Geschiedenis

Geschiedenis TTV Reflex:

 

Onze vereniging heeft altijd actief, vanaf de start, meegedaan aan deNTTB competitie. Het streven is altijd gericht om zo veel mogelijk leden mee te laten doen aan de competitie. Veel successen op diverse niveaus werden gehaald. Naast successen waren er natuurlijk ook dompers.Maar dit is nu eenmaal inherent aan de sport.

 

Eind jaren 80 stond er een talent op. Diana Bakker, nog nauwelijks boven de tafel uitkomend, liet al snel zien dat ze goed met het batje overwegkon. Ze had dat natuurlijk niet van een vreemde. Haar ouders speelden ook.

 

Al vrij snel kon er een aardig meisjesteam worden geformeerd. In Appingedam stond er ook een talent op, namelijk Monique Arends. De krachten werden gebundeld en hier werd de basis gelegd voor de mooiste periode in de geschiedenis van de vereniging. Onder leiding van coach/trainer Henk Bakker en later ook Anne Vlieg werd eerst het kampioenschap bij de landelijke jeugd gehaald.

 

Dit succes moest verder uitgebouwd worden, gaan voor het landskampioenschap Eredivisie Dames. Dit lukte uiteindelijk met het team bestaande uit Emily Noor, Diana Bakker, Suzan Derks en Monique Arends.

 

Het damesteam heeft vele Europacupwedstrijden gespeeld. Uitwedstrijden waren er o.a. naar Rusland, Hongarije en Duitsland. In Scheemda mochten we Russen, Duitsers en Denen ontvangen. De vereniging is in die periode ook actief geweest om naast de organisatie van de Europacupwedstrijden andere evenementen naar Scheemda te halen. Voorbeelden hiervan zijn de “Nationale Top 12” en de Nationale Bekerfinales. Verder een damesinterland tegen Engeland, (de volksliederen werden live gespeeld door de plaatselijke harmonie en dat klonk heel goed) en een GrandPrix-wedstrijd tussen vier nederlandse toppers (o.a. Paul Haldan en Danny Heister) en vier buitenlandse toppers (o.a. Grubba).

 

We hebben hiermee destijds Scheemda op de tafeltenniskaart neergezet. Zelfs Mart Smeets deed de aankondiging in Studio Sport : “En nu van de ene wereldstad naar de wereldstad Scheemda”! Al met al een prachtige periode, er wordt nog vaak over gepraat en we hebben er mooie herinneringen aan overgehouden.

 

En nu. Ja, nu zijn we weer een “gewone” vereniging, De teams spelen in de afdelingscompetitie. Met de verhuizing naar De Hardenberg in Finsterwolde is een nieuw tijdperk aangebroken. Doordat er veel meer mogelijkheden zijn wordt momenteel er alles aan gedaan deze volop te benutten. Momenteel zijn we met een leuke jeugdgroep aan de gang. Men is vrij serieus en komt altijd trouw naar de trainingsuren.

 

De vooruitgang in de afgelopen tijd onder leiding van  diverse trainers en en ervaren spelers duidelijk waar te nemen.

 

Bij de senioren zijn ook positieve geluiden te horen. Al met al proberen we na de fusie in 2012 als TTV Oldambt een tafeltennisbolwerk in het mooie Finsterwolde op te bouwen.

 

Geschiedenis TTV de Finster:

 

Tafeltennisvereniging De Finster is opgericht op 2 februari 1964 nadat een aantal mensen enthousiast was geworden door een demonstratie van tafeltennisvereniging Reflex uit Scheemda.  Destijds werd er gespeeld in “De Haven” te Finsterwolde.

 

Mede door een sterke stijging van het aantal leden is men na verloop van tijd verhuisd naar sporthal “De Bouwte” in Finsterwolde. In 1981 zijn we, door een defecte verwarmingsinstallatie, noodgedwongen uitgeweken naar dorpshuis “De Pyramide”. Daar troffen we een goede accomodatie en een gezellige sfeer. Sinds augustus 2010 zijn we verhuisd naar MSB de Hardenberg en inmiddels samengegaan met TTV Reflex en zullen onder de naam TTV Oldambt per 2012 uitkomen  in de competitie.