Lid worden

Jeugd

Omdat je interesse toont in het spelen bij een tafeltennisclub, willen we jou graag iets over tafeltennis en ttv Oldambt vertellen. Ttv Oldambt  is één van de grotere verenigingen van Groningen. De club is ontstaan door een fusie tussen ttv Reflex en De Finster. Op dit moment hebben wij ongeveer 20 jeugdleden. Natuurlijk hebben we nog ruimte genoeg voor jou. Voordat je beslist of je lid wilt worden, kun je gewoon 4 weken meespelen in de trainingsgroep. Het hele seizoen lang organiseren we voor de jeugd leuke dingen. Soms gaat het om tafeltennis, soms om een leuke dag te hebben. We vertellen je nu eerst wat over de training en competitie en dan over allerlei activiteiten.

Competitie

Er spelen op dit moment 4 jeugdteams bij Oldambt. Wanneer je aan de competitie meedoet, speel je uit- en thuiswedstrijden tegen andere clubs. Dit betekent dat je de helft van de wedstrijden ergens in de provincie speelt. Wanneer je uit speelt, dan rijdt een van de ouders van de teamleden, of deze ouder regelt het vervoer. Bij tafeltennis heb je per jaar 2 verschillende competities. Meestal speel je per half jaar een competitie van 10 wedstrijden (5 uit, 5 thuis). De eerste competitie loopt van september tot en met november. Hierna kun je al promoveren of degraderen. In februari begint dan de tweede competitie. Deze duurt ongeveer tot en met april. (Het is niet, zoals bij voetbal, dat je één competitie speelt met een winterstop ertussen). Je kunt je dus in augustus of december opgeven voor competitiespelen.
Je speelt elke competitiewedstrijd in een team van 3 spelers. Soms ben je ingedeeld in een team van meer kinderen, maar dan zijn de kinderen die niet spelen reserve. De competitieleider zorgt ervoor dat iedereen evenveel speelt.
Tijdens een competitiewedstrijd speel je zelf 3 maal een enkelspel. Je speelt tegen alle drie kinderen van de tegenstander. Er wordt tijdens een competitiewedstrijd ook nog één dubbel gespeeld. Je speelt als team dus 10 partijen en krijgt altijd een uitslag als 10-0, 9-1, 8-2, 7-3, enz. Voordat je meedoet aan de competitie leggen we je alles nog heel goed uit.

Voor de beginners en de laagste klasse is de duo competitie ingevoerd. Deze teams bestaan dus uit twee spelers. 
Tijdens de competitiewedstrijden is het verplicht clubkleuren te dragen. Dit is een blauwe shirt en een zwarte of donkerblauwe broek. Clubshirts worden door de club voor een gereduceerde prijs aangeboden als je competitie gaat spelen.

Het materiaal
Als je tafeltennis speelt, moet je snel en veel kunnen bewegen. Het beste doe je dat op lichte schoenen met dunne zolen. Er zijn tafeltennisschoenen, maar die zijn erg duur. Het is goedkoper om volleybalschoenen te kopen. Je kunt ze voor minder dan € 20,- krijgen. Op schoenen met zwarte zolen mag je niet in de zaal, omdat die strepen maken. Schoenen met dikke zolen zijn gevaarlijk voor je enkels, omdat je zoveel moet bewegen.
Verder speel je tafeltennis in een korte broek en een sportshirt. Let erop dat je in officiële wedstrijden niet in het wit mag spelen. (Op de trainingen mag dat natuurlijk wel eens). De witte kleur is verboden, omdat de tegenstander de witte bal dan niet goed kan zien. Als je nieuw op de club bent, kun je de eerste tijd een batje lenen. Speel je al wat langer of wil je competitie spelen dan is het beter om zelf een batje te kopen. Vraag altijd eerst aan je trainer, voordat je een batje koopt. Hij of zij kan jou dan wat tips geven over de rubbers en de prijzen.

Trainingen

Alle kinderen bij Oldambt krijgen minstens 1 keer per week training. Tijdens de trainingen krijg je oefeningen van de trainer. Bij Oldambt  hebben wij diverse trainers en ervaren wedstrijdspelers die precies weet hoe je de slagen moet uitvoeren. Het is tijdens de trainingen altijd gezellig, maar er moet ook serieus getraind worden, anders kan je niet beter worden.
We hebben twee verschillende groepen. Groep beginners traint één keer per week. Groep gevorderden traint ook één keer per week. Het ligt eraan hoe oud je bent en hoe goed je bent in welke van deze twee groepen komt. Speel je al een tijd en vinden de trainers je goed genoeg dan kun je in de Groep gevorderden komen. In deze groep speelt de top van de Oldambt jeugd. Je moet wel competitie spelen als je in deze groep wilt komen.
Zo nu en dan zijn er ook nog enkele uren om vrij te spelen. Je kunt dan met iemand anders van de club afspreken. De training is op de dinsdagavond van 18.15 tot 20.00 in Sporthal De Hardenberg in Finsterwolde.

Zoals je gelezen hebt, kun je bij Oldambt op een leuke/sportieve manier tafeltennissen. Denk je dat je lid wilt worden, vraag dit dan aan je ouders en kom eens een keer langs. Haal dan een inschrijfformulier bij één van de trainers en laat je ouders deze invullen en ondertekenen.
Je ouders kunnen op de trainingen alle informatie krijgen of ons even bellen of mailen op:

Gertjan Takens (ttv.oldambt@hotmail.com of 06-46288541)

 
 Senioren

Ook senioren zijn van harte welkom op de training op de dinsdagavond vanaf 19:00 uur. Er is een trainer aanwezig die u het vak kan leren!

Lid worden of lidmaatschap opzeggen? Neem contact op met Gertjan Takens.

Lidmaatschap word aangegaan per half jaar. Opzeggen kan per 1 juli of 1 januari van elk lopend jaar.