloren, Dion en Babette wonnen elk een keer en het dubbel ging naar Oldambt. Lucas verloor al zijn partijen. Hiermee eindigde het team als vierde in de promotiepoule. Babette en Luuk haalden 17%, Dion 11% en Lucas 0% in e promotiepoule. In de reguliere competitie was dat Luuk 80%, Dion 50%, Lucas 33% en Babette 17%. Het tweede team speelde als enige thuis en behaalde 7-3 overwinning tegen TALO 1. Iris bleef weer ongeslagen terwijl Melissa twee keer won en Milou een keer plus het dubbel. He team eindigde als vierde. Iris was met 92% de beste speelster in de 3e klasse, Eliene behaalde 63%, Melissa 33% en Milou 19%. Het derde team speelde vrijdagavond al tegen Argus 5 maar moest met maar twee speelsters aantreden. Marijn en Marijke  maakten er het beste van en wisten de nederlaag te beperken tot 6-4. Marijn won twee keer en Marijke een keer en ook het dubbel werd gewonnen. Door dit resultaat eindigde het team nog boven het tweede team op de derde plaats. Marijn was met 86% de beste, Joyce haalde 52% en Marijke 34%. Het vierde team haalde uit met een 10-0 overwinning op Argus 6. Verantwoordelijk voor dit resultaat waren Joost, Haron en Beau. Door dit resultaat eindigde het team keurig als derde in de 4e klasse. Debutant Joost was de beste met 63%, Beau eindigde met 48% kort daarop gevolg door Haron met 46%. Pascal heeft maar weinig gespeeld en eindigde met 44%.

 

26 november 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team moest vandaag naar Assen om tegen de koploper te spelen. Assen 1 was duidelijk een maatje te groot voor Luuk, Lucas en Dion en won met 10-0. Luuk en Dion hadden de vorige avond al in de seniorencompetitie gespeeld en met succes. Beiden wonnen twee keer. Het tweede team speelde tegen Argus 5. Vooral Iris was op dreef met drie overwinningen. Eliene en Melissa wonnen elk een keer zodat de eindstand 5-5 werd. Het derde team speelde tegen koploper DTTC ’78 1 en won met 6-4. De punten werden gescoord door Marijn en Marijke elk twee keer en Joyce een keer plus het dubbel Marijke en Joyce. Joyce speelde haar laatste wedstrijd niet door een blessure. Het vierde team kwam op de derde plaats in hun poule door een 7-3 overwinning op DTTC ’78 2. Haron, Joost en Beau wonnen elk twee keer en ook het dubbel Haron/Beau was succesvol.

Het Tablestars team speelde hun laatste ronde in Loppersum. Het duo Jarik en Eme wonnen knap met 4-1 van Talo 3, alleen het dubbel ging verloren. Hierdoor is het team als derde geeindigd.

 

12 november 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Aangezien Ready 1 op het laatste moment aangaf niet te kunnen spelen had het eerste team een vrije dag. Het tweede en het derde team moesten tegen elkaar spelen. Na de eerdere 5-5 werd het dit keer 6-4 voor het derde team waar Marijn weer ongeslagen bleef. Ook Joyce herstelde zich van een tot nu toe matige competitie door ook drie keer te winnen. Marijke bleef zonder zege. De winstpartijen voor het tweede team kwamen gelijk verdeeld over Eliene, Melissa en Milou en het dubbel. Het vierde team moest helaas met maar twee spelers aantreden tegen koploper GTTC 4. Haron en Joost boden goed tegenstand maar moesten een 8-2 nederlaag toestaan. Joost was goed voor beide punten met een uitstekende zege op een GTTC-er die hij de tweede nederlaag van deze competitie toebracht.

De Table Stars competitie deed vandaag Finsterwolde aan. In de eerste wedstrijd speelde ons team met Eme en Jarik tegen Argus 3. Dit is een sterk team maar onze jongens wisten wel het dubbel te winnen. Eindstand 4-1 voor Argus. In het tweede duel speelden Birte en Lindsey voor ons team tegen Actief 1. Dit werd een 4-1 overwinning voor onze meisjes. Lindsey staat hiermee nog op 100%. Het team staat in de stand nog steeds op een derde plaats maar ver verwijderd van de koplopers.

 

5 november 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team speelde vandaag de laatste wedstrijd van de voorronde in Leeuwarden tegen Ready 1. Dat werd geen succes gezien de 8-2 nederlaag. Alleen Dion en Lucas wisten een punt te scoren. Gelukkig waren ze al geplaatst voor de strijd om het kampioenschap. Tegenstanders zijn Assen 1, Ready 1 en Vinkhuizen 1. Het tweede team moest ook naar Friesland om tegen ODI 1 te spelen. Dit team staat onderaan een het werd een 8-2 overwinning. Iris en Eliene bleven ongeslagen terwijl Milou een keer scoorde. Het derde team bleef in Loppersum tegen Talo 1 op 5-5 steken. Marijn verloor voor de tweede keer een partij. Joyce en Marijke wonnen elk een keer en ook het dubbel werd gewonnen. Het vierde team leek goed op weg te zijn dankzij de winstpartij van vorige week. Helaas konden ze dat vervolgen gezien de 9-1 nederlaag tegen de op volle oorlogssterkte aantredende Vinkhuizen 3. Alleen Joost wist de eer te redden.

 

29 oktober 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Goede resultaten vandaag van het jeugdfront. Het eerste team speelde met 5-5 gelijk tegen Vinkhuizen 1 door twee overwinningen van elk Dion en Luuk. Luuk had de avond tevoren ook al een prima debuut gemaakt in de seniorencompetitie door in de 4e klasse twee keer te winnen. Lucas kende een slecht weekend door zowel bij de senioren als bij de jeugd op de nul bleef staan. Luuk en Dion wonnen ook het dubbel. Door dit resultaat is het eerste team verzekerd bij een plaats bij de eerste vier. Het tweede team deed uitstekene zaken door koploper DTTC ’78 1 met 6-4 te verslaan. Iris bleef ongeslagen en Eliene was goed voor twee punten en ook het dubbel Iris/Eliene was succesvol. Melissa was twee keer dichtbij een overwinning maar verloor beide keren met klein verschil in de vijfde game. Het derde team profiteerde optimaal door het onderaan staande ODI 1 met 10-0 te verslaan. Toch ging het niet altijd gemakkelijk getuige de drie keer dat er een 5e game nodig was. Het vierde team deed zichzelf een goede dienst door met maar liefst 8-2 te winnen van Nordic 2. Joost was goed voor drie punten en Beau en Pascal wonnen elk twee keer. Het dubbel Joost en Pascal was ook voor het team. Door dit resultaat rukt het team in een keer op naar de tweede plaats op de ranglijst achter het ongenaakbare team van GTTC 4.

Vandaag werd in Harkstede de derde en vierde ronde gespeeld van de Tablestars competitie. Lindsey en Birte speelden dit keer voor Oldambt. De eerste wedstrijd tegen GTTC 1 werd nipt met 3-2 verloren. Lindsey scoorde beide punten. De tweede wedstrijd tegen Talo 3 werd echter met 4-1 gewonnen. Alleen Birte verloor een keer. Hierdoor staat het team op een keurige derde plaats. De volgende ronden worden op 12 november in Finsterwolde gespeeld.

 

15 oktober 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team was niet opgewassen tegen het team van Assen 1. Alleen Luuk wist twee punten te scoren. Babette en Dion bleven puntloos tegen de koploper. Het tweede team speelde in Loppersum tegen Talo 1. Iris won al haar partijen, Melissa en Milou scoorden elk een keer. Voor Milou was dit haar eerste winstpartij. Ook het dubbel werd gewonnen zodat de uitslag 4-6 werd voor Oldambt. Het derde team speelde thuis tegen Argus met in de gelederen Justin van der Laan die nog een 100% score had. Marijn had zich voorgenomen om daar een einde aan te maken en dat lukte!! In de eerste wedstrijd werd deze titanenstrijd gevoerd en in een spannende 5-gamer trok Marijn aan het langste eind. Ook haar andere twee partijen wist Marijn te winnen alle in 5 games met soms bizarre gamestanden. Zie de wedstrijd tegen Robin Schuur 11-5, 11-0, 7-11, 7-11, 11-0. Ook het dubbel Marijn/Joyce was weer succesvol terwijl Joyce het vijfde punt scoorde. Eindstand dus 5-5. Ook het vierde team speelde tegen een team van Argus. Hier werd ook de eindstand 5-5 met twee punten voor Beau en elk een punt voor Joost en Haron plus het dubbel Haron/Joost.

 

8 oktober 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team boekte alweer een overwinning, dit keer met 6-4 in de uitwedstrijd tegen De Treffers 3. Luuk was weer onverslaanbaar terwijl Dion twee keer scoorde. Ook het dubbel werd gewonnen. Helaas bleef Babette zonder zege. Door dit resultaat staat het al wel bijna vast dat het team zich plaatst voor de race naar het kampioenschap. Het tweede speelde uit tegen Argus 5 en verloor helaas met 6-4. Eliene en Iris pakten beiden twee punten terwijl Milou nog steeds op de eerste overwinning wacht. Het derde team moest naar Appingedam en verloor met 7-3 van het sterke DTTC ’78 1. Marijn was weer de uitblinker met twee overwinningen. Ze verspeelde wel haar 100% score door in de laatste wedstrijd in de 5e game met 12-10 te verliezen. Het dubbel Marijn/Marijke won het derde punt. De niet geheel frisse Joyce en Marijke wisten niet te scoren. Het vierde team speelde ook in Appingedam en won voor de eerste keer. Tegen DTTC ’78 2 werd met 6-4 gewonnen door twee punten van Joost en Haron en een punt door Beau plus het dubbel. Hierdoor zijn zij van de laatste plaats af.

Voor het eerst na lange tijd hebben we ook weer een team in de minicompetitie nu Tablestarscompetitie geheten. De eerste ronde was al op tijd namelijk 10.00 uur in Appingedam. Eme en Jarik beten het spits af. De eerste ronde moesten ze tegen het sterke eerste team van DTTC ’78. Deze ging duidelijk met 5-0 naar het thuisteam. Alleen in het dubbel werd een game gepakt. De tweede ronde speelde het team tegen Argus 2 en deze wedstrijd ging met 5-0 naar onze jongens. Kortom een prima begin voor dit team dat verder nog bestaat uit Lindsey en Birte.

 

1 oktober 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Vandaag slechts een wedstrijd aangezien het eerste team een vrije ronde had en het tweede en derde team afgelopen dinsdag al tegen elkaar gespeeld hebben. Het vierde team speelde tegen koploper GTTC 4. Dit team had de eerste twee wedstrijden duidelijk gewonnen en won weer maar met maar klein verschil namelijk 6-4. Opnieuw was Joost de beste van het team met twee overwinningen. Haron en Pascal wisten elk een keer te winnen. Door dit resultaat staat het team wel laatste maar met slechts klein verschil met nummer twee t/m 5.

 

27 september 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Op de ongebruikelijke dinsdagavond vond de onderlinge strijd tussen het tweede en derde team plaats. Vooraf werd met spanning de zusterstrijd tussen Iris en Marijn tegemoet gezien. Marijn is in topvorm getuige de ongeslagen status tot nu toe. En dat bleek ook vanavond weer want met drie keer 13-11 werd de familiestrijd beslecht in het voordeel van Marijn. Ook tegen Milou en Eliene was ze onverslaanbaar. Joyce en Marijke voegden daar nog twee punten aan toe doordat zij beiden van Milou wonnen en daarmee de eindstand 5-5 werd. Het derde team bleef daarmee koploper in de 3e klasse A.

 

24 september 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team deed vandaag goede zaken door Argus 4 met 8-2 te verslaan. Dion en Luuk bleven zonder nederlaag, alleen Lucas verloor een keer en ook het dubbel ging verloren. Hierdoor blijft het team meedoen voor de bovenste plaatsen. Het tweede team herstelde zich goed van de zware nederlaag van vorige week door met 9-1 van ODI 1 te winnen. Alleen Melissa verloor en keer. Het derde team steeg zelfs naar de koppositie door de 8-2 overwinning op Talo 1. De gasten waren maar met twee spelers. Joyce en Marijke verloren van dezelfde tegenstander, Marijn bleef weer ongeslagen. Het enige tam dat verloor was het vierde team. Nieuweling Joost gaat echter steeds beter spelen getuige de twee overwinningen die hij boekte Pascal voegde daar nog een punt aan toe terwijl Beau met lege handen bleef zodat de einduitslag 3-7 voor Vinkhuizen 3 werd.

 

17 september 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Ook voor de jeugd is de competitie weer begonnen met wisselend resultaat. Het eerste team speelde een spannende thuiswedstrijd tegen GTTC 2 en won knap met 6-4. Maar liefst 5 wedstrijden werden beslist in de 5e game. Luuk begon met een nipte nederlaag in 5 games maar daarna wonnen Dion en Babette hun wedstrijden en ook het dubbel Babette/Dion won na met 2-0 in games achter te hebben gestaan. Vervolgens verloor Dion en wonnen Luuk en Babette. De volgende twee partijen werden echter weer verloren door Dion en Babette maar Luuk pakte in de laatste partij het winnende punt. Het tweede team moest naar Appingedam om tegen DTTC ’78 1 te spelen. Dit team had versterking gekregen van hun voormalige eerste team in de persoon van Sanne Beij. Zij waren mede daarom met 9-1 te sterk. Alleen Eliene scoorde een punt. Het getalenteerde derde team moest helemaal naar Oudega in Friesland. Tegen het plaatselijke ODI 1 werd knap met 7-3 gewonnen. Marijn was met drie overwinningen belangrijk. Joyce scoorde twee keer en Marijke won een keer plus het dubbel werd gewonnen. Een mooie start van de competitie. Het vierde team moest ook naar Friesland om tegen Nordic 2 te spelen. Helaas waren maar twee spelers beschikbaar. Voor Joost was het zijn debuut in de competitie en hij scoorde direct een punt. Haron was goed voor twee punten en ook het dubbel werd gewonnen zodat de eindscore 6-4 voor Nordic was.

 

 

23 april 2016 verslag jeugdcompetitie

 

 

Team een had nog twee punten nodig tegen Argus 4 om kampioen te worden. Het kampioenschapspunt werd door het dubbel binnengehaald en werd uiteindelijk met 6-4 gewonnen. Michel was de grote man met drie overwinningen. Luuk wist twee keer te winnen terwijl Babette dit keer geen overwinning haalde. Met dit resultaat bleef het team ongeslagen in de competitie en werden alle wedstrijden gewonnen. Het tweede team speelde ook in Harkstede en won ook met 6-4. Eliene en Melissa wonnen beide twee keer en Milou een keer. Ook het dubbel werd gewonnen. Daarmee verloor het team alleen twee keer tegen de kampioen FTTC en werd met afstand tweede in d 4e klasse. Het derde team speelde dinsdagavond al tegen team 4. Op dat moment waren 6 punten genoeg voor het kampioenschap. Dat lukte al stribbelde Haron nog wat tegen. Hij scoorde dan ook het enige tegenpunt tegen Marijke. Team drie werd hiermee kampioen in de 5e klasse met maar een nederlaag en een keer een draw. Het vierde team bleef laatste.

 

 

16 april 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Dankzij de maximale score tegen GTTC 2 kan het kampioenschap voor het eerste team niet meer ontgaan. Toch ging het soms moeizaam om de punten binnen te slepen. Met name Dion had het moeilijk maar wist twee partijen met 11-9 in de vijfde game toch in winst om te zetten. Ook het dubbel werd maar net in vijf games gewonnen. Lucas en Babette kwamen niet in de problemen. Het tweede team staat rotsvast op de tweede plaats. Eliene, Melissa en Iris wonnen vandaag met 9-1 van GTTC 3. Alleen het dubbel werd verloren. Aangezien concurrent FTTC ook met 9-1 won zit het kampioenschap er niet meer in. Het derde team speelde tegen concurrent voor het kampioenschap Talo 1 en deed goede zaken door met 6-4 te winnen. Thijs Boskamp van de Loppersters was niet te verslaan maar met name de strijd tegen Marijn leverde prachtige ralley’s op. Helaas moest Floor Keen wegens hoofdpijn haar derde partij opgeven zodat Joyce een gratis punt kreeg. Actief 2 is nu de naaste concurrent doordat zij met 9-1 van het vierde team wonnen. Beau scoorde het enige punt. Aanstaande dinsdag wordt de laatste wedstrijd gespeeld tussen het derde en het vierde team. Het derde team heeft aan 6 punten genoeg voor het kampioenschap in de 5e klasse B.

 

9 april 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Ook vandaag won het eerste team weer ruim van Midstars 1 al hadden ze duidelijk meer moeite met de tegenstander dan de return. Luuk was met drie overwinningen belangrijk. Lucas scoorde twee punten maar Dion had het lastig en won maar een keer. Ook het dubbel werd gewonnen zodat de eindstand 7-3 werd. De voorsprong op de concurrentie is nog steeds ruim. Het tweede team speelde tegen Hou Tafel ’77 en won ook met 7-3. Iris, Eliene en Melissa wonnen elk twee keer en ook het dubbel werd gewonnen. Iris won haar laatste wedstrijd ondanks dat ze gehinderd werd door een blessure waardoor ze moeilijk kon bewegen. Het team staat nu vast op de tweede plaats. Het derde team boekte eveneens een 7-3 overwinning doordat Joyce en Marijn ongeslagen bleven en doordat Marijke een punt scoorde. Dankzij het vierde team dat concurrent Talo twee punten afsnoepte door Beau en Haron bleven ze koploper. Volgende week is de belangrijke wedstrijd tegen Talo om het kampioenschap.

 

2 april 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team heeft vandaag weer een stevige stap gedaan op weg naar het kampioenschap. Het team van DTTC ’78 1 dat voornamelijk draait om Peter Kiel werd met 8-2 verslagen. Eindelijk lukte het Michael om van Peter te winnen. Lucas en Dion wonnen beiden van de meiden van DTTC en ook het dubbel werd gewonnen. Het tweede team kwam weer een beetje in de buurt van FTTC door met 9-1 van DOTO 1 te winnen. Alleen Melissa verloor een punt. Eliene en Milou bleven ongeslagen. Het derde team verloor onverwachts met 6-4 van Actief 2. Marijn boekte twee zeges terwijl Joyce en Marijke elk een keer wonnen. Wel bleven ze koploper maar de concurrentie kwam dichterbij. Het vierde team komt steeds meer op dreef en pakte vier punten tegen DTTC ’78 3. Beau was goed voor twee punten terwijl Haron en het dubbel voor de andere twee punten zorgden.

 

 

19 maart 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team gaat maar door met winnen. Gisteravond werd de return thuis tegen Vinkhuizen 2 gespeeld. Luuk was nog steeds ziek dus moest Dion hem vervangen. Michael had er zin in en won drie partijen. Dion en Babette wisten beiden twee keer te winnen. Helaas werd het dubbel nipt verloren zodat de eindstand 7-3 werd. Het tweede team speelde tegen koploper FTTC 2. Om nog mee te doen om het kampioenschap moest eigenlijk gewonnen worden maar de Friezen bleken te sterk. Eliene, Milou en Iris wonnen elk een wedstrijd en het dubbel liep uitstekend en werd ook gewonnen. Eindstand werd 4-6. Het derde team bleef ook uitstekend op kampioenskoers door met 9-1 van DTTC ’78 te winnen. Alleen Marijke verloor de laatste partij. Het vierde team moest ook op vrijdagavond spelen tegen Vinkhuizen 3. Maar er werd uitstekend gespeeld en in een spannende wedstrijd werd het 5-5. Pascal en Beau twee keer en het dubbel zorgden voor de punten.

 

12 maart 2016 verslag jeugdcompetitie

 

De helft van de voorjaarscompetitie is gespeeld en het is duidelijk dat team 1 en 3 op kampioenskoers zijn. Het eerste team speelde tegen concurrent Argus 4 en won met 6-4. Helaas moest Luuk afzeggen wegens ziekte dus trad het team aan met Dion, Lucas en Babette. Dion en Lucas wonnen elk twee keer en Babette een keer en het dubbel werd gewonnen. Vooral de zege van Dion op Annelien Greydanis was uitstekend want die is een van de beste spelers in deze klasse. Deze zege betekent dat het team met 4 punten voorsprong op Argus bovenaan staat. Het tweede team ziet FTTC 2 langzaam uit zicht verdwijnen en staat vast op de 2e plaats. Vandaag werd met 6-4 gewonnen van Argus 6 met een hattrick van Iris. Melissa won twee keer en Milou zorgde voor het 6e punt. In de 5e klasse was er de confrontatie van het derde tegen het vierde team. Marijn, Joyce en Marijke waren duidelijk sterker en wonnen met maar liefst 10-0. Omdat de concurrentie punten verspeelde staat het derde team met vier punten voorsprong bovenaan.

 

27 februari 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Vandaag werd duidelijk dat het eerste team rechtstreeks op het kampioenschap afstevend. Alleen Argus blijft nog in de buurt maar heeft nog niet tegen ons team gespeeld. Nu werd Midstars 1 gevormd door de broertjes Oskam met 10-0 gevloerd. Michael, Luuk en Babette waren dit keer de spelers die hiervoor verantwoordelijk waren. Het tweede team ziet ondanks een 7-3 overwinning FTTC 2 een grotere voorsprong nemen. Eline, Melissa en Iris wonnen elk twee keer tegen Hou Tafel 3 en ook het dubbel werd gewonnen. Het derde team moet de koppositie delen met Talo 1 dat met 10-0 van team 4 won. Zelf speelden ze tegen Vinkhuizen 3 en wonnen met 7-3. Joyce en Marijn bleven ongeslagen en ook het dubbel werd gewonnen.

 

20 februari 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team blijft het goed doen. Vandaag werd met 7-3 gewonnen van GTTC 2 dankzij drie overwinningen van Lucas, twee van Dion, een van Michael en het dubbel. Daarmee blijven ze mede koploper in 2B samen met Argus 4. Ook het tweede team blijft goed meedoen door ook een Groninger team met 7-3 te verslaan namelijk GTTC 3. Hier bleef Eliene ongeslagen terwijl Melissa en Milou elk twee partijen wonnen. Ze staan nu tweede in 4A op drie punten van FTTC 2. Het derde team kwam met 5-2 voor maar verloor de laatste drie partijen zodat de einduitslag 5-5 werd tegen Talo 1. Marijn en Joyce wonnen elk tweee keer en het dubbel ging ook naar Oldambt. Marijke kon haar goede wedstrijd van vorige week geen vervolg geven en verloor drie keer. Welo bleef het team koploper. Het vierde team snoepte Actief 2 twee punten af door Haron, uitslag 8-2 voor Actief. Beau en Lianne konden niet winnen.

 

13 februari 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Vandaag de eerste thuiswedstrijden gespeeld met zeer goed resultaat. Team 1 speelde tegen DTTC ’78 1 en won met 6-4. Het was de eerste wedstrijd voor Dion in het eerste team. Alleen voor Peter Kiel moest hij in vijf games zich gewonnen geven dus hij lijkt een goede versterking. Ook Michael en Babette verloren van Peter en ook het dubbel Michael/Babette verloor nipt in de vijfde game. Door dit resultaat zijn ze wel mede koploper met Midstars 1. Het tweede team won met 10-0 van DOTO 1. Iris, Milou en Eliene bleven ongeslagen hoewel er een paar moeilijke wedstrijden tussen zaten. Dankzij dit resultaat staan zij gedeeld tweede met maar een punt achterstand op koploper FTTC 2. Het derde team was weer goed op dreef met een 8-2 overwinning op Actief 2. Verrassend genoeg bleef Marijke ongeslagen terwijl Marijn en Joyce beiden van dezelfde tegenstander verloren. Het derde team is nu koploper met al drie punten voorsprong op de concurrentie. Het vierde team verloor met 7-3 van DTTC ’78 3. Haron, Pascal en Lianne wonnen elk een partij. Helaas staan zij op de zesde en laatste plaats.

 

30 januari 2016 verslag jeugdcompetitie

 

Vandaag is de voorjaarscompetitie begonnen met een overwinning van het eerste jeugdteam tegen Vinkhuizen 2. Met drie overwinningen van Michael, twee van Luuk en de terug gekeerde Babette en het dubbel werd een 8-2 overwinning gehaald. Dit team zou voor het kampioenschap moeten gaan. Het tweede team speelde de verste uitwedstrijd die maar mogelijk is tegen FTTC 2 uit Franeker.  Nieuw in het team was Iris en die scoorde twee punten. Melissa was ook een keer succesvol maar helaas bleef Milou zonder overwinning zodat de eindstand 7-3 voor FTTC werd. Het derde team speelde tegen DTTC ’78 3 en won met 7-3. Joyce had een zeer goede dag met drie overwinningen. Marijn verloor een keer en Marijke wist ook een keer te winnen. Ook het dubbel werd gewonnen. Een uitstekende start dus ook voor dit team. Het vierde team speelde tegen het derde team van Vinkhuizen. Alleen Haron pakte een punt zodat de eindstand 9-1 voor de stad Groningers werd.

 

25 april 2015 verslag jeugdcompetitie

 

Vandaag werd de laatste ronde van de voorjaarscompetitie gespeeld. Het eerste team kon nog derde worden als met 7-3 van Argus 4 zou worden gewonnen. Winst kwam er wel maar de 6-4 was net niet voldoende om een plaatsje op te schuiven. Lucas won drie keer en Michael twee keer. Ook het dubbel werd gewonnen. Jasmijn bleef helaas puntloos. Het tweede team speelde tegen DTTC ’78 2. Dion speelde met het team mee. Hij had de avond tevoren flink getraind en dat bleek goed voor drie overwinningen. Melissa en Eliene konden wederom geen punten scoren. Het blijft voor hun moeilijk om hun toch goede spel in overwinningen uit te drukken. Het team bleef alleen DOTO 2 voor in de eindstand. Het derde team speelde tegen hekkensluiter Assen 4 een teleurstellende wedstrijd. Werd in de heenwedstrijd nog met 7-3 gewonnen, nu werd met 8-2 verloren. Alleen Justin en Pascal scoorden elk een punt. Joyce wist niet te scoren. Desondanks bleven ze Assen voor in de eindstand.

 

 

18 april 2015 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team had vandaag een vrije ronde. Het tweede team sprokkelde gelukkig vandaag weer wat punten maar verloor toch weer dit keer met 6-4 van GTTC 3. Eliene, Melissa en invalster Iris pakten elk een punt en ook het dubbel werd gewonnen. Het derde team moest al vroeg op pad om al om 9.30 te spelen tegen TIG 1 in Drouwenerveen. Dit team kon kampioen worden in de 5e klasse B. Het werd een spannende wedstrijd met winstkansen voor onze jongens. Jammer genoeg werden de drie partijen die in drie games gespeeld werden niet in winst omgezet. Alleen Dion was weer oppermachtig en behield zijn 100%. Ook het dubbel met Justin werd gewonnen terwijl Justin ook een punt pakte. Daardoor werd de eindstand 5-5 net genoeg voor TIG om kampioen te worden.

 

 

11 april 2015 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team speelde tegen de meisjes van Argus 3. Opvallend was dat 8 wedstrijden in vier games werden beslist. Luuk, Lucas en Jasmijn wisten elk een partij te winnen en daarmee werd de eindstand bepaald op 7-3 voor Argus. Oldambt 1 blijft hiermee middenmoter in de 2e klasse B. Het tweede team tegen de Oskam broers van Midstars 1. Dit team stevent op het kampioenschap af in de 4e klasse B. Het werd een 10-0 voor de aanstaande kampioen maar toch er goede tegenstand van de meisjes van team 2. Het derde team speelde een spannende wedstrijd tegen Argus 7 met winstkansen. Helaas wist Iris na een 2-0 voorsprong in de laatste wedstrijd niet door te drukken en werd de eindstand 5-5. Justin bleef ongeslagen en Iris won wel de andere twee partijen. Joyce wist niet te winnen.

 

 

28 maart 2015 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste jeugdteam heeft de spanning in de 2e klasse B terug gebracht dankzij een 8-2 overwinning op TTV Appelscha 2. De koploper was maar met twee spelers op komen dagen zodat drie punten kado gekregen werd. Hun beste speler die tot nu toe een 100% score heeft ontbrak. Michael was weer niet te verslaan en Luuk en Jasmijn wonnen ook elk een keer. Het dubbel Michael en Luuk voegde daar ook nog een punt toe. Het tweede team speelde wederom een ongelukkige wedstrijd. Twee 5e games vielen net in het voordeel uit van de tegenstander Actief 2. Invalster Iris deed het goed met een overwinning. Ook Eliene en Milou pakten beide een punt zodat de eindscore 7-3 in het voordeel van Actief werd.

 

 

21 maart 2015 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team speelde de uitwedstrijd tegen Argus 4. Michael was op dreef want hij won drie partijen. Jasmijn kam voor de eerste keer deze competitie in actie en wist een keer te winnen. Luuk voegde daar ook een punt aan toe zodat de eindstand 5-5 was. Het tweede team heeft het moeilijk, goed spelen maar net niet de winst pakken. Vandaag werd met 9-1 verloren van DTTC ’78 2. Alleen Eliene wist een keer te winnen. Het derde team trad op in zo’n beetje de jongste samenstelling. Welpjes Marijn en Joyce aangevuld met pupil Iris speelden tegen Assen 4. De jongste van het stel Marijn was de grote ster met drie overwinningen. Zus Iris voegde daar twee punten aan toe en Joyce een punt terwijl ook het dubbel werd gewonnen. De eindstand werd daardoor 7-3 voor Oldambt.

 

 

14 maart 2015 verslag jeugdcompetitie

 

Het eerste team had een vrije ronde. Het tweede team verloor geflatteerd met 10-0 van GTTC 3. Milou, Melissa en invaller Justin boden goed weerstand en wonnen ook heel wat games maar wisten geen van de wedstrijden voor zich te beslissen. Het derde team speelde tegen koploper TIG 1 die jammer genoeg maar met twee spelers kwamen opdagen. Dat waren dus drie punten voor ons en daar wist alleen Dion nog twee punten aan toe te voegen zodat de eindstand 5-5 werd. Dion is nog steeds ongeslagen. Iris speelde haar eerste wedstrijd deze competitie na haar polsbreuk.

 

 

7 maart 2015 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste team nam het vandaag op tegen Argus en moest een 8-2 nederlaag incasseren. De uitslag was wat geflatteerd want het krachtsverschil as niet zo groot gezien de vele partijen die in vier of vijf games werden beslist. Alleen Michael wist een keer te winnen terwijl het dubbel Michael/Lucas ook succesvol was. Dennis bleef wederom op de nul steken. Het tweede team moest een 10-0 nederlaag slikken tegen de broertjes Oskam van Midstars 1. Het derde team was ook op bezoek in Harkstede ener werd gewonnen van Argus 7. Dion was als vanzelfsprekend te sterk voor de tegenstander al had hij de eerste partij wat moeite. Ook Joyce en Haron wisten een keer te winnen terwijl het dubbel Dion/Joyce ook het punt scoorde. Daarmee was een 6-4 overwinning een feit.

 

14 februari 2015 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste team nam het wederom op tegen Vinkhuizen 2 maar dit keer kon niet worden gewonnen. Luuk was weer onbespeelbaar voor de tegenstander terwijl Lucas twee keer won. Omdat Dennis geen punten kon scoren werd de einduitslag 5-5. Het tweede team speelde de return tegen DOTO 2. Dion was invaller en won meteen al zijn partijen hoewel DOTO met hun sterkste twee spelers uitkwam. Omdat Milou daar nog twee punten toevoegde en Eliene een werd de uitslag 6-4 voor Oldambt. Het derde team moet het voorlopig zonder Iris doen die vorige week haar pols brak. Zus Marijn was de invalster tegen Vinkhuizen 3 maar zij kon nog niet winnen. Dat deed wel Justin met drie winstpartijen en ook Joyce wist voor de eerste keer te winnen. De eindstand werd daardoor 6-4 voor Vinkhuizen.

 

 

7 februari 2015 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste team boekte vandaag de eerste overwinning. Tegen Vinkhuizen 2 werd met 8-2 gewonnen. Vooral Lucas was in blakende vorm want hij had geen enkele moeite met de tegenstander. Maar ook Luuk wist al zijn partijen te winnen. Michael moest een keer zijn tegenstander feliciteren en ook het dubbel ging verloren. Het tweede team won eveneens. Zij pakten DOTO 2 met 7-3 in. Jarige Milou ging voortvarend van start want de tegenstander kreeg maar 5 punten in totaal. Ook kopman Maurice wist zij te verslaan maar jammer genoeg ging de laatste wedstrijd nipt verloren. Eliene en Melissa wonnen ook elk twee keer en ook het dubbel werd gewonnen. Het derde team was helemaal afhankelijk van Dion. Hij won al zijn wedstrijden met gemak terwijl Pascal en Haron de punten moesten inleveren. Ook het dubbel met Dion en Pascal ging nipt verloren zodat de eindstand tegen Vinkhuizen 3 3-7 werd.

 

 

31 januari 2015 verslag jeugdwedstrijden

 

Vandaag is ook de competitie weer begonnen voor de jeugd. Team 1 speelt nu 2e klasse B en moest in alle vroegte naar Appelscha want daar beginnen ze al om 9.00 uur. Misschien lag het aan het vroege tijdstip want het begin was niet goed want ze kwamen met 5-0 achter. Daarna wist Lucas nog wel twee keer te  scoren maar Michael en Dennis bleven met lege handen zodat de eindscore 8-2 voor Appelscha was.  Team 2 speelt na veel geharrewar toch in de 4e klasse B en moest eerst uit naar Actief Eelde. Milou en Melissa speelden met invaller en nieuweling Dion Siemens die zijn eerste competitieduel speelde. Dat hij talentvol is bleek was hij sleepte twee winstpunten binnen terwijl Milou en Melissa beide een keer scoorden. Daarom was de eindstand 6-4 voor Actief. Het derde team in in de 5e klasse B ingedeeld en had de eerste ronde vrij.

 

 

29 november 2014 verslag jeugdwedstrijden

 

Vandaag de laatste ronde van de najaarscompetitie en ook vandaag was er geen winst voor onze jeugdteams. Het eerste team verloor de uitwedstrijd tegen De Treffers ’70 2 met      10-0. Daarmee eindigde het team met maar 12 punten op de laatste plaats. Ook het derde team is op de laatste plaats geëindigd. Zij waren de  vorige week al uitgespeeld. Het vierde team verloor hun laatste wedstrijd eervol met 7-3 van kampioen Argus 6 al speelden deze met een invaller. Justin won twee partijen en Iris won een keer. Joyce bleef daardoor de hele competitie met lege handen. Wel bleven zij hierdoor boven het team van Vinkhuizen 4 dat als laatste eindigde.

 

22 november 2014 veslag jeugdwedstrijden

 

Ook vandaag werd door alle drie de jeugdteams verloren. Het eerste team speelde tegen GTTC 2 in de samenstelling Michael, Nico en Jasmijn. Ondanks de 8-2 nederlaag werd er hard gestreden en werden nog behoorlijk wat games gewonnen. Alleen Nico en Jasmijn wisten elk een keer de winst te pakken. Het derde team begon goed tegen de broertjes Oskam van Midstars 1. Milou pakte het eerste punt maar daarna wist alleen Eliene nog een keer te scoren zodat ook hier de eindstand 2-8 werd. Het vierde team kreeg die punten kado van tegenstander GTTC 5 omdat die met maar twee spelers aantraden. Helaas wisten Justin, Joyce en Haron daar geen punt aan toe te voegen zodat de eindstand 3-7 werd.

15 november 2014 verslag jeugdwedstrijden

 

 

Vandaag moest de inhaalwedstrijd tegen Delta Impuls gespeeld worden door het eerste team. Aangezien Lucas en Luuk zich al ingeschreven hadden voor het Havenstadtoernooi moest Dennis invallen en speelden verder Jasmijn en Michael. Tegen kampioenskandidaat Delta Impuls hadden zij geen kans en verloren met 10-0.

 

8 november 2014 verslag jeugdwedstrijden

 

Vandaag speelde het eerste team tegen Emmen 3 in de samenstelling Nico, Michael en Jasmijn. Alle drie wonnen een partij zodat de einduitslag 3-7 werd in het voordeel van Emmen. Het derde team speelde een spannende wedstrijd tegen DTTC ’78 2 Eliene en Milou wonnen twee keer en ook Melissa won weer een keer. De eindstand werd daardoor 5-5. Het vierde team speelde ook prima tegenstander Vinkhuizen 4 was vorige keer met 8-2 verslagen. Dit keer hadden ze echter een sterke speler meegenomen die drie keer won. Iris wist twee keer te winnen en Haron een keer.Ook het dubbel werd gewonnen zodat het eindresultaat een 6-4 verlies werd. Hierdoor blijft de strijd om de onderste plaats spannend.

 

1 november 2014 verslag jeugdwedstrijden

 

Helaas moest de wedstrijd van het eerste team tegen Delta Impuls afgezegd worden doordat niemand gevonden kon worden die het vervoer kon verzorgen. Het derde team was niet opgewassen tegen Argus 5 en verloor met 10-0. Het vierde team speelde tegen Argus 7 en verloor met 8-2. Justin en Iris zorgden nog voor twee punten.

 

25 oktober 2014 verslag jeugdwedstrijden

 

Ook vandaag gingen alle jeugdwedstrijden verloren. Het eerste team trad aan tegen DOTO 1 en verloor ondanks dat Michael, Jasmijn en Luuk goede tegenstand boden met 9-1. De eer werd gered door Luuk. Het derde team verloor nipt met 6-4 van DOTO 2. De punten werden gescoord door Dennis twee keer en Milou en Eliende ieder een keer. Het vierde team moest helaas doordat Justin geblesseerd was geraakt aantreden met twee man tegen Aktief 1. Marijn deed buiten mededinging mee. Iris en Haron verloren met 9-1, Iris scoorde het enige puntje. Opmerkelijk was wel dat Marijn in haar eerste wedstrijd wist te winnen. Helaas telde deze overwinning niet mee.

 

11 oktober 2014 verslag jeugdwedstrijden

 

Vandaag maar twee wedstrijden en beide gingen met 9-1 verloren. Het eerste team ditmaal bestaande uit Nico, Lucas en Luuk streed dapper tegen De Treffers ’70 3 maar kon het niet bolwerken. Alleen Luuk trof een tegenstander die zich zichtbaar ergerde aan Luuk zijn anti en daardoor van hem verloor. Het vierde team begon goed tegen Argus 6 doordat Justin de eerste wedstrijd won. Daarna gingen alle punten naar Harkstede.

 

 

4 oktober 2014 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste team beleeft een moeilijke competitie. Ook vandaag werd weer met grote cijfers verloren dit keer met 9-1 van GTTC 2. Alleen Michael kon de eer redden terwijl Lucas en Nico met lege handen bleven. Het derde team verloor nipt met 6- van Midstars 1. Eliene was wederom met twee zeges succesvol terwijl Dennis en Milou elk een keer wonnen. Het vierde team speelde ook tegen GTTC en verloren ook met 9-1. Hier won Justin het enige punt.

 

 

27 september 2014 verslag jeugdwedstrijden 

 

Het eerste team begon goed tegen Emmen 3, Nico won de eerste partij maar daarna werd alleen nog het dubbel gewonnen zodat de eindscore 8-2 voor Emmen werd. Het krachtverschil was echter niet zo groot getuige de vele spannende wedstrijden. Het derde team verloor met 8-2 van DTTC ’78 2. Verantwoordelijk voor de twee punten was Eliene die daarom als enige een goed gevoel aan deze wedstrijd over hield. Het nieuwe vierde team behaalde zijn eerste overwinning tegen Vinkhuizen 4. Justin bleef ongeslagen terwijl zowel Haron als Iris twee keer scoorden. Ook het dubbel werd gewonnen zodat de uislag 8-2 voor Oldambt werd.

 

 

 

20 september 2014 verslag jeugdwedstrijden

 

Het was vandaag een dag om snel te vergeten want alle drie jeugdteams verloren met 10-0 van hun tegenstanders. Het eerste team trad aan tegen Delta Impuls 1. Er werd hier en daar wel door Babette, Jasmijn en Luuk een game gewonnen maar uitzicht op een overwinning was er niet. Het derde en vierde team speelden beiden tegen een team van Argus. Ook hier werden een paar games gewonnen maar ook Melissa, Eliene, Dennis van het derde team als Iris, Joyce en Justin van het vierde kregen de nul maar niet van het bord. Volgende week beter.

 

13 september 2014 verslag jeugdwedstrijden

 

Vandaag is de najaarscompetitie voor de jeugd in wat mineur begonnen. Doordat Paul een operatie aan zijn voet moest ondergaan en niet meer zal spelen moest het tweede jeugdteam toegevoegd worden aan het eerste team. Nico, Lucas en Michael moesten daarom aantreden tegen kampioenskandidaat DOTO 1. Nico en Lucas wisten elk een partij te winnen waardoor de uitslag 8-2 werd voor DOTO. Ook het derde team moest naar Siddeburen en wist knap met 5-5 gelijk te spelen tegen DOTO 2. De punten kwamen van Milou en Melissa met elk twee overwinningen terwijl Dennis het vijfde punt scoorde. Het vierde team moest in Winsum spelen tegen de oudere jongens van Aktief 1. Alleen Iris pakte een punt zodat de uitslag 9-1 voor Aktief werd.

 

 

22 maart 2014 verslag jeugdwedstrijden

 

Het was geen best weekend voor de drie jeugdteams want er werd door alle teams met 9-1 verloren mede door personele problemen. Het eerste team kon maar twee man opstellen zodat tweede team speler Michael in twee wedstrijden moest uitkomen. Hoewel hij dichtbij een overwinning was verloor hij toch al zijn partijen. Het eerste team speelde tegen TTV Appelscha 3 en alleen Lucas wist een punt te scoren. Het tweede team speelde tegen Argus 3 en daar won Luuk een partij. Het derde team trad ook met twee man aan tegen DOTO 2. Alleen Milou pakte een punt. Iris deed buiten mededinging mee.

 

15 maart 2014 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste jeugdteam bleef vandaag aan de goede kant van de score door een 6-4 overwinning op GTTC 2. Janien was weer fit genoeg om te spelen en won al haar partijen. Melle won twee keer en het dubbel werd binnen gehaald. Nico wist niet te scoren. Het tweede team had een probleemmatische dag want vier van de vijf spelers waren afwezig. Daardoor speelden ze met alleen Michael en invaller Dennis tegen Reflex ’65 1. Michael pakte nog wel twee punten zodat het bij een nederlaag van 8-2 bleef. Het derde team was tegen het sterke Argus 7 kansloos gezien de 10-0 nederlaag. Ook de mini competitie was dit keer in Hoogeveen te gast. Het eerste team speelde eerst tegen Argus 1 en verloor met 3-2. Melissa scoorde de punten. De tweede partij was tegen Vinkhuizen 1 en daar werd met 4-1 van verloren. Ook hier scoorde Melissa tegen. Het tweede team speelde eerst tegen Reflex ’65 1. Hier werd met 4-1 van gewonnen, alleen Joyce moest een keer de tegenstander feliciteren. De tweede wedstrijd was tegen Assen 1 en daar werd met 3-2 van verloren. Iris scoorde twee keer en daarmee is zij nog ongeslagen in deze competitie.

 

8 maart 2014 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste team kon het niet bolwerken tegen De Treffers ’70 2 en verloor met 8-2. Melle wist twee keer te scoren maar Nico en Babette bleven met lege handen. Het tweede team speelde ook tegen De Treffers ’70 en won met 8-2. Dit was de eerste overwinning in de 2e klasse. Paul en Jasmijn wonnen al hun partijen en Luuk een keer. Het derde team had dit weekend een dubbel programma. Op vrijdagavond speelden ze tegen DOTO 2. Deze wedstrijd werd met 7-3 verloren. Dennis, Milou en Eliene wonnen elk een keer. Op zaterdag werd gespeeld tegen TIG 2. Deze wedstrijd werd met8-2 verloren. De punten kwamen van Dennis en Eliene. De mini competitie deed dit keer Finsterwolde aan. In de 5e ronde speelde Oldambt 1 tegen Assen 1. Dat  team kwam maar met een speler maar Argus schoot te hulp. Tegen dat gecombineerde team werd met 3-2 gewonnen dankzij twee punten van Melissa en een punt van Demy. Het tweede team speelde tegen Argus 1 en verloor met 3-2. De twee punten werden knap gewonnen door Iris terwijl Joyce niet kon scoren. In de 5e ronde speelde Oldambt 2 tegen Tornado 1. Hier werd met 4-1 van gewonnen, alleen het dubbel ging verloren. Hiermee bleef Iris vandaag ongeslagen. Melissa viel in bij het team van Assen en won ook twee keer. Daarmee had zij vandaag ook 4 winstpartijen.

 

 

15 febr. 2014 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste team speelde vandaag tegen het team van Drachten en verloor met 6-4. Janien was goed voor twee overwinningen terwijl Nico en Lucas elk een keer wonnen. Het tweede team behaalde een verdienstelijke 5-5 tegen Emmen 3.  Jasmijn pakte twee punten, Eva en Michael elk een en ook het dubbel werd gewonnen. Het derde team speelde vrijdagavond al en won voor de eerste keer in deze samenstelling. Dennis was de grote man met drie winstpartijen, Milou speelde ook uitstekend en won twee keer terwijl Eliene een keer won en zo werd het 6-4 tegen DTTC’78 2.

 

 

8 febr. 2014 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste team speelde tegen Argus 1 met twee debutanten in de Noordelijke Divisie. Beiden, Lucas en Babette speelden prima maar wisten nog niet te winnen hoewel Lucas dichtbij was. Melle won wel al zijn partijen zodat de eindstand 7-3 voor Argus werd. Het tweede team speelde tegen het sterke Vries 1. Alleen Luuk wist het spel van zijn eerste tegenstander zo te ontregelen dat hij een punt pakte. Paul en Eva waren niet zo gelukkig en daarom werd de eindstand 9-1 voor Vries. Het derde team speelde uit tegen Argus 9. Eliene en Milou pakten elk een punt en ook het dubbel werd gewonnen. Haron wacht nog steeds op zijn eerste zege. In de mini competitie speelden het eerste team en het tweede team tegen elkaar. Melissa en Iris wonnen met 5-0 van Joyce en Alex en staan daarmee bovenaan.

 

1 febr. 2014 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste team begon goed met een 6-4 overwinning op Appelscha 3. Melle en Janien waren elk goed voor twee winstpartijen en samen ook voor het dubbel. Nico pakte ook een punt mee. Het tweede team dat geheel uit het kampioensteam van de 4e klasse bestond streed dapper in de tweede klasse tegen Argus 3. Helaas zat er niet meer in dan twee punten dankzij Luuk en Jasmijn. Michael hoewel dichtbij een overwinning bleef met lege handen.

 

 

30 nov 2013 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste team moest vandaag spelen met invalster Eva tegen GTTC 3. Melle die de avond tevoren zijn debuut had gemaakt in de 1e klasse senioren was wakker genoeg om drie partijen te winnen. Janien was goed voor twee winstpartijen en ook het dubbel werd gewonnen. Invalster Eva bood goed tegenspel maar een overwinning zat er niet in. Het tweede team deed het prima met een 8-2 overwinning op GTTC 6. Vooral Babette was op dreef met drie winstpartijen. Lucas en Paul woonen elk twee keer en ook het dubbel ging naar Oldambt. Helaas zit een kampioenschap er echter niet meer in. Het derde kampioensteam had vandaag een vrije ronde. Het vierde team is op de valreep toch in de dubbele punten geraakt dankzij een 7-3 nederlaag tegen DOTO 2. Milou was erg gelukkig met twee winstpartijen terwijl Dennis het derde punt scoorde.

 

23 nov 2013 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste jeugdteam speelde gisteravond al tegen Argus 1 en won met 6-4. Melle zorgde voor drie punten en zus Janien voor twee plus het dubbel. Nico wist geen punt te scoren. Het tweede team was met 9-1 te sterk voor Tornado ’74 1. Eva en Paul wonnen alles en Lucas zorgde voor twee punten. Het derde team won voor de eerste keer deze competitie niet maar de 5-5 tegen de jonge meiden van Argus 6 voldoende om ongeslagen kampioen te worden. Jasmijn was weer eens niet te stuiten met drie punten terwijl Michael en Luuk elk een keer succesvol waren. Het vierde team verloor dit keer met 8-2 tegen kampioenskandidaat Midstars 1. De twee punten werden behaald door Dennis.

 

16 nov 2013 verslag jeugdwedstrijden

Vandaag werd de uitgestelde wedstrijd Emmen 1 – Oldambt 1 gespeeld. In deze wedstrijd werd de strijd om het kampioenschap vrijwel beslist want Emmen won met 7-3. Janien en Melle wonnen elk een keer terwijl ook het dubbel werd gewonnen. Wouter verloor twee keer in vijf games.

 

9 nov 2013 verslag jeugdwedstrijden

 

Dankzij een 8-2 overwining op Vinkhuizen 2 en doordat de concurrentie onderling de punten verdeelde is team 3 nu al kampioen in de vierde klasse. Jasmijn en Luuk bleven weer ongeslagen en Michael won twee keer. Daarmee stoot het team in een keer door van de vijfde naar de derde klasse. Opmerkelijk is daarin de rol van Luuk die nog maar drie keer verloren heeft en op 80% staat. Jasmijn is de kopvrouw met 95% terwijl Michael af en toe wat punten heeft laten liggen maar toch op 61% staat. Helaas haakte Sam voortijdig af. De wedstrijd van het eerste team ging niet door wegens ziekte van Janien en Melle. Het tweede team speelde tegen koploper GTTC 6 en moest een 6-4 nederlaag toestaan. Paul won twee keer terwijl Babette en Lucas elk een keer scoorden. Het vierde team kon het wederom niet bolwerken. Tegen Vinkhuizen 3 werd met 9-1 verloren. Dennis pakte het enige punt.

2 nov 2013 verslag jeugdwedstrijden

 

Hoewel het eerste jeugdteam niet hoefde te spelen hadden ze toch een slechte dag. Door de 10-0 overwinning van Emmen werde ze namelijk van de eerste plaats verdrongen. Ook het tweede team had een slechte dag. Er werd namelijk met 6-4 verloren van Argus 4 en daardoor lijkt het kampioenschap ver weg te zijn. Eva won twee keer en Babette een keer plus het dubbel. Paul had niet zijn dag en verloor al zijn partijen. Het derde team echter lijkt onbedreigd op het kampioenschap af te gaan dankzij een 7-3 overwinning op Argus 5. Jasmijn echter is nu echt van haar 100% af want zij verloor een keer. Luuk en Michael wonnen ook twee keer plus het dubbel was succesvol. Het vierde team speelde ook tegen een team van Argus en verloor met 9-1. Eliene redde de eer.

 

 

19 okt 2013 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste jeugdteam deed opnieuw goede zaken door met 8-2 van Drachten 1 te winnen. Ze kregen van de tegenstander drie punten kado doordat zij met maar twee spelers waren gekomen. Melle en Janien wonnen zonder al te veel moeite hun partijen, alleen het dubbel was spannend doordat Melle en Janien met 2-0 achter kwamen. Maar ze kwamen goed terug en met 12-10 in de vijfde game werd de strijd beslist. Wouter verloor zijn beide partijen. Het tweede team leek gehandicapt doordat Paul en Eva niet van de partij waren maar invaller Michael had een heel goede dag en won drie keer. Ook Lucas bleef ongeslagen terwijl Babette een keer won. Het dubbel Babette en Lucas kwam ook met 2-0 achter maar wist ook terug te komen. Daardoor werd de eindstand 8-2 tegen DTTC ’78 2. Concurrent GTTC won met 9-1 zodat de koppositie weer alleen voor hen is. Het derde team verstevigde de koppositie door met 7-3 van Vinkhuizen te winnen. Michael had het druk want naast de wedstrijden in het tweede speelde hij ook voor het derde team. Maar ook hier won hij al zijn wedstrijden. Jasmijn pakte alweer drie zeges en voetballer Sam won een keer. Het dubbel Jasmijn/Michael verloor. Het vierde team is ongelukkig ingedeeld want de concurrentie is te sterk voor hun. DTTC’78 3 versloeg het team met 10-0.

 

12 okt 2013 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste jeugdteam bleef ook deze dag ongeslagen hoewel de 6-4 overwinning wat moeizaam tot stand kwam. Melle en Wouter wonnen elk hun partijen maar Nico was niet zo gelukkig. Hoewel goed tegenspel delfde hij drie keer het onderspit. Ook het dubbel Melle en Janien verloor wat onnodig.  Maar het team bleef ruim aan kop in de noordelijke jeugddivisie maar concurrent Emmen kwam wat naderbij. Het tweede team deed goede zaken door een 7-3 overwinning op Tornado ’74 1. Paul won drie keer onbedreigd en Eva en Lucas voegde daar elk twee punten bij. Door deze uitslag is het team weer medekoploper omdat concurrent GTTC 5 met 7-3 verloor. Het derde team voegde weer een overwinning toe hoewel Michael een offday had. Jasmijn en Luuk wonnen al hun partijen. Dankzij het terug trekken van GTTC 7 staat Jasmijn weer op een 100% score. Ook het dubbel Jasmijn en Michael won en daardoor staat het team ruim aan kop. Het vierde team had weer moeilijk. Dit keer werd van koploper Midstars met 10-0 verloren. Dennis, Haron en Eliene waren de spelers.

 

05 okt 2013 verslag jeugdwedstrijden

Het eerste jeugdteam lijkt rechtstreeks op het kampioenschap in de Noordelijke jeugddivisie af te stevenen. Het team had geen kind aan TTV Appelscha 3 getuige de 9-1 overwinning. Opvallend is dat naast Melle en Janien ook Nico en Wouter het heel goed doen. Zo uit de derde klasse doen ze nauwelijks onder voor de Potter tweeling. Dit keer was Nico goed voor twee punten terwijl de Potters de rest wonnen. Het tweede team liep meer achterstand op koploper GTTC 5 ondanks een 6-4 overwinning op GTTC 6. Paul was dit keer goed voor drie punten, Lucas won twee keer terwijl Babette het zesde punt scoorde. Het derde team ging door met winnen en gaat nu ruim op kop in de vierde klasse. Ze kregen daarbij medewerking van GTTC 7 dat maar met twee spelers aantrad. Jasmijn moest voor de eerste keer sinds lange tijd de tegenstander feliciteren maar won wel een keer. Dat deden Michel en Luuk ook waardoor de eindstand 6-4 werd.  Het vierde team speelde in Tjuchem tegen DOTO 2. Helaas werd weer verloren al was het team dichtbij een beter resultaat. Dennis was de grote man met drie overwinningen en ook Milou haalde haar eerste punt binnen. Eliene was echter niet zo gelukkig zodat de eindstand 6-4 voor DOTO was.

 

28 sept 2013 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste team blijft het goed doen. Dit keer werd GTTC 3 met 6-4 verslagen en door dit resultaat blijven ze koploper. Melle en Wouter wonnen elk twee keer terwijl Nico en het dubbel ook een punt opleverden. Het tweede team liep wat averij op doordat ze met 6-4 van GTTC 5 verloren. Hierdoor werd de koppositie verspeeld. Babette scoorde twee keer, Paul een keer en het dubbel. Lucas bleef met lege handen. Het derde team bleef wederom ongeslagen en bouwde de koppositie uit. Vinkhuizen 2 werd met 7-3 verslagen dankzij drie keer Jasmijn, twee keer Michael terwijl Sam en het dubbel ook een punt opleverden. Het vierde team heeft het zwaar. Dit keer werd met 10-0 verloren van Vinkhuizen 3. Hierdoor blijft het team laatste met maar 1 punt.

 

 

28 sept 2013 verslag minicompetitie

 

Vandaag ging in Assen de minicompetitie van start voor jeugdspelers die nog geen competitie spelen. Oldambt was met drie teams vertegenwoordigd. Verder deden er teams mee van Assen, Hou Tafel, Tornado ’74 en twee teams van Aktief. Team 1 van Oldambt werd gevormd door Melissa Froma en Demy Veenstra, team 2 door Fleur Valentijn en Iris Schipper en team 3 door Aron Delger en Sebastian Valentijn. Dit team bestond volledig uit invallers want de oorspronkelijk bedoelde spelers waren allen verhinderd. Dat weerhield de jongens niet om met de beste resultaat naar huis te gaan. Eerst werd team 2 met 5-0 opgerold en daarna Aktief 2 met 3-2 verslagen. Team 1 begon iet goed met een 5-0 nederlaag tegen Hou Tafel 1. In de tweede ronde werd met 4-1 verloren van Aktief 2. Melissa zorgde voor het punt. Team 2 begon dus met de 5-0 nederlaag tegen team 3. In de tweede ronde werd met 4-1 van Hou Tafel 1 verloren. Iris zorgde hier voor het punt. Over twee weken word de derde en vierde ronde gespeeld opnieuw in Assen. Voor alle uitslagen en standen zie competitie – resultaten.

 

21 sept 2013 verslag jeugdwedstrijden

 

Vooraf werd Emmen 1 beschouwd als een kampioenskandidaat door de leden van het eerste jeugdteam. Door de 8-2 overwinning op dit team kwam daar voorlopig een einde aan. Hoewel de eindstand anders doet vermoeden kwam de overwinning niet makkelijk tot stand. Maar liefst bijna 4,5 uur duurde de strijd. Vijf wedstrijden werden in de vijfde game beslist, op een na alle in het voordeel van Oldambt. Verantwoordelijk voor deze uitslag waren Janien (3x), Melle (2x) en Wouter (2x) plus het dubbel Melle en Janien. Met deze uitslag is het team voorlopig koploper. Ook het tweede team boekte een 8-2 overwinning op Argus 4 ondanks dat het team niet volledig was. Micheal bleek een goede invaller met twee overwinningen. Ook Lucas won twee keer terwijl Paul ongeslagen bleef. Ook het dubbel werd gewonnen. Daarmee is dit team ook koploper in de 3e klasse A. Het derde team speelde ook tegen een team van Argus en won ook met 8-2. Jasmijn bleef wederom ongeslagen. Michael en Luuk wonnen elk twee keer en het dubbel Jasmijn/Luuk haalde ook het punt binnen. Het vierde team blijft nog wat stroef draaien. Dit keer was Argus 8 te sterk en was de eindstand 0-10. Dennis, Eliene en Haron waren de spelers.

 

Melle in actie tijdens de wedstrijd tegen Emmen - foto Hennie Huttinga

Melle in actie tijdens de wedstrijd tegen Emmen – foto Hennie Huttinga

 

 

 

 

 

 

14 sept 2013 verslag jeugdwedstrijden

 

De jeugdteams van Oldambt zijn de competitie uitstekend begonnen. Het eerste team won in de Noordelijke Jeugddivisie met 7-3 van Dedemsvaart 2. Gemakkelijk ging het echter niet aangezien er een viertal wedstrijden in de vijfde game beslist werden. Melle scoorde een hatrick, Janien won twee partijen en Nico bracht ook een puntje binnen. Ook het dubbel met Melle en Janien won. Het tweede team had geen kind aan DTTC ’78 2 gezien de 10-0 overwinning. De verantwoordelijken waren va, Babette en Lucas. Ook het derde team is begonnen met een overwinning. Vinhuizen 1 werd met 7-3 verslagen. Jasmijn bleef wederom zonder nederlaag terwijl Luuk en Sam beide twee keer scoorden. Het vierde team leed een 9-1 nederlaag tegen DTTC ’78 3. Alleen Dennis haalde een overwinning.

 

17 mei 2013 verslag beslissingswedstrijd 2e seniorenteam

 

 Vanavond heeft het tweede seniorenteam zich dank zij een 6-2 overwinning op Argus 4 zich gehandhaafd in de Noordelijke 2e Divisie. Door loting werd de tegenstander bepaalt en dat werd Argus 4 met Ewold Hamminga, Edwin Nieborg en Nobert Schuur. Helaas kon Adriaan doo een blessure niet mee doen en daarom bestond het team uit Thijs Takens, Mark Scheeres en Edwin v.d. Wal. Dankzij vlotte overwinningen van Thijs en Mark kwam ons team al snel 2-0 voor. Ook Edwin leek aanvankelijk geen probleem te hebben met Norbert maar verloor toch na een 2-0 voorsprong in games. Met enige moeite werd het dubbel gewonnen. Mark had daarna geen enkele moeite met Ewold. Norbert sputterde nog wat tegen door van Thijs te winnen. Edwin had daarna een moeizame wedstrijd tegen Nieborg maar na aanvankelijk met 2-0 in games achter te hebben staan sleepte Erwin de partij toch uit het vuur en was de tussenstand 5-2. Mark zorgde toen voor het beslissende punt door in de beste wedstrijd van de avond van Norbert te winnen.

 

27 april 2013 overzicht seniorencompetitie

 

Het eerste team is doordat ze op de vierde plaats geeindigd zijn gedegradeerd uit de Noordelijke 1e divisie. Alleen Bert wist een behoorlijk percentage te scoren maar dat was niet voldoende. Het tweede team is op de derde plaats geeindigd met maar ee punt achterstand op Reflex ’65. Door dit resultaat moeten ze een beslissingswedstrijd spelen tegen een kampioen uit de 1e klasse om in de Noordelijke 2e divisie te blijven. Het derde team belandde in de strijd om degradatie maar wist dat overtuigend af te wenden. Het vierde team werd al gauw gehandicapt doordat Cris van der Wal een ernstige blessure opliep. Desondanks eindigde het team keurig als derde. Het vijfde team dat op het laatst in de derde klasse werd toegelaten bewees dat dit terecht was, ze eindigden als vierde. Het zesde team was lang kanshebber voor het kampioenschap maar de confrontatie met concurrent Midstars ging verloren en zo kwam het team twee punten tekort en bleven steken op een tweede plaats. Ook het zevende team deed lang mee voor het kampioenschap maar moest op het laatst toch afhaken en werd ook tweede. Het achtste team speelde in dezelfde poule als het zesde team. In de laatste wedstrijd werd nog een overwinning behaald maar dat was te laat en degraderen zij naar de vijfde klasse.

 

27 april 2013 verslag jeugdwedstrijden

 

Vandaag was de laatste ronde van de competitie met uitsluitend prima resultaten voor onze jeugdteams. Het eerste team sloot de competitie af met een 8-2 overwinning op het jonge team GTTC 6. Alleen het dubbel ging verloren en Babette verloor een keer. Helaas was dit niet voldoende om het kampioenschap binnen te halen aangezien Actief 1 de inhaalwedstrijd tegen Argus 4 met 9-1 had gewonnen en hun laatste wedstrijd met 7-3. Het tweede team werd glorieus kampioen door een 10-0 overwinning tegen Vinkhuizen 2. Al na de tweede partij was het kampioenschap een feit.  Het derde team was al kampioen maar was weer oppermachtig in de wedstrijd tegen Tjuchem 1. Alleen Dennis verloor een keer. Jasmijn bleef weer ongeslagen en is deze competitie op een 100% score geeindigd. Met een gemiddelde van 8 punten per wedstrijd werd dit team overtuiged kampioen. Het vierde team deed het ook uitstekend tegen Tjuchem 2. Met name Eliene was uitstekend op dreef met drie overwinningen. Xantia voegde daar nog twee overwinningen aan toe en zo werd de eindstand 5-5. Helaas was dat niet voldoende om van de laatste plaats af te komen.

 

 

20 april 2013 verslag jeugdwedstrijden

 

Dankzij een 8-2 overwinning op DTTC ’78 3 is het derde jeugdteam de eerste kampioen van de voorjaarscompetitie. Jasmijn bleef wederom ongeslagen. Peter Kiel van DTTC wist Sam en Luuk te verslaan. De concurrentie kan hooguit nog in punten gelijk komen maar door onderling resultaat is het kampioenschap een feit. Het eerste team verkeert nog in onzekerheid of het kampioenschap binnengehaald kan worden. Ze wisten niet van concurrent Actief te winnen. Wouter won al zijn partijen, Nico een en het dubbel werd gewonnen. Eva bleef met lege handen. Het tweede team had ook kampioen kunnen worden maar door een 5-5 tegen DTTC ’78 2 moest het feest nog even uitgesteld worden. Paul wist drie keer te winnen en Michael twee keer. Lucas had geen goede dag en verloor al zijn partijen. Volgende week zullen ongetwijfeld de resterende twee punten binnengehaald worden. Milou, Haron en Eliene van het vierde team wisten helaas geen punt te scoren tegen Argus 7.

 

13 april 2013 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste jeugdteam won tegen het tegen ons wel voltallig team van Aktief Winsum met 7-3. Wouter bleef weer ongeslagen, Eva won twee keer en Babette een keer plus het dubbel. Daardoor nam het team de koppositie over omdat de wedstrijd van concurrent Actief niet doorging. Het tweede team kan volgende week tegen de enige concurrent DTTC ’78 2 het kampioenschap al binnenhalen. De jongens elimineerden Tornado ’74 1 door met 8-2 te winnen. Paul en Lucas wonnen al hun partijen en Michael een keer plus het dubbel. Het derde team kan ook de bloemen al bestellen want het zwakke Argus 8 werd met 10-0 verslagen. Jasmijn, Sam en Luuk waren de daders. Ook zij kunnen volgende week al kampioen worden. Het vierde team haalde een punt tegen Midstars 1. Invaller Dennis redde de eer.

 

 

6 april 2013 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste jeugdteam heeft vandaag met 9-1 gewonnen van Argus 4. Wouter en Nico wonnen al hun partijen. Alleen Eva verloor ondanks drie matchpoints in de vijfde game een partij. Concurrent Actief won met 8-2 en daarom houden ze nog steeds een punt voorsprong. Het tweede team won overtuigend met 10-0 van het zwakke Vinkhuizen 3. Er werd zelfs geen game verloren. Daarmee staat het team riant met 9 punten voorsprong op de concurrentie. Het derde team versloeg met 8-2 de koploper Argus 5 en sloeg daarmee een gat van vijf punten. Jasmijn bleef weer ongeslagen, Luuk en Sam verloren elk een keer. Het vierde team verloor met 7-3 van Argus 6. Xantia scoorde twee punten en invaller Dennis een. Het puntentotaal kwam hiermee in de dubbele cijfers maar het team blijft laatste.

 

 

25 maart 2013 aanvulling verslag jeugdwedstrijden

 

Het probleem met het wedstrijdformulier van het tweede team is opgelost, de eindstand blijft 4-6 in het voordeel van Oldambt 2. Het vierde team blijkt met 9-1 van Doto 2 te hebben verloren. Xantia zorgde voor het punt.

 

 

23 maart 2013 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste team deed goede zaken door met 10-0 de uitwedstrijd tegen GTTC 5 te winnen. Eva, Babette en Nico waren de spelers. Concurrent Actief Eelde kreeg voor de tweede keer in deze competitie drie punten kado van Aktief Winsum en bleef daardoor koploper. Het tweede team won met 6-4 van TTV Appelscha 5. Lucas, Dylan en Michael wonnen elk twee keer. Deze uitslag is echter onder voorbehoud omdat er iets fout gegaan is met het invullen van het wedstrijdformulier. Dus let op en controleer het formulier voordat je je handtekening zet. Het derde team won ook met 6-4 van GTTC 7. Jasmijn bleef weer ongeslagen terwijl Sam twee punten scoorde en het dubbel naar Oldambt ging. Volgende wedstrijd is de grote confrontatie met concurrent Argus 5 om het kampioenschap. Van het vierde team weet ik nog geen uitslag. Sommige verenigingen zijn erg laks met het invoeren van de uitslagen.

 

 

16 maart 2013 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste jeugdteam moest vandaag aantreden tegen de koploper Actief Eelde. Helaas kwamen ze niet verder dan 5-5 zodat de achterstand gehandhaafd blijft. Wouter won wel al zijn partijen terwijl Nico en Babette een keer wisten te winnen. Het tweede team speelde tegen koploper DTTC ’78 2 en won met 6-4. Daarmee deden ze goede zaken voor het kampioenschap omdat DTTC weliswaar koploper is maar al wel een wedstrijd meer gespeeld heeft. Lucas won drie keer en Paul twee keer en het dubbel Lucas en Paul was succesvol. Michael wist niet te winnen. Het derde team behaalde een fraaie 8-2 overwinning op DTTC ’78 3. Daarmee verstevigden zij hun koppositie. Jasmijn staat nog steeds op 100%. Luuk en Sam behaalden elk twee punten. Het vierde team moest met 9-1 het onderspit delven tegen Argus 7. Xantia redde de eer.

 

9 maart 2013 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste jeugdteam bleef op het winnende pad. Dit keer werd Aktief Winsum met 8-2 verslagen. Het begin was niet zo goed want Wouter werd in de eerste wedstrijd van zijn 100% afgeholpen. Ook Nico verloor een keer. Eva bleef ongeslagen. Het tweede team had de mazzel dat tegenstander Tornado ’74 1 maar met twee man speelden. Het werd echter niet de beste wedstrijd want Lucas verloor twee keer en ook Paul en Dylan wisten maar een keer te winnen. Het dubbel ging wel naar Oldambt zodat er uiteindelijk een 6-4 overwinning uit kwam en daarmee de koppositie gepakt werd. Het derde team had een makkelijke middag tegen de beginners van Argus 8. Sam, Jasmijn en Dennis bleven ongeslagen. Het vierde team moest een 8-2 nederlaag tegen Midstars 1 toestaan met overwinningen van Xantia en Eliene.

 

 

16 februari 2013 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste jeugdteam is nog steeds in de race voor het kampioenschap dankzij een 9-1 overwinning op Argus 4. Wouter en Eva bleven ongeslagen, alleen Babette verloor een partij. Het tweede team won ook overtuigend met 8-2 van Vinkhuizen 3. Lucas en Paul waren goed voor elk drie punten terwijl het dubbel en Michael voor de andere twee punten zorgden. Het derde team had het moeilijk tegen de jonge talentjes van Argus 5 die ondanks dat ze met een invaller moesten spelen met 6-4 wonnen. Luuk scoorde twee punten en samen met Sam het derde punt in het dubbel. Sam wist maar een keer te winnen en Dnnis bleef met lege handen. Het vierde team speelde verdienstelijk tegen Argus 6 maar kon geen punten scoren en zo werd er dus met 10-0 verloren.

 

9 februari 2013 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste jeugdteam had het lastig tegen GTTC 5 maar won toch door Wouter (3x), Nico (2x) en het dubbel met 6-4. Het tweede team had alleen tegenstand van 1 speelster van TTV Appelscha die drie keer won. De rest van de punten gingen naar Paul, Dylan en Michael zodat de eindstand 7-3 werd. Het derde team had het onverwacht lastig tegen GTTC 7 maar won uiteindelijk met 7-3. Jasmijn boekte drie keer winst terwijl Sam en Luuk elk twee keer wisten te winnen en daarmee kwam de eindstand op 7-3. Het vierde team speelde uitstekend met 5-5 gelijk tegen DOTO 2. Eliene en Xantia wonnen elk twee keer en Milou pakte het vijfde punt.

 

2 februari 2013 verslag eerste ronde competitie

 

De jeugdteams zijn de competitie uitstekend begonnen. Vorige week begon het derde team al met een 10-0 overwinning op Tjuchem 1. Vandaag boekte het eerste team een 8-2 overwinning op GTTC 6. Alleen Nico en Eva moesten elk een keer de tegenstander feliciteren. Het tweede team moest in Middelstum aantreden tegen Vinkhuizen 2 en won overtuigend met 9-1. Alleen debutant Michael verloor een partij. Het nieuwe vierde team speelde ook al vorige week tegen Tjuchem 2 en verloor toen met 10-0. Het eerste seniorenteam begon de competitie met een 5-5 gelijkspel tegen Midstars 2. Vooral het dubbel Cathry/Monique en Cathry tegen Harry Kruizinga waren hoogtepunten in deze wedstrijd. Het tweede team kwam niet in aktie omdat tegenstander Oost afgezegd had. Het derde team verloor met 6-4 tegen Argus 4 in Harkstede. Het vierde team won van GTTC 7 met een hatrick van Bart. Het vijfde team dat gelukkig toch in de derde klasse mag uitkomen maakte dat volledig waar en won met 9-1 van The Batswingers 4. Melle maakte zijn debuut bij de senioren met drie overwinningen. Het zesde team had een vrije ronde en het het zevende team won met 9-1 van Actief 3. Het achtste team verloor bij Helperzoom met 9-1. Alleen Bouwe had een keer succes.

 

 

1 december 2012 verslag jeugdwedstrijden

 

Ondanks de 8-2 overwinning van het eerste jeugdteam op DTS 2 eindigde het team op de laatst plaats met 29 punten. Lennard lijkt zijn draai gevonden te hebben en bleef ongeslagen. Melle en Janien wonnen elk twee keer en ook het dubbel ging naar Oldambt. Het leek eerst de verkeerde kant op te gaan want de eerste twee partijen gingen naar DTS maar de volgende acht werden gewonnen. De strijd om het kampioenschap ging Effect ’74 met de titel er vandoor. Emmen en Smash ’70 schakelden elkaar uit door met 5-5 gelijk te spelen. Het tweede team won gemakkelijk met 10-0 van GTTC 5. Het derde team had een slechte dag door met 8-2 van GTTC 6 te verliezen. Alleen Paul en Lucas scoorden een keer. Het vierde team boekte ook een grote overwinning door Tjuchem 2 met 9-1 te verslagen. Alleen Xantia moest een keer de tegenstander feliciteren.

 

24 november 2012 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste jeugdteam wist koploper Effect’74 drie punten te ontfutselen dankzij Lennard die twee keer wist te scoren en het dubbel Lennard/Melle. Yusra wist in haar laatste wedstrijd voor het team niet te scoren en beeindigd deze competitie met nul winstpartijen. Het tweede team doet nog steeds mee voor een tweede plek dankzij een 7-3 overwinning op Actief 1. Wouter bleef ongeslagen, Nico pakte twee punten en Babette een punt en het dubbel Wouter/Nico. Het derde team had een primeur, voor de eerste keer eindigde de wedstrijd niet in een 6-4 of 4-6. Tegen DTTC ’78 werd het dit keer 5-5. Eva en Paul waren beide goed voor 2 punten en Lucas scoorde het vijfde punt. Dit team kan waarschijnlijk ten hoogste een derde plaats behalen. Het vierde speelde naar behoren tegen kampioenskandidaat Actief 2 maar verloor toch met 6-4. Sam smaakte wel de voldoening om een Eeldenaar van zijn 100% score af te halen. Hij pakte twee punten, Dennis een en het dubbel. Actief werd door deze uitslag nog net geen kampioen.

 

 

10 november 2012 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste team herstelde zich enigzins van de zware nederlaag van vorige week en sprokkelde twee puntjes tegen Smash ’70 door overwinningen van Janien en Lennard. Yusra bleef wederom op de nul staan. Het tweede team deed goede zaken voor een tweede plek door met 7-3 van Vinkhuizen 1 te winnen. Wouter was weer eens goed voor drie punten terwijl Nico en Babette twee keer scoorden. Het derde team bleef de 6-4 trouw maar het was deze keer in hun nadeel tegen koploper Aktief. Eva en Lucas zorgden elk voor twee punten, Jasmijn bleef puntloos. Het vierde team was kansloos tegen Vinkhuizen 3 en verloor met 10-0.

 

 

3 november 2012 verslag jeugdwedstrijden

 

Na de eerste winst van vorige week ging het vandaag toch weer mis met het eerste jeugdteam. Emmen 1 wist met 10-0 te winnen. Het tweede team miste de kans om Doto 1 op de ranglijst te achterhalen door met 5-5 gelijk te spelen. Wouter probeerde voor het eerst met lange noppen te spelen maar verloor hiermee. Hij schakelde toen maar weer over op zijn oude batje en won de beide andere partijen. Nico won ook twee keer al was dat nipt en Babette zorgde voor het vijfde punt. Het derde team trekt de progressie door want nadat de eerste helft van de competitie alle wedstrijden met 6-4 verloren werden worden de wedstrijden in de tweede helft met 6-4 gewonnen. Tornado ’74 1 was nu het slachtoffer. Vooral Eva is de laatste tijd op dreef en won weer drie keer. Paul zorgde voor twee punten en Jasmijn voor de winnende zesde punt.  Ook het vierde team was op bezoek in Siddeburen. Xantia was de gelukkigste speler want zij kon de eerste twee overwinningen van dit seizoen boeken. Sam ging van zijn 100% af door een keer te verliezen en ook Luuk moest een keer het punt afstaan zodat een 7-3 overwinning tot stand kwam.

 

27 oktober 2012 verslag wedstrijd eerste jeugdteam

 

Het eerste jeugdteam heeft eindelijk de eerste overwinning geboekt in de landelijk C klasse. Hoewel het team tegen Bit.nl 2 met 2-0 achter kwam werden de volgende 7 partijen gewonnen. Alleen de laatste wedstrijd werd nog verloren zodat de eindstand 7-3 werd. Lennard won drie keer, Melle twee keer en Janien een keer.

 

 

20 oktober 2012 verslag jeugdwedstrijden

Het eerste jeugdteam had vandaag een vrij weekend maar Melle en Janien maakten zich nuttig door het 2e en 3e team te coachen. Het was vandaag een Argus dag want alle drie teams moesten tegen teams van de club uit Harkstede. Het tweede team was niet opgewassen tegen Argus 3 en verloor met 7-3. Alleen Wouter scoorde twee keer en het dubbel werd gewonnen. Het derde team moest tegen het team van voormalig clubgenoot Jord Argus 4. Dit werd een keurige 6-4 overwinning met in de hoofdrol Eva. In de laatste wedstrijd moest zij tegen de net als zij ongeslagen Jord. Op een cruciaal moment in de vijfde game haalde coach Janien Eva naar de kant voor een time-out. Daarna  was Jord zo van slag dat hij in gewonnen positie toch verloor. Paul was goed voor twee winstpartijen terwijl ook het dubbel Eva/Paul voor een punt zorgde. Jasmijn bleef met lege handen. Het vierde team had een tegenslag omdat Dennis zich geblesseerd had. Invaller Sam bleef echter ongeslagen tegen Argus 6. Luuk zorgde voor twee winstpartijen en ook het dubbel werd gewonnen zodat met 6-4 gewonnen werd.

 

 

13 oktober 2012 verslag jeugdwedstrijden

 

Het eerste jeugdteam kon het tegen de koploper Effect ’74 1 niet bolwerken en verloor met 9-1, alleen Melle wist een punt te scoren. Het tweede team won met 7-3 van Actief 1. Wouter en Nico bleven ongeslagen, Babette won een partij. Het derde team speelde een zeer spannende wedstrijd tegen DTTC ’78 2 en boekte met 6-4 de eerste overwinning. Vooral Eva was op dreef met drie overwinningen, haar eerste partij werd nog eenvoudig gewonnen maar de andere wedstrijden werden in de vijfde game beslist met gamestanden 19-17 en 15-13. Paul en Lucas wonnen een keer en het dubbel werd gewonnen. Het vierde team was kansloos tegen koploper Actief 2, alleen Dylan wist tegen te scoren.

 

 

6 oktober 2012 verslag jeugdwedstrijden

 

Ook de vierde wedstrijd van het eerste team ging verloren tegen DTS 2. De eindstand was 6-4 maar had net zo goed andersom kunnen zijn. De eerste twee partijen gingen namelijk nipt in de vijfde game verloren. Melle was met name goed op dreef met twee overwinningen. Lennard won een partij en ook Janien is van de nul af. Het tweede team was oppermachtig tegen GTTC 5. Het trio Babette, Wouter en Nico won met 10-0. Ook het derde team moest naar Groningen. GTTC 6 was net iets sterker en won met 6-4. Lucas (twee), Eva (een) en het dubbel zorgden voor de punten. Jasmijn bleef met lege handen. Het vierde team (Sam, Luuk en Dennis) speelde uit tegen Tjuchem 2 en won makkelijk met 9-1. Alleen Dennis moest een punt inleveren.

 

 

29 september 2012 verslag thuiswedstrijden jeugd

 

Het eerste team speelde dit weekend een dubbel programma. Op vrijdagavond werd de inhaalwedstrijd tegen Emmen 1 gespeeld. Alleen Melle en Lennard wisten een partij te winnen, eindstand 2-8. Op zaterdag werd gespeeld tegen Smash ’70 1. Ondanks goed weerwerk kon niemand een punt binnen slepen, eindstand 0-10. Het tweede team moest omdat Wouter zich afmeldde door ziekte met twee man spelen. Ondanks dat scoorden Nico en Babette elk twee punten tegen Vinkhuizen 1, eindstand 4-6. Het derde team moest tegen Aktief 1 met een invaller spelen maar deze (Dylan) scoorde wel een punt. Dit was zijn eerste officiele wedstrijd. Jasmijn won twee partijen en Lucas een, eindstand 4-6. Het vierde team was niet opgewassen tegen Vinkhuizen 3. Alleen Kaj en Luuk pakten een punt, eindstand 2-8

 

 

22 september 2012 verslag eerste thuiswedstrijden jeugd

 

Door ziekte van de Potters moest de eerste thuiswedstrijd van het eerste team uitgesteld worden. Het tweede team speelde tegen Doto 1. Opvallend was dat invaller Paul al zijn wedstrijden won en vaste spelers Wouter en Nico elk slechts een waardoor er een 5-5 eindstand op het papier kwam. Het derde team speelde tegen Tornado ’74 1. Eva was goed voor twee winstpartijen en Jasmijn en Lucas elk voor een, eindstand 4-6. Het drietal Luuk, Dennis en Sam van het vierde team was veel te sterk voor Doto 2, eindstand 9-1. Alleen Dennis verloor een partij.

 

15 september 2012 nederlaag voor 1e jeugdteam

 

Het eerste jeugdteam heeft zijn eerste wedstrijd op landelijk niveau verloren met 8-2 van Bit.nl 2. Maar liefst vijf wedstrijden werden in vijf games beslist waarvan twee in het voordeel van Oldambt. Het begon al met de eerste wedstrijd van Yusra die zij met 11-7 in de vijfde verloor. Lennard verloor daarna in drie games maar Melle sleepte het eerste punt binnen ook in vijf games. Het dubbel ging daarna verloren in vier games en Yusra verloor ook in vier games. Melle was daarna kansloos maar Lennard wist in vijf games te winnen. Melle verloor daarna nipt met 11-9 in de vijfde game. Yusra verloor ook haar derde wedstrijd en Lennard ging met 12-10 in de vijfde game onderuit in de laatste wedstrijd. Daardoor viel de nederlaag eigenlijk wat te groot uit.

 

 

15 september 2012 verslag wedstrijd GTTC 4 – Oldambt 2 senioren
Zaterdag 15 september j.l.  speelde het tweede team van TTV Oldambt  in Groningen tegen het sterk geachte GTTC 4.
Gttc trad aan met Timothy van der Meulen, Jan Sander Woudwijk en Arjan van Delden. Oldambt kwam op de proppen met twee debutanten genaamd Thijs Takens en Adriaan Grijseels, die het seizoen ervoor furore hadden gemaakt in de eerste klasse, aangevuld door Edwin van der Wal.
Na het inspelen en zelfs een kleine warming up begon de wedstrijd om 17:15 uur.  De spelers wisten elkaar het vuur aan de schenen te leggen want alle drie de partijen moesten worden beslist in de vijfde game. Gelukkig vielen ze allen aan onze kant waarmee een goede start van de wedstrijd voor Oldambt een feit was.
Vervolgens kon het dubbel gespeeld worden waarin Thijs en Edwin het mochten opnemen tegen Jan Sander en Timothy. Al gauw bleek dat Thijs en Edwin nog niet helemaal aan elkaar gewend waren als dubbelpartners. Als gevolg hiervan werden ze dan ook met 3-0 snel teruggestuurd naar de spelersbank en mocht Edwin het opnieuw proberen in zijn enkel wedstrijd.
Edwin had in zijn wedstrijd niet veel moeite met Arjan maar liet vanwege zijn slordigheid toch nog een set liggen. De tussenstand was inmiddels 1-4.
Adriaan mocht zijn spel vervolgens brengen in een zwaar beladen wedstrijd tegen Timothy (de noppenspecialist). Na een lange wedstrijd met veel mooie rallies en veel gejuich/geschreeuw van o.a. Adriaan zelf wist Adriaan, mede door slim spel en goede tempowisselingen zich terug te vechten tot 2-2 in sets. In de laatste game werd er door beide spelers alles aan gedaan om de wedstrijd binnen te slepen. De ene rally naar de andere werd gespeeld, helaas moest Adriaan aan het eind toch Timothy feliciteren welke de set won met 14-12.
Langzamerhand leek GTTC zich terug te vechten in de wedstrijd. Zo wist ook Jan Sander zijn wedstrijd te winnen in vijf sets van Thijs waardoor de tussenstand van 1-4 naar 3-4 was gekropen.
Adriaan wist in zijn partij tegen Arjan ondanks de druk van de tussenstand en de wereldballen van Arjan rustig te blijven en de wedstrijd gedecideerd binnen te halen met 3-0.
Edwin mocht het in zijn laatste wedstrijd opnemen tegen oude bekende Jan Sander. Na verscheidene ontmoetingen in de jeugdcompetitie en enkele toernooien hadden beide spelers niet veel geheimen voor elkaar. De wedstrijd ging dan ook gelijk op en moest tevens beslist worden in de vijfde. Edwin bleek in de vijfde game extra gefocust en gemotiveerd en wist Jan Sander hierdoor goed te ontregelen. De laatste set werd dan ook met 11-4 gewonnen. Tot slot mocht Thijs aantreden  tegen Timothy, ook goede bekenden van elkaar vanuit het verleden. Deze partij ging als veel anderen ook gelijk op en je raad het nooit ook hier moest er een vijfde set gespeeld worden. In de wedstrijd wederom veel mooie en lange rallies maar het blijkt toch dat die noppen spelers zich dan steeds meer vastbijten in je spel. Thijs moest na een half uur Timothy feliciteren welke de laatste game won met 7-11 waardoor een einduitslag van 4-6 inhet voordeel van Oldambt kon worden genoteerd.
Al met al een wedstrijd met maar liefst zeven 5 setters waarvan er 4 naar ons gingen. Als team zijn we tevreden met deze goede start en zullen we er alles aan doen om deze lijn door te trekken in de komende wedstrijd thuis tegen Middelstum.

 

Edwin van der Wal

 

Persoonlijke resultaten:
Thijs 1 winstpartijen
Adriaan 2 winstpartijen
Edwin 3 winstpartijen

 

 

 

 

 

14 september 2012 verslag wedstrijd Doto 1 – Oldambt 1 senioren

 

Vrijdag 14 september jl. trad het eerste team van TTV Oldambt in Siddeburen aan tegen onze goede vrienden van Doto. In tegenstelling tot de afgelopen jaren heeft het eerste team van TTV Oldambt een aantal nieuwe leden gekregen. Monique en Bert waren reeds onderdeel van dit team, maar Adam, Gert Jan en Cathry zijn de nieuwe aanwinsten. Met 2 van deze aanwinsten, zijnde Adam en Gert Jan, aangevuld met
Bert is afgelopen vrijdag de eerste stap naar een hoge eindklassering in de Noordelijke 2 divisie gezet. Na ca. 3 uur en 15 minuten stond er een eindscore van 8-2 voor TTV Oldambt op het scorebord. Adam en Bert scoorden beiden een hattrick. Beide spelers moesten over alle wedstrijden éénmaal gameverlies toestaan.
Gert Jan zorgde in de laatste wedstrijd van de dag tegen Harry Walma met 11-9 in de vijfde game voor het 8e punt. Dit terwijl Gert Jan met 2-1 in games achterstond. Klaarblijkelijk past dit Gert Jan beter dan telkens in de games op voorsprong te komen. Tegen zowel Uuldriks als Hommes gaf Gert Jan tot 3 keer toe een voorsprong van 10-7 uit handen. Ondanks dat de score nog hoger had kunnen uitvallen zijn we zéér content met dit resultaat. Volgende week zullen wij proberen onze zegetocht voort te zetten tegen de mannen van Dedemsvaart.
Dedemsvaart komt vrijdag 21 september om 20.00 uur in Finsterwolde op bezoek. Deze avond zal Cathry haar debuut maken voor TTV Oldambt.

gr. Bert

 

26 augustus 2012 verslag trainingskamp 1e en 2e team

 

 

beste clubleden,wij hebben met het eerste en tweede team een trainingsweekend gehad in Duitsland.
ik kan wel zeggen dat we het hebben overleeft.
dit kan letterlijk worden opgevat, het was echt afzien.het vertrek was gepland om 08:45 uur vanaf de carpoolplaats winschoterbrug.
dit werd uiteindelijk 09:05 uur omdat enkele leden vermoedelijk in een file stonden???????
de heenreis werden we nog goed geleid door de tomtom, later heeft het een andere naam gekregen.
ondanks een omleiding zijn we er in een keer naartoe gereden.
de aankomst was ongeveer om 10:20 uur.11:00 uur omkleden.
onze trainer Bino dacht volgens ons dat we allemaal topfit waren, ja ja natuurlijk was ons antwoord.
eventjes licht opwarmen “10 minuten hardlopen”
toen nog even een behendigheidstraject afwerken van 20 minuten.
hierna werd er ongeveer 10 tot 15 minuten ingeslagen aan de tafels.
verder bestond het de ochtendsessie uit 2 uur patronen oefenen.
in totaal werd er ongeveer drie uur getraind, en wel kei en kei hard.
na de training “PIZZA”.
zo even rustig aan voor de rest van de dag, dacht het niet.
tijdens de middagsessie werd er net zo hard en misschien nog wel harder getraind.
na de training lekker douchen en daarna BBQ.
we hadden ’s avonds een gezellig samenzijn gepland, er werd hier en daar een biertje genuttigd.
we hadden afgesproken niet te laat te gaan slapen omdat we de volgende dag weer moesten trainen, dus om drie uur lagen we plat.dag twee:
na een goede nachtrust(er was alleen wat gesnurk en lawaai van de cv) was de eerste al om 07:30 uur weer wakker.
koffie koffie koffie.
10:00 uur er werden broodjes gebracht, koffie koffie koffie.
net als de eerste dag, 11:00 uur omkleden.
10 minuten warm lopen.
hindernis parcours.
inslaan.
patronen oefenen.
even een extraatje, 12 oefeningen om de groene judo matten(rekken strekken buigen en conditie)
na de training de resten van de BBQ van de eerste dag opgepeuzelt.
’s middags was iets minder conditie training en meer spelen.
er waren ook duitse spelers en speelsters aanwezig.
we hebben wat partijen gespeeld(single en dubbels) er waren enkele zeer goede spelers bij.
er vielen steeds meer spelers af die totaal leeg waren gespeeld.
dit moet je ook niet iedere week doen want dan loop je het risico dat je fit wordt.
in de twee dagen die we in duitsland waren hebben we ongeveer 9 uur getraind.nadat we de spullen hadden opgeruimd zijn we gaan douchen.
nog even na praten, besloten dat we bij de Mac nog wat gaan eten, en afscheid genomen.
wel afgesproken dat we het volgend jaar weer gaan doen.
nu komen de problemen.
een vanonze topspeelsters(ik noem geen naam Mo) wist wel een MAC waar we konden eten.
er waren diverse omleidingen zodat het noodzakelijk was om de tomtom in te schakelen.
vanaf dat moment was het een puinhoop en noemen we de tomtom – stomstom.
de stomstom wilde ons diverse keren link of rechts aflaten slaan terwijl er geen wegen waren alleen weilanden.
uiteindelijk zijn we toch bij de MAC uitgekomen, alleen lag deze 30 kilometer verder dan gepland.
ik schat dat de laatste deelnemer rond 21:00 uur weer thuis was.al met al was het zeer geslaagd en zijn wij nog enthousiaster geworden voor de competitie.
wij raden iedereen aan om ook te kijken of je zoiets kunt organiseren.
wij wensen alle overige leden een goede competitie start.
met vermoeide maar sportieve en voldaane groeten team een en twee.

 

 

28 apr.2012 Oldambt 1 – Emmen 2 Nrd J div.

 

 

Mooie seizoen afsluiting van het 1e jeugdteam

 

Vandaag, 28 april, stond de laatste wedstrijd van het 1e jeugdteam op het programma. Ook al zijn we kampioen, we wilden ook de laatste wedstrijd winnen. Met Janien, die vanwege een virus niet het NK speelde, als trainer werd om 14:00, met een zeer ontspannende sfeer en veel contact met Emmen 2, begonnen. Aan Melle de taak om de eerste pot te winnen, dit zou er tevens voor zorgen dat Actief geen kans meer had om gelijk te komen in punten (op onderling resultaat waren we sowieso kampioen). Melle deed dit: hij won met 3-0 met behoorlijk goed spel, de week in Wenen bracht geen vermoeidheid met zich mee. De tweede wedstrijd mocht Lars spelen, hij won de eerste game, waarna het spel zienderogen achteruit ging: er werd met 3-1 verloren. Adriaan mocht ons weer op een voorsprong brengen, dit deed hij zeer overtuigend: 11-3, 11-1 en 11-4. In het dubbel speelden Melle en Adriaan samen, waar de dubbels altijd wel goed gingen werd er nu niet echt goed gespeeld, maar wel met 3-0 gewonnen. Tussenstand na 4 wedstrijden: 3-1 voor TTV Oldambt. Lars mocht in de tweede wedstrijd proberen zijn eerste punt te scoren, dit lukte niet. Melle trad aan voor zijn tweede punt van de dag, dit lukt met 3x 11-9. Adriaan speelde hierna, het was niet zo best, aangezien hij de lijn van het dubbel voortrok was het knap dat hij toch in drie games won. De laatste wedstrijd van Lars paste precies in de lijn der verwachtingen van deze dag: 3-0 verloren. Adriaan won ook zijn laatste wedstrijd bij de jeugd, omdat hij met 3-0 won stond er een 6-3 tussenstand op de borden. Aan Melle de taak om de laatste wedstrijd van dit seizoen ook te winnen. Zijn spinballen gingen voor driekwart over de tafel, maar er stond wel een 2-0 tussenstand. In de derde game stond het 11-11, nadat Melle met 10-6 achter stond. Bij 11-11 gingen zijn spinballen wel goed: op 11-11 een bolle spin die zeer snel zakte waardoor de tegenstander er geen grip op kreeg en op 12-11 een fantastisch punt: de tegenstander sloeg op, Melle liep om zijn backhand heen en spinde de bal recht in de rechterhoek. Een mooie afsluiting van het seizoen dus!!

 

Einduitslag: 7-3 voor TTV OLDAMBT JEUGD1! De competitie is afgesloten met een puntentotaal van 72, de percentages zijn als volgt: Adriaan 93 %, Melle 80%, Janien 74% en Lars 33%. Op naar Landelijk C, zien hoe we het er daar vanaf brengen!

 

 

21 apr.2012 Oldambt 1 – Assen 2 Nrd J div.

 

 

1e JEUGDTEAM KAMPIOEN!!!!!!!

 

Door een 8-2 overwinning op Assen en de nederlaag van Actief tegen Emmen is het 1e jeugdteam van TTV Oldambt kampioen geworden in de Noordelijke Divisie!!!  Alleen Freek van Assen wist nog tegengas te geven door overwinningen op Lars en Janien. Toekomstig nieuw teamlid Yusra had geen goede dag en verloor drie keer. We kijken erg uit naar het volgende seizoen, wat we spelen in Landelijk C (als alles goed gaat)!

 

 

14 apr.2012 Emmen 3 – Oldambt 1 Nrd J div.

 

 

Hele belangrijke overwinning 1e jeugdteam voor het kampioenschap

 

Zaterdag 14 april stond de uitwedstrijd naar Emmen 3 op het programma. Vooraf was Oldambt 1 al gewaarschuwd: de thuiswedstrijd werd 9-1, maar met vier 5gamers. Aangezien Lars nog niet volledig was hersteld van zijn blinde darm operatie speelden Adriaan, Janien en Melle. Onder toeziend oog van coach Henk Bakker werd om 13:00 uur begonnen. De 1e wedstrijd werd gespeeld door Janien tegen Kevin, Janien zat niet goed in de wedstrijd, kwam met 2-1 achter, maar kwam toen wat meer op haar eigen niveau: ze won met 3-2. Melle nam het in de 2e wedstrijd op tegen Maurice, waar Melle thuis in 5 games won, verloor hij hier in 5 games. Adriaan zei dat hij zou proberen om als eerste in 3 games te winnen, ondanks een sympathiek moment op 10-0 in de eerste game (hij sloeg de bal expres mis) won hij niet in 3 games, het werd 3-1 voor Adriaan. Janien en Melle mochten dubbelen, dit ging weer als vanouds: de tegenstanders werden met 3-0 opgevreten. Hierna trad Janien aan tegen Maurice, ze kon niet veel met zijn spel en verloor met 3-0. Tussenstand: 3-2 voor Oldambt. Adriaan tegen Kevin was een van de kortste wedstrijden van de dag, met 9 punten voor de tegenstander was Adriaan veel te sterk. Melle speelde vervolgens tegen Rudently: De eerste game won Melle na goed te zijn teruggekomen. Hierna begon Melle tegen zichzelf te spelen, hij ondervond toch nog wat hinder van zijn buikgriep, en verloor dus met 3-1. Adriaan tegen Maurice was de fraaiste wedstrijd: veel mooiere punten, dit spel ligt Adriaan als gegoten: 3-1. Janien mocht het opnemen tegen Rudently: in een flitsende wedstrijd won Janien met 3-0. De 10e en tevens de laatste wedstrijd was het de beurt aan Melle om de dag toch nog met een goed gevoel te beëindigen, dit lukte: Met spel van een veel hoger niveau won hij van Kevin met 11-3, 11-4 en 11-4. Uiteindelijk toch een grote overwinning, einduitslag 3-7 voor TTV Oldambt. Aangezien hierdoor nog maar een medekandidaat voor het kampioenschap is overgebleven, Actief, een geslaagde wedstrijd en omdat Actief ook met 7-3 won, blijft het verschil 6 punten, dit geeft een goede kans op het kampioenschap. Volgende week staat de wedstrijd tegen Assen 2 op het programma, deze wedstrijd begint om 14:00 uur in de Hardenberg, wil je komen kijken? Kom gewoon langs J

 

 

31 mrt.2012 Dedemsvaart 1 – Oldambt 1 Nrd J div.

 

 

Terechte overwinning voor Jeugdteam Oldambt 1

 

Op zaterdag 31 maart stond de wedstrijd Dedemsvaart 1- Oldambt 1 op het programma.  Lars, Janien en Melle gingen vol goede moed op weg en onder aanwezigheid van coach Henk Bakker werd om 14:00 uur begonnen. Melle mocht beginnen aan Oldambster zijde, dit deed hij tegen Ad. Ondanks wat spanning won hij de 1e en 2e game, de 3e game ging met 15-13 verloren, maar in de 4e game stelde Melle weer orde op zaken: 3-1. Janien speelde haar eerste wedstrijd tegen Dennis, na een mindere eerste game raakte Janien op dreef en ook zij won met 3-1. Lars mocht hierna tegen Sil, de eerste twee games werden steeds in een verlenging beslist: 19-17 om 14-12, dit was steeds in het nadeel van Lars en in de derde game was zijn verzet gebroken. Het dubbel Melle en Janien bleek weer eens een sleutel naar succes: met fantastisch spel werden Dennis en Sil helemaal weggetikt: 11-2, 11-1 en 11-6 voor het Oldambster duo. Direct na het dubbel was Melle alweer aan de beurt en hij trok de lijn van het dubbel door: met 11-9, 11-1 en 11-4 wist hij te winnen. Lars moest hierna tegen Ad, Lars kwam niet in zijn ritme, begon steeds meer tegen zichzelf te spelen en verloor met 3-0. Janien tegen Sil stond op het programma, Janien boekte een regelmatige en zeer goede overwinning. Tussenstand na 7 wedstrijden: 5-2 voor Oldambt. Lars zijn laatste wedstrijd was tegen Dennis: Dennis won, omdat Lars er helemaal klaar mee was, met 3-1. Melle kon hierna zijn 3e punt van de dag scoren, met goed spel en veel aanvalsballen won hij deze wedstrijd met 3-0. De laatste wedstrijd van de dag was Janien tegen Ad. Janien verloor haar 1e wedstrijd van het seizoen tegen Ad in 5 games, nu in Dedemsvaart was dat heel anders: Janien speelde een stuk beter, verloor alleen de 3e game en won uiteindelijk met 13-11 in de 4e game. Uitslag was 3-1. Dit zorgt ervoor dat de einduitslag op 3-7 in het voordeel  van TTV Oldambt werd.

 

Een verdiende overwinning, al zeggen we het zelf.

 

 

 

 

24 mrt.2012 Oldambt 1 – Actief 1 Nrd J div.

 

 

ZEER BELANGRIJKE OVERWINNING 1e JEUGDTEAM VOOR KAMPIOENSCHAP!!!!!

 

Op zaterdag 24 maart trad het 1e jeugdteam aan tegen koploper Actief Eelde, op voorhand leek het een zware klus te worden voor Adriaan, Janien en Melle. Ondanks het ene puntje achterstand was een overwinning zeer gewenst aangezien de eerste wedstrijd tegen Actief hard werd verloren. Er werd ook uitgekeken naar het treffen van de ‘toppers’ in de competitie: Adriaan en Thijs. Na overleg werd besloten dat Melle de eerste wedstrijd zou spelen, dit mocht hij doen tegen Thijs. Na goed mee te hebben gespeeld verloor Melle in drie games : 11-5, 12-10, 13-11. Janien mocht in haar eerste wedstrijd aantreden tegen Joris. Dit werd zeer gemakkelijk gewonnen in drie games, in het voordeel van Janien. Adriaan boekte een eenvoudige en regelmatige zege op Martijn. Na drie wedstrijden was de stand 2-1 inhet voordeel van Oldambt. Het dubbel werd gespeeld door de Potter-tweeling tegen Thijs en Martijn. Het liep voor geen meter en daardoor werd het dubbel in drie games verloren. Toen stond de wedstrijd Janien tegen Thijs op het programma. Janien startte erg goed en won de 1e game met 11-9, de tweede game ging naar Thijs en de volgende 2 games werden ook eerlijk verdeeld. In een zenuwslopende 5e game trok Janien aan het langste eind door met 11-9 te winnen, dit was een grote verrassing aangezien Thijs nog niets had verloren. Melle tegen Martijn werd hierna gespeeld: Melle won regelmatig in 4 games: 4-2 voor Oldambt. De zevende partij ging tussen Joris en Adriaan, middels een paar mooie attractieve rally’s won Adriaan met 3-0. Janien mocht haar laatste punt binnenslepen tegen Martijn, dit lukte met een 3-0 overwinning! Het verwachte topduel tussen Adriaan en Thijs was fenomenaal. Ook deze wedstrijd moest in 5 games beslist worden. Adriaan toonde veerkracht en voor het eerst sinds lange tijd won hij weer eens van Thijs. Het slotduel werd gespeeld door Melle en Joris, doordat Melle niet aanvallend speelde werden er lange schuifrally’s gespeeld en ondanks een lastige 3e game won Melle met 3-0.

 

Einduitslag: 8-2 voor TTV OLDAMBT, hierdoor is de deceptie van Eelde helemaal weggepoetst en is de kans op een eventueel kampioenschap weer toegenomen, tevens staan we weer 1e.

 

Volgende week hebben we een uitwedstrijd tegen Dedemsvaart.

 

 

 

 

 

 

17 mrt.2012 Assen 2 – Oldambt 1Nrd J div.

 

 

7-3 overwinning voor het 1e jeugdteam tegen Assen.

 

Om half 1 vertrokken wij, Lars, Janien en Melle, naar Assen om daar tegen Assen 2 onze 5e  wedstrijd van het seizoen te spelen. Het was vooraf vooral afwachten hoe Lars zijn gekneusde pols zou reageren op het tafeltennissen. Om 2 uur werd afgeslagen door Janien die tegen Yusra speelde, deze wedstrijd werd eenvoudig met 3-0 gewonnen door Janien. Hierna mocht Melle het opnemen tegen Freek, deze wedstrijd ging eenvoudig naar Oldambt: 3-0. De derde wedstrijd was van Lars tegen Rosa, Lars begon goed en hield dit de hele tijd vol: 3-0 en tevens de tussenstand was 3-0. Het dubbel werd gespeeld door Melle en Janien tegen de Assense meiden. Na een stroef begin 11-4, kwam de tweeling in zijn ritme en won de andere games zeer eenvoudig. 3-1 en een 4-0 stand. Janien mocht aantreden tegen Freek, ook deze wedstrijd werd eenvoudig gewonnen waardoor er al niet meer verloren kon worden. Lars zijn wedstrijd tegen Yusra was een echte triller: Lars kwam na een 2-0 achterstand tot 2-2, liet 1 wedstrijdpunt onbeslist waarna hij met 12-10 verloor. De 7e wedstrijd werd gespeeld door Melle en Rosa, met in totaal 12 punten voor de tegenstander won Melle zeer eenvoudig met goed spel. De 8e wedstrijd was het de beurt aan Lars, aangezien hij steeds meer last kreeg van zijn pols was hij geen partij voor Freek: 0-3. Janien mocht tegen Rosa aantreden voor haar 3e punt, dit lukte met de tegenstander in totaal 10 punten te laten scoren. Een 7-2 tussenstand! De laatste wedstrijd was tussen Melle en Yusra. Na een sterke eerste game van Melle begon hij wat te twijfelen waardoor hij mee begon te spelen met zijn tegenstander. In vijf games verloor de niet goed spelende Melle van Yusra. Einduitslag 7-3 voor Oldambt, dus toch een mooi resultaat. Volgende week staat het ‘Kampioensduel’ tussen Oldambt 1 en Actief 1 op het programma, spektakel geboden dus komt allen kijken!!!

 

 

09 mrt.2012 Oldambt 1 – Emmen 3 Nrd J div.

 

 

Na een moeilijke wedstrijd toch een grote overwinning voor het 1e jeugdteam

 

Vrijdagavond om zeven uur moesten wij, Adriaan, Janien en Melle, aantreden tegen Emmen 3. Aangezien Emmen 3 drie punten boven ons stond beloofde het van tevoren een moeilijke wedstrijd te worden. Om kwart voor zeven werd er afgeslagen door Janien tegen Kevin van Emmen. Aangemoedigd door oud-tafeltennisser Erwin Plat en oud-teamgenoot Joel Timmerman en het publiek, won Janien deze wedstrijd superieur, met maar tien  punten voor de tegenstander, met  3-0. De tweede wedstrijd was het de beurt aan Adriaan die tegen Maurice moest, de eerste twee games was er geen vuiltje aan de lucht voor Adriaan, maar de derde game werd redelijk verrassend verloren tegen de goed spelende Maurice. In de vierde game stelde Adriaan weer orde op zaken en won de wedstrijd met 3-1. Melle mocht in zijn eerste wedstrijd aantreden tegen Rudently. Na de eerste twee games zeer geconcentreerd te hebben gespeeld met mooie punten verloor hij in game drie zijn concentratie. Na goede aanwijzingen van coach Henk Bakker won Melle de vierde game overtuigend: 3-1 was de eindstand. Het dubbel werd gespeeld door Melle en Janien tegen Maurice en Rudently. Na een moeizaam begin kwam de tweeling op stoom, soms dan, en won met 3-2. Na 4 wedstrijden stond het 4-0 voor Oldambt. Na het dubbel werd besloten op twee tafels verder te gaan aangezien het anders behoorlijk laat zou worden. Adriaan speelde in de vijfde wedstrijd met Kevin en won met 3-0. De zesde pot werd gespeeld door Janien tegen Rudently, Janien keek de hele tijd tegen een achterstand aan in games, maar doordat haar forehand steeds beter ging lopen won ze met 3-2. Melle tegen Maurice was de zevende wedstrijd. Na een voorsprong in de eerste game weg te hebben gegeven en met 17-15 te hebben verloren, sloeg het humeur van Melle behoorlijk om. Na een 6-1 achterstand in game twee nam hij een time-out waarna hij de game verrassend genoeg nog won met 13-11. Door het spel van de tegenstander kwam Melle niet goed in zijn ritme wat resulteerde in een vijf-gamer. Na iets beter in zijn ritme te komen won Melle deze niet overtuigend met 11-7. 3-2 gewonnen en dus een 7-0 score. Adriaan tegen Rudently was een leuk affiche. Met goed spel van beide kanten was het Adriaan die in vier games aan het langste eind trok. 8-0 voor Oldambt! De negende wedstrijd was het de beurt aan Melle om zijn derde punt te scoren. Dit lukte vrij eenvoudig met 3-0. Janien mocht tegen Maurice aantreden in de laatste wedstrijd. Het was een wedstrijd met veel contra rally’s en lange punten. Nadat Janien 1-1 in games had gemaakt, zakte de concentratie weg, hierdoor verloor ze met 3-1. Om half tien waren we klaar, dus nog redelijk op tijd. Einduitslag Oldambt 1- Emmen 3: 9-1. Een zeer mooie uitslag omdat we nu gewoon weer tweede staan. Volgende week uit naar Assen.

 

 

 

 

18 febr. 2012 Tjuchem 1 – Oldambt 1 6e klasse

 

 

Ik ben zaterdag met een jeugdteam (Luuk, Eva en jasmijn) naar Tjuchem geweest. Het werd een groot succes. Alle wedstrijden werden gewonnen. Eva speelde goed en geconcentreerd. Jasmijn speelde voor het eerst competitie en deed dat prima. De laatste wedstrijd van Luuk was memorabel omdat hij een achterstand van twee sets omboog in 3-2 winst. Het was verder erg gezellig in de kleine speelhal, waar ze net nieuwe tafels hadden gekregen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Steven Veenma

 

 

 

18 febr. 2012 wedstrijdverslag Actief 1 – Oldambt 1 Nrd J Div.

Gevoelig verlies jeugd 1.

De grote wedstrijd tussen Actief 1 en Oldambt 1 om de strijd voor de koppositie is op een teleurstelling uitgelopen. Voor de gelegenheid was Adriaan opgeroepen om de strijd tegen de zeer sterke Thijs Groeneveld aan te gaan. Adriaan heeft echter tot nu toe een negatief resultaat tegen Thijs en dat kwam ook nu weer uit. Na een gemakkelijk gewonnen eerste game was hij daarna weer niet opgewassen tegen het spel van zijn opponent. Janien kwam daarna tekort tegen Mark. Zij heeft duidelijk nog steeds hinder van een blessure. Melle won daarna gemakkelijk van Stefan die steeds meer tegen zichzelf stond te spelen. Het dubbel Adriaan/Melle verloor na een spannende strijd van het Eelder duo. Adriaan had daarna geen kind aan Mark zodat de tussenstand 3 – 2 was. Melle werd na goed tegenspel verslagen door Thijs. Janien kwam door haar blessure niet tot haar normale spel en verloor van Stefan. Melle moest na vijf games Mark feliciteren en daarna boekte Adriaan een regelmatige overwinning tegen Stefan. Nadat daarna Janien nog verloor van Thijs was de eindstand 7 – 3 voor Actief en lijkt het kampioenschap ver weg.

 

11 febr.2012 wedstrijdverslag Emmen 2 – Oldambt 1 Nrd J Div.

 

Grote overwinning jeugd 1 na een zware wedstrijd.

Vandaag was de tweede wedstrijd van het eerste jeugdteam. Emmen was de tegenstander. Om half 12 vertrokken Lars, Janien en Melle vol goede moed met als chauffeur en clown in de auto Jack. Na een half uur te hebben ingespeeld waren beide teams klaar om te beginnen. De eerste wedstrijd was het de beurt aan Melle. Aangezien hij de laatste wedstrijden die hij als eerste speelde altijd kansloos verloor was het nerveuze begin te begrijpen. In een spannende wedstrijd met lange schuifrally’s was het Melle die in vijf games aan het langste eind trok. Hierna was het de beurt aan Janien om het tweede punt in de wacht te slepen. Aangezien Janien ook een ietwat nerveuze wedstrijdstart kende moest óók deze wedstrijd in vijf games worden beslist. Hierin trok Janien aan het langste eind na met een prachtige spinbal de vijfde game met 11-8 te winnen. Na 1 uur spelen stond het 2-0 voor Oldambt. Voor Lars was het de eerste uitwedstrijd in de Noordelijke Divisie, zijn eerste wedstrijd van vandaag ging echt heel erg goed: met 3-1 liet hij zijn tegenstander kansloos. Het dubbel werd gespeeld door de Potter tweeling, met 3-0 was dit de kortste wedstrijd van de dag. De vijfde wedstrijd speelde Melle, na weer een slecht begin kwam hij op 2-1 voorsprong, hierna werd het 2-2, maar op een nederlaag zat Melle niet te wachten: hij won met 11-5 in 5 games. Tussenstand: 0-5 in het voordeel van Oldambt, tot dan duurde de wedstrijd al twee en een halfuur. In de volgende wedstrijd moest Lars vol aan de bak om zijn tweede punt van de dag te scoren. Het begin was voortvarend: 2-0. Na deze voorsprong begon Lars meer mee te spelen met zijn tegenstander. Zodat ook deze wedstrijd in vijf games beslist moest worden. Lars won met 11-7. Toen moest Janien aantreden voor haar tweede individuele optreden. Na weer een ongelukkig begin won ze deze partij zeer overtuigend, door heel goed spel, met 3-1. Tussenstand na 3 uur: 0-7 voor Oldambt. In de achtste wedstrijd was het weer de beurt aan Lars, deze wedstrijd verloor hij, ondanks goed mee te kunnen spelen met zijn tegenstander, in drie games. Melle zijn laatste wedstrijd was er een uit de oude doos: hij won overtuigend met 3-0. Tussenstand: 1-8. Janien mocht net als vorige week de laatste enkel spelen, dit deed ze grandioos. Door de games achtereenvolgens met 11-9, 11-6 en 11-3 te winnen, was het een zeer mooie middag! Na een vier uur en een kwartier durende wedstrijd won TTV Oldambt met 1-9!!

 

4 febr. 2012 wedstrijdverslag Oldambt 1 – Dedemsvaart 1 Nrd J Div.

 

Goede start voor het eerste jeugdteam

Op zaterdag 4 februari speelde het 1e jeugdteam hun eerste wedstrijd van het voorjaarsseizoen 2012. Het vernieuwde team (bestaande uit Lars, Melle en Janien) moest het opnemen tegen de jongens van Dedemsvaart. Janien moest de eerste wedstrijd spelen tegen Ad, na een goed begin van Janien begon  Ad beter te serveren en had hij veel mazzelballetjes. In de 5e game won Ad met 13-11. Toen was het de beurt aan Lars, die vandaag zijn eerste wedstrijd voor TTV Oldambt en zijn eerste wedstrijd in de Noordelijke divisie  speelde. Hij won zeer overtuigend met 3-1. De derde wedstrijd werd met 3-0 gewonnen door Melle, na een ongeconcentreerde 1e game won hij de overige games met speels gemak. Na kort overleg werd besloten dat Janien en Melle het dubbel gingen spelen. Met een goede taakverdeling en mooie punten wonnen ze met 3-1. Na het dubbel was de tussenstand 3-1 voor Oldambt. Hierna mocht Lars het opnemen tegen Ad. Lars kon weinig doen met Ad zijn service, speelde mooie punten maar verloor jammer genoeg met 3-0. In het vijfde enkelspel deed Janien wat iedereen van haar verwachtte: ze won met goed spel in 3 games. De zevende partij was het de beurt aan Melle, doordat de tegenstander niet veel kon met zijn opslag won Melle met 3-0. Met een tussenstand van 5-2 mocht Lars zijn derde wedstrijd spelen, na de 1e en 2e game goed te hebben meegespeeld (Lars verloor met twee keer 15-13), was  in de 3e game het verzet gebroken: het werd 3-0 voor de speler van Dedemsvaart. In de negende wedstrijd was het de beurt aan de tot nu toe ongeslagen spelers: Melle en Ad. De eerste twee wedstrijden leunden de spelers vooral op hun sterke opslag, maar in deze wedstrijd werden vooral schuifrally’s gespeeld met enkele aanvalspunten. De 1e game werd met 13-11 gewonnen door Melle, de 2e game won hij met 11-8 en in de zenuwslopende 3e game trok Melle,  door deze game met 15-13 winnen, aan het langste eind. De tussenstand was 6-3 in het voordeel van Oldambt. De laatste partij trad Janien aan om de eindstand op 7-3 te brengen. In de 1e en 2e game was er geen vuiltje aan de lucht: Janien won heel gemakkelijk. In de derde game liet Janien de tegenstander meer in het spel komen en dat resulteerde in gamewinst voor de tegenstander. Na goed coachwerk van Henk Bakker nam Janien het heft weer in handen en won de vierde game met 11-4. Dit bracht de eindstand op 7-3, een goede en verdiende overwinning.