Nieuws

Verslag Groninger Kampioenschappen in Vries.

Vrijdagavond was er de open Groninger Kampioenschappen voor veteranen. Alleen Gertjan en Chris dedeen mee. Gertjan was ingedeeld met een poule D en E en was daardoor kansloos voor een ereplaats. Chris was in de H klasse veruit de beste en werd onbedreigd kampioen. Bij de jeugd op zaterdag deed alleen Abdulla mee in de B klasse. Hij behaalde een verdienstelijke derde plaats. Op zondag speelden de senioren met een nieuw gezicht bij Oldambt namelijk Ruud Kroger. De prijswinnaars waren in het dubbel Gertjan samen met Jan Boerma met een tweede plaats, In het enkel was er een derde plaats voor Gertjan in E, Ook derde werd Gert in G en een tweede plaats voor Chris in H.

11-06-2022 verslag Noordelijke Afdelingskampioenschappen

Vandaag werden de afdelingskampioenschappen gehouden in De Spreng in Assen. Jammer genoeg moesten Bart en Marijke afzeggen zodat er 7 spelers van onze club deelnamen en niet zonder succes. Het was Sam zijn eerste toernooi hij deed goed mee maar wist nog geen succes te boeken. Abdulla was wel succesvol met de dubbelspeltitel in de 3e klasse. In het enkel kwam hij niet door de poule. Bij de senioren wisten Martin en Chris met hun partners de finale te bereiken waar Martin en Remco overtuigend te titel pakten. Het dubbel Gertjan en Sebas was niet succesvol. Gertjan bleef in het enkel steken in de poule en Sebas werd geconfronteerd met een zweepslag en is voorlopig uitgeschakeld. Martin haalde de kwartfinale in G maar werd toen uitgeschakeld. Het grootste succes was voor Chris in H. Hij won al zijn partijen en werd onbedreigd kampioen.

15-06-2019 verslag B kwalificatie toernooi

Wendy en Birte hadden een uitnodiging gekregen voor deelname aan het kwalificatie toernooi in Aalsmeer voor een B-licentie. Wendy speelde bij de pupillen en begon goed met een overwinning. Helaas werden de andere partijen verloren en eindigde ze als vierde. Birte was bij de kadetten ingedeeld in een zware poule. Ze was dan ook kansloos en met maar een gewonnen game eindigde zij als laatste.

16-12-2018 verslag ranglijsttoernooi Assen

Dit weekend was weer het traditionele ranglijsttoernooi in Assen. Zaterdag speelden de B-licenties met Marijke en Joyce. Marijke had na informatie bij Igor Heller toch een B-licentie gekregen. Met twee winstpartijen en vier verlies kwam zij niet door de poule bij de meisjes junioren. Joyce wist ook twee keer te winnen maar verloor ook drie keer zodat ook zij niet verder kwam. Zondag speelden Wendy en Birte bij de meisjes pupillen. Helaas waren er maar vier aanmeldingen zodat deze poule al voor de middag klaar was. Ilse van Buitenpost was duidelijk de sterkste maar Wendy pakte de tweede plaats. Birte werd helaas laatste.

02-12-2018 verslag 1/4 finale NJM

Vandaag werden de 1/4 finale van de jeugdmeerkampen in Almere afgewerkt. Marijke gaf bij de meisjes junioren goed partij en wist zich met drie overwinningen en twee nederlagen te plaatsen voor de vervolgronde waar zij echter nipt verloor. Joyce zat in een zware poule bij de kadetten maar wist toch een keer te winnen. Marijn was als eerste geplaatst in haar poule en won dan ook superieur al haar partijen. Slechts drie games werden verloren. Hiermee plaatste zij zich direct voor de finale in Panningen aangezien bij de meisjes pupillen geen halve finale is.

28-06-2018 verslag voorronde NJM

Vandaag werden de voorronden voor de NJM in Harkstede afgewerkt. Marijn is al geplaatst voor de kwartfinale. Marijke, Joyce, Birte en Wendy deden wel mee. Dion moest door een handbreuk afzeggen. Niemand plaatste zich al werd goed gestreden. Marijke wist twee keer te winnen. Joyce verloor al haar drie partijen maar is wel eerste reserve. Birte won maar een keer maar Wendy wist drie keer te winnen en behaalde een 3e plaats en een mooie beker.

10-06-2018 verslag NJM

Dit weekend werden de finales van de nationale jeugdmeerkampen weer gehouden in het Limburgse Panningen. Marijn en Joyce hadden zich daarvoor geplaatst. Helaas door fileproblemen was moeder Agnes met Marijn en Iris te laat waardoor Marijn met een inhaalrace moest beginnen. Dat verklaart misschien de moeizame zege op Joyce. Ook de volgende partijen gingen niet van een leien dakje zodat na de eerste dag slechts drie van de zes partijen werden gewonnen. Joyce bleef helemaal zonder zege maar zij moest opboksen tegen de favorieten. Op zondag trof Marijn deze speelsters en opnieuw bleef ze tegen hen zonder zege. Slechts een partij werd nog gewonnen. Joyce beleefde een betere dag met twee zeges. Uiteindelijk eindigde Marijn als 8e met 15 punten en Joyce als 10e met 13 punten.

26-05-2018 verslag NAK

Vandaag werd weer eens na lange tijd de Noordelijke Afdelingskampioenschappen gehouden. Assen had de organisatie op zich genomen. In De Spreng werden de kampioenschappen afgewerkt. Bij de senioren was Oldambt vertegenwoordigd door Gertjan, Sebas, Bart, Martin en Chris. Alleen de laatste had succes door al zijn partijen te winnen en daarmee de titel in ontvangst te nemen. De anderen speelden met wisselend succes maar wisten zich niet te plaatsen voor een vervolgronde. Bij de jeugd waren wij vertegenwoordig door Marijke, Milou Haron en Birte. Marijke was succesvol door de derde plaats te pakken in de C klasse. Ondanks de warmte een geslaagd toernooi en voor herhaling vatbaar.

29-0402018 verslag NJK A

Vandaag was het de beurt aan Joyce en Marijn op de NJK voor A-licenties. Helaas werden ze in het dubbel al direct uitgeschakeld. Joyce wist daarna in het enkelspel niet te winnen van haar twee tegenstanders in de poule. Marijn begon goed met een overwinning maar daarna verloor zij twee keer in vier games zodat ook zij uitgeschakeld is.

28-04-2018 verslag NJK B

Marijke en Iris waren vandaag in Nijmegen aanwezig op de NJK voor B-licenties. Beiden werden echter in de poule laatste. Marijke deed mee bij de junioren meisjes maar verloor al haar wedstrijden. Ze won maar in totaal 3 games. Iris zat in een poule waar iedereen aan elkaar gewaagd waren. Zij begon tegen haar trainingsmaatje Danielle maar na een 2-0 tussenstand kon ze in de volgende drie games maar 7 punten scoren. Ook de tweede en derde wedstrijden werden in 5 games verloren. De laatste partij werd echter wel gewonnen maar toch werd zij laatste in de poule. Als ze de partij tegen de winnares van de poule niet verloren had (11-13 in de vijfde) was ze waarschijnlijk eerste geworden. Morgen zijn de A-licenties aan de beurt met Joyce en Marijn.

21-04-2018 verslag competitie senioren

Onze club kan tevreden terug kijken op de afgelopen competitie. Het eerste team werd afgetekend tweede achter de verrassende kampioen Actief Eelde 1. Het tweede team was duidelijk te sterk in de 3e klasse C hoewel er regelmatig een beroep gedaan moest worden op een invaller. Alleen de laatste wedstrijd werd gelijk gespeeld alle andere werden gewonnen. Uitblinker was weer Eddy met een 100% score. Het derde team eindigde als derde niet ver achter de eerste twee. Jan scoorde de meeste punten. Het vierde team werd op de laatste wedstrijddag kampioen in de 4e klasse B. Alleen tegen nummer twee Argus 6 werd twee keer gelijk gespeeld. Gert was hier de beste speler met maar twee nederlagen. Het vijfde team werd keurig tweede in de 4e klasse A met de weer terug gekeerde Eppo. Jan Pieter, Jacques en Eppo waren hier de topscoorders.

 

25-03-2018 verslag ranglijstfinale

Marijke had de lange reis naar Zoetermeer er voor over om een B-licentie te halen. Met maar 6 deelnemers bij de meisjes junioren en met 4 B-licenties leek dat geen onmogelijke opgave. Marijke ging voortvarend van start met twee overwinningen echter gevolg door twee nederlagen. De laatste partij werd echter weer gewonnen zodat zij als derde eindigde, ruim voldoende voor haar B-licentie. Nu op naar de NK B in Nijmegen.

18-03-2018 verslag A-ranglijsttoernooi

Op de vandaag in Den Haag gehouden A-ranglijsttoernooi konden Marijn en |Joyce zich niet mengen om de ereplaatsen. Er waren in de meisjes pupillenklasse 12 deelnemers. Marijn verslikte zich in Vera Kastelein door na een 2-0 voorsprong de partij toch uit handen te geven. Ook Tanya Misconi was weer een te grote obstakel voor Marijn. Daardoor plaatste zij zich voor de strijd om de 3e t/m 6e plaats. Joyce deed het goed met twee overwinningen in de poule. Daardoor plaatste zij zich voor de strijd om de 7e t/m 10e plaats. Helaas kon zij daarin niet meer te winnen en eindigde dus als 10e. Marijn verloor de halve finale van Anya Cao. Met veel moeite werd daarna gewonnen van haar NK dubbelpartner van vorig jaar Dido Giesen waardoor een 5e plaats haar deel werd.

03-03-2018 verslag klassentoernooi

Vandaag werd in Zwolle tijdens de NK ook het klassentoernooi gespeeld. Dion voor de 1e klasse en Milou voor de 3e klasse waren namens afdeling Noord uitgenodigd. Beiden eindigden onder overwinning als laatste. Maar daarin waren zij niet alleen want behalve in de hoogste klasse eindigden bijna alle vertegenwoordigden van Noord onderin daarbij opnieuw de bevestiging dat het niveau in de andere afdelingen een stuk hoger ligt.

04-02-2018 verslag halve finale jeugdmeerkampen

Vandaag werden de halve finales van de Nationale Jeugdmeerkampen gehouden in De Spreng in Assen. Bij de pupillen meisjes hadden Joyce en Marijn zich weten te kwalificeren. Marijn was al gauw zeker van een finaleplaats aangezien in haar poule maar 5 deelnemers waren en er 4 doorgingen. Zonder echt goed te spelen boekte zij drie overwinningen. De als eerste geplaatste Anya Cao was een maatje te groot voor Marijn maar met een tweede plaats voldeed zij aan de verwachtingen. Joyce was in haar poule als 5e geplaatst en moest daardoor direct tegen de nummers 1 en 2 geplaatst spelen. Hieronder was Xijin Zheng de nummer twee nationaal bij de pupillen. De eerste twee partijen gingen dan ook verloren. Maar door twee uitstekende partijen met de concurrentie voor de derde plaats deed zij uitstekende zaken. Dat Joyce daarna haar laatste partij verloor maakte niets meer uit. Met een derde plaats was ook zij geplaatst voor de finale. Door deze finaleplaats heeft zij ook nog een A-licentie verdiend.

21-01-2018 verslag GK

Dit weekend werd de GK weer in Loppersum gehouden georganiseerd door Midstars een Talo. Vrijdagavond speelden Gertjan, Sebas, Jan K. en Bouwe bij de veteranen. Helaas was er voor geen van onze spelers een ereplaats weggelegd. De jeugd deed het beter op zaterdag want het dubbel Dion en Marijn werd ongeslagen Groninger Kampioen bij de categorie B. Verder waren er 2e plaatsen voor het dubbel Milou en Haron en in het enkel opnieuw voor Milou in de categorie D. Bij de categorie D in de enkel veroverde Iris een 3e plaats. Zondag was de beurt aan de senioren. Het dubbel Sebas/Matthias en Gertjan/Fré strandden helaas in de halve finale waar Gert en Luuk wel de finale haalden. Daarin verloren zij echter van hun tegenstanders. Fré en Chris haalden ook de finale in het enkelspel respectievelijk bij de E en de H licentie. Beiden verloren echter de finale.

   

Bij de prijsuitreiking waren Gert en Fré al naar huis. Daarom Luuk en Chris met alle bekers op de foto.

17-12-2017 verslag ranglijsttoernooi jeugd

Gisteren en vandaag werd het jaarlijkse ranglijsttoernooi in Assen gehouden met mooie resultaten voor onze jeugd. Gisteren bij de B-licenties bereikte Joyce verrassend de finale met winstpartijen op topspeelsters bij de pupillen. Ze werd zelfs poulewinnares met maar een nederlaag. In de halve finale was ze ook nog te sterk voor de nummer 10 van de nationale ranglijst. In de finale speelde ze tegen Iris Leskens die ze in de poule nog met 3-0 had verslagen. Helaas lukte dat in de finale niet maar een tweede plaats is een heel mooi resultaat. Mogelijk heeft ze zelfs een A-licentie verdiend want de winnares is nog welp. Op zondag waren de spelers zonder licentie aan de beurt. Dion speelde bij de kadetten maar ondanks goed spel wist hij maar een keer te winnen en was daarmee uitgeschakeld. De meisjes junioren en kadetten waren bij elkaar gezet door een aantal afzeggingen. Daardoor moest een tienkamp gespeeld worden. Marijke wist menige tegenstander tot wanhoop te brengen met haar lastige noppenspel. Helaas werd toch twee keer verloren zodat ze net naast de prijzen viel. Maar wel met een overwinning op de latere winnares bij de junioren. De grote winnares werd Iris die duidelijk de sterkste was van de aanwezige kadetten. Door deze overwinning ontving zij een mooie beker een een B-licentie.

25348267_975485192602902_6507189343462418292_n CIMG0073

03-12-2017 verslag meerkampen jeugd

Vandaag werden de kwartfinales meerkampen gehouden op drie locaties. Marijke mocht als reserve toch meedoen bij de junioren en moest daarvoor naar Hilversum. Zij begon tegen topspeelster Janine Grootjans en werd kansloos ingemaakt. De tweede partij werd ook verloren in vijf games, een belangrijk verlies bleek later. De derde partij bracht de eerste winst maar daarna werd weer nipt verloren in 4 games. De laatste wedstrijd werd echter weer gewonnen. Helaas was dat niet genoeg om door te gaan want zij werd op onderling resultaat vierde en daarmee uitgeschakeld voor de halve finale. Marijn en Joyce moesten naar Arnhem. Joyce de laatste tijd niet gelukkig spelend begon echter met een overwinning. De tweede partij werd echter verloren en tegen de nummer een van de groep scoorde ze zelfs in totaal maar drie punten. De vierde en laatste partij werd echter weer gewonnen zodat Joyce derde werd in de poule en daarmee zich plaatste voor de halve finale. Marijn was als eerste geplaatst in haar poule en maakte haar plaatsing volledig waar door al haar wedstrijden te winnen. De enige van de poule die het haar moeilijk maakt werd echter in vijf games verslagen. Ook zij heeft zich dus voor de halve finale op zondag 4 februari in Assen.

03-12-2017 verslag najaarscompetitie senioren

Helaas was er deze competitie geen kampioen bij de senioren hoewel het eerste en het vijfde team er dichtbij zaten. Het eerste team verspeelde in de laatste wedstrijden een zeker lijkende kampioenschap door eerst van concurrent DOTO 2 te verliezen en daarna ten onder te gaan tegen Rotak 1. Hierdoor eindigde het team op een punt achter DOTO 2. Het tweede team had een moeilijke competitie in de 2e klasse en eindigde op de laatste plaats. Toch werden er elke wedstrijd punten gescoord. Mogelijk spoedig weer terug in de 2e klasse? Het derde team speelde een keurige competitie zonder echt een kans om mee te doen voor het kampioenschap. Zij eindigden op de derde plaats. Ook het vierde team handhaafde zich moeiteloos zonder uitzicht op meer. Een vierde plaats was hun deel. Het vijfde team zat in een poule met zeer gelijkwaardige tegenstanders. Tot op het laatste punt was niet bekend wie kampioen zou worden. Midstars 4 en Oldambt 5 eindigden met gelijk aantal punten. Onderling was de stand ook gelijk en zelfs na het tellen van de games was de stand gelijk. De gamestanden gaven tenslotte de doorslag in het voordeel van Midstars.

29-10-2017 verslag F meerkampen senioren

Herintreder Sebas heeft gebruik gemaakt van zijn F-licentie door bij de senioren F-meerkampen de finale te bereiken. Vandaag was de finale in het verre Roelofsarendsveen tussen de 8 finalisten. Sebas eindigde daarin met maar een nederlaag als tweede met hetzelfde aantal punten als de winnaar. Een mooie prestatie, tweede van Nederland bij de F-ers.

29-10-2017 verslag NJM

Vandaag werd gespeeld voor plaatsing voor de kwartfinale van de nationale jeugdmeerkampen. Helaas moest Dion geblesseerd afzeggen en ook Marijke en Iris waren niet geheel fit. Marijke behaalde knap bij de meisjes junioren een derde plaats, net naast plaatsing. Iris had het geluk van een gemakkelijke poule. Na twee overwinningen was Pien van Argus te sterk. In de halve finale was Annelien van Argus ook te goed. Daarna moest Iris weer tegen Pien spelen om de derde plaats. Dit keer werd nipt in vijf games verloren zodat ook Iris net naast plaatsing greep. Wendy speelde haar eerste toernooi en begon met twee nederlagen tegen meer ervaren meisjes. Daarna won ze twee keer en werd daarmee derde bij de welpen. Marijn is door haar A-status al voor de kwartfinale gepaatst.

24-09-2017 verslag Euregiotoernooi

Iris, Marijn en Joyce mochten vandaag afdeling Noord vertegenwoordigen tijdens de in Assen gehouden Euregiotoernooi. Dit toernooi is een ontmoeting tussen afdeling Noord, afdeling Oost, Grafschaft Bentheim en afdeling Emsland. In elke leeftijdklassen vanaf pupillen worden 4 spelers en speelsters geselecteerd. Joyce was in eerste instantie uitgenodigd maar Iris en in laatste instantie werden ook aan het team van Noord toegevoegd. Helaas waren er bij de Duitse tegenstanders verscheidene afmeldingen zodat Marijn en Joyce in de eerste poulefase pupillen maar een tegenstander hadden. Beiden verloren deze ontmoeting maar dat had geen gevolgen want de eerste twee gingen naar de volgende poulefase. Ook Iris werd tweede in haar kadettenpoule. Daarin werden ze alle drie derde zodat ze zich plaatsten voor de strijd om de 5e t/m 8e plaats. Daarin wisten Iris en Marijn allebei de 5e plaats te veroveren. Marijn moest daarbij met Joyce afrekenen en hoewel ij eerst met 2-0 in games achter kwam tegen een goed spelende Joyce wist ze toch nog te winnen. Joyce werd daardoor 6e. Afdeling Noord werd afgetekend eerste mede dankzij onze meisjes.

CIMG0069 CIMG0070

21950760_1065106186954171_5243114552361772438_o 21951012_1065106030287520_4852257491247578541_o 22045950_1065105810287542_3499522436112382120_n 21993140_1520920467963336_786471618679520522_o

Verslag Jeugdcup 2017

Een geweldig presterend team Noord is bij de meisjes geëindigd in een 2e plaats tijdens de NTTB Jeugdcup hoewel niet een wedstrijd verloren ging. De strijd om de prestigieuze cup werd voor de 13e keer op Sportcentrum Papendal gehouden en nog nooit was afdeling Noord bij de meisjes als eerste geëindigd. Na een tweede plaats twee jaar geleden en de derde plaats van vorig jaar was dit jaar de gelegenheid om de cup te pakken. Op papier had team Noord een zeer sterk pupillenteam met drie speelsters uit de top 10 van Nederland Namelijk Fleur Hoogeveen van Emmen en Liecke Greven en Roos Veen van Argus. Het welpenteam had met Marijn een zeer sterke troef en ook Joyce speelde met dispensatie bij de welpen en was hiermee een belangrijke troef. Het zorgenkindje was de derde speelster bij de welpen. Uit het hele Noorden was geen welp te bekennen die met het nationale niveau mee kon. Uiteindelijk werden Birte en Aafke van Argus geselecteerd. Dit hield wel in dat elke wedstrijd de welpen in feite met een 3-0 achterstand begonnen hoewel beiden hun best deden. Het bleek achteraf het beslissende nadeel. Noord was ingedeeld in een zeer sterke poule met de kampioen van vorig jaar ZuidWest, Holland-Noord en Midden. Zaterdag 10 uur begon de strijd tegen Holland-Noord en die werden opvallend genoeg met maar liefst 16-4 verslagen. Daarna werd ook Midden dit keer met 14-6 opgerold en de halve finale was daarmee al behaald. De strijd om de eerste plaats in de poule was zeer spannend. ZuidWest met in de gelederen de onverslaanbare Nederlandse Kampioene Anna Peters werd echter met 11-9 verslagen. Dat bood perspectief voor de titel want dit team was favoriet voor de cup. Zondagmorgen vanaf 9.30 werd de halve finale gespeeld tegen afdeling Gelre. Door de tactische opstelling werd na een 2-0 achterstand dit al snel een 8-2 voorsprong genomen en bij 10-4 maakte Marijn het beslissend 11e punt en was de finale bereikt. Dat bleek weer afdeling ZuidWest te zijn want die hadden gemakkelijk afgerekend met Limburg. Birte en Aafke hadden afwisselend gespeeld in het team maar het was Birte die de finale mocht spelen samen met Marijn en Joyce. Na weer een 2-0 achterstand ontspon zich een spannend gevecht met telkens wisselend kansen. Na 6-5 voor en kwam het team op 9-9. Birte verloor daarna uiteraard maar Roos speelde een sterke wedstrijd en wist na een 2-0 achterstand toch te winnen zodat de eindstand 10-10 werd. Beide teams hadden 5-5 gespeeld. Daarmee was elk team het hele weekend ongeslagen gebleven. Van onze meiden was het dubbel Marijn en Joyce het hele weekend onverslaanbaar. Marijn en Joyce hebben beiden maar twee keer verloren. Beiden verloren jammer genoeg in de finale van de dispensatiespeelster van ZuidWest die net een bredere selectie hadden. Na het tellen van de games bleek ZuidWest 6 games meer gewonnen had en daarmee de cup mee naar huis mochten nemen. Maar het was voor alle deelnemers en de enorm meelevende ouders en supporters weer een geweldige ervaring.

19780316_1267168730094469_9076695979582860528_o 19780521_1267169226761086_904653618098242869_o 19787157_1267168430094499_4446172458074650524_o 19800848_1267180340093308_5801277910792936618_oCIMG0220 CIMG0222 CIMG0223 CIMG0224CIMG0225 CIMG0226

02-06-2017

Vandaag was de laatste training voor de NTTB jeugdcup van komend weekend. Het blijkt dat bij het welpenteam Aafke Greydanus van Argus is toegevoegd. Zij zal waarschijnlijk samen met Birte afwisselend de derde plek in het team innemen.

CIMG0218 IMG_20170702_104122

01-06-2017 verslag clubkampioenschappen

Vandaag werden de clubkampioenschappen gehouden. Met 10 senioren en 15 jeugdleden werden de titels verdeeld. Eigenlijk waren er 16 jeugdleden want Luuk deed mee bij de senioren. Gert Jan heroverde de titel bij de senioren A door al zijn wedstrijden te winnen. Luuk was de sterkste bij de senioren B. De strijd bij de jeugd A was zeer spannend maar het was Dion die uiteindelijk de titel pakte. Maar liefst drie speelsters eindigden met een gelijk aantal punten op de tweede plaats. Op onderling resultaat was Marijn de betere voor Marijke en Iris. Opmerkelijk was wel dat Marijke wist te winnen van 1e team spelers Dion en Iris. Bij de jeugd B was Joyce onbetwist de beste. Melissa was dichtbij de titel maar in de laatste wedstrijd was Joyce net in 5 games de betere. Jarik was de sterkte bij de jeugd C voor Birte en Robin. Nieuwelingen Wendy en Feline deden voor het eerst mee. Voor alle eindstanden zie toernooien.

30-05-2017 welpenteam jeugdcup volledig van ttv Oldambt

Dat Marijn en Joyce uitgenodigd zouden worden was te verwachten maar dat ook Birte zou worden geselecteerd was een verrassing. Gezamenlijk gaan zij afdeling Noord vertegenwoordigen tijdens de strijd om de NTTB Jeugdcup die 8 en 9 juli gehouden wordt op Nationaal Sportcentrum Papendal bij Arnhem. Birte heeft haar selectie te danken aan de afzegging van een speelster van Argus. Het is wel uniek te noemen dat een compleet team van een vereniging geselecteerd word. Dit is tevens hulde voor onze trainersstaf die onze speelsters zover gebracht hebben. Joyce speelt als 1e jaars pupil met dispensatie in het welpenteam samen met Marijn en Birte. Het meisjes pupillenteam bestaat uit Liecke Greven en Roos Veen van Argus en Fleur Hoogeveen van ttc Emmen. Verwacht word dat het meisjesteam van afdeling Noord een kandidaat voor de titel is.

28-5-2017 verslag finale meerkampen te Panningen

Het is al bijzonder als je je kunt plaatsen voor de finale van de meerkampen maar om deze te winnen is historisch. Toch deed Marijn dit en hoe!!! Zaterdagmorgen vroeg was Marijn met moeder Agnes afgereisd naar het Limburgse Panningen om het hele weekend om de titel te strijden. Voor deze finale hebben zich 12 spelers en speelsters geplaatst in elke leeftijdklasse in diverse voorronden. Op zaterdag worden dan 6 wedstrijden gespeeld en op zondag nog 5. Het is te vergelijken met de top 12. Vooraf was Marijn niet gezien als een kanshebber maar aan het eind van de zaterdagmiddag stond zij met 6 overwinningen bovenaan samen met nog twee speelsters. Zondagmorgen werden de wedstrijden vervolgd en Marijn kwam direct te staan tegen haar mede koploopsters. Tegen Tess Stroeve werd het een spannende partij en ook de enige die twee games tegen Marijn kon scoren. Maar in de vijfde game trok Marijn met 11-7 de zege naar zich toe. De volgende horde was Lynn Schijven. Dat was een bekende voor haar want al tegenstandster in de halve finale van de NJK. Toen werd Lynn volkomen overrompeld door Marijn en de schrik zat er blijkbaar bij Lynn er nog in want met 11-2, 11-2 en 11-5 was de zege nog overtuigender. Nu was Marijn alleen koploper met nog drie partijen te spelen. Deze tegenstanders waren ook niet opgewassen tegen haar zodat met grote voorsprong en ongeslagen met maar vier games verlies over 11 partijen Marijn Nederlands meerkamp kampioen welpen is geworden. Een historisch moment in de clubgeschiedenis.

En daar sta je dan naast Shuo Han Men de winnares bij de meisjes junioren.

18671200_1434762003238518_8363103736046418089_n HH790094 HH790087 18699970_1395294267192624_3274718209601033038_n

07-5-2017 verslag NJK A te Nijmegen

Marijn heeft vandaag furore gemaakt door twee finales te spelen op het Nederlands Kampioenschap in Nijmegen. Bij de dubbels was zij met haar partner Dido Giessen uit het Limburgse Tegelen als tweede geplaatst. Daardoor moesten zij een halve finale spelen. Die werd ondanks dat ze duidelijk aan elkaar moesten wennen wel gewonnen. De finale werd een spannende wedstrijd waarbij Dido duidelijk last van zenuwen had. Marijn echter bleef onverstoorbaar ook na een 2-1 achterstand. Uiteindelijk won het duo in vijf games en ging de Nederlandse titel naar hen. In het enkelspel was Marijn als derde in haar poule geplaatst samen met de nummer een Tanja Misconi. Die was ook Marijn te machtig maar de andere partijen werden met overmacht gewonnen. Hierdoor plaatste zij zich voor de kruisfinale en was een derde plek verzekerd. De nummer een van de andere poule bleek echter geen partij voor een ontketende Marijn. In de finale trof zij weer Tanja en weer kon zij niet tegen haar op. In vier games werd Marijn verslagen en werd ze vice-kampioen. Al met al een geweldig resultaat. Joyce speelde op de NJK B maar wist geen partij te winnen.

22-04-2017 verslag eindtoernooi TS competitie

Vandaag was het afsluitend toernooi van de TS start en topcompetitie. Bij de starters deden Jarik en Birte mee maar door een merkwaardige indeling konden zij geen resultaat boeeken. Bij de topcompetitie wist alleen Pascal zich niet voor de vervolgronde te plaatsen. Beau en Haron moesten het tegen elkaar opnemen in de kwartfinale. Beau won deze zeer spannende onderlinge strijd. In een ander kwartfinale verloor Joost helaas van Luuk Silvrants van DTTC’78. Beau verloor toen de halve finale en ook de strijd om de derde plaats werd verloren.

18121009_835211566630266_3550773219515935023_o 18056148_835211673296922_3977147444530245296_o 18156565_835211926630230_4001336006140073429_o

02-04-2017 1e seniorenteam kampioen

Dankzij een 9-1 overwinning deze week op WTTC 1 en doordat de concurrentie punten verspeelde is het 1e seniorenteam twee wedstrijden voor het einde al kampioen in de 2e klasse A. Gefeliciteerd Gert Jan, Fré, Sebas en Adam!!!

04-03-2017 verslag klassentoernooi

Vandaag zijn Iris en Marijn afgereisd naar Zwolle om mee te doen aan het klassentoernooi, een nevenevenement van de NK tafeltennis. Zij hadden deelname afgedwongen door hun winstpercentage in de 3e klasse van de najaarscompetitie. Helaas moest Iris door een blessure na twee partijen de strijd staken. Marijn kwam wel achter de tafel en met drie overwinningen en vier nederlagen waarvan een nipt speelde zij echter geen rol van betekenis. Uiteindelijk werd zij vijfde in een poule van acht. Daarmee werd weer eens aangetoond dat het niveau in de andere afdelingen over het algemeen hoger is dan in afdeling Noord.

12-03-2017 verslag halve finale meerkampen

Joyce stond vandaag voor de schier onmogelijke taak zich evenals Marijn zich te plaatsen voor de finale van de meerkampen bij de pupillen. Gezien de indeling niet eenvoudig. Ze was onder meer ingedeeld bij de nummer een bij de welpen, een Chinese die 1e klasse speelt en verder met Roos Veen van Argus. Maar Joyce heeft zich dapper verweert met zelfs een overwinning. Verder won ze nog een game tegen Roos en verloor ze een keer in vijf games. Dat was helaas niet genoeg om door te gaan.

18-12-2016 verslag ranglijsttoernooi Assen

Drie deelnemers van Oldambt waren vandaag aanwezig op het ranglijsttoernooi voor spelers zonder licentie in Assen. Iris speelde bij de meisjes kadetten. Ondanks goed spel werd zij uiteindelijk 4e in de poule. Twee partijen werden gewonnen en een aantal werd in 5 sets verloren onder wie tegen de latere winnares. Joyce was ingedeeld in een poule met twee welpen en drie pupillen. Ze had er vandaag zin in want geen van haar tegenstandsters kreeg grip op haar spelletje zodat zij eerste werd in de poule. Marijn hoewel nog welp was ook bij de pupillen ingedeeld met o.a. de huidige nummer drie bij de welpen. Dat weerhield haar er niet van al haar wedstrijden met overmacht te winnen en ook eerste te worden in haar poule. Na de poulewedstrijden van de pupillen werden de welpen in een poule gezet (er waren er vier) en daarin maakte Marijn gehakt van alle tegenstandsters. Daarmee is zij de eerste in de geschiedenis van ttv Oldambt die een A-licentie behaalt. Daarna waren de halve finales van de pupillen en onze beide speelsters wisten de finale te bereiken. Daarin was Marijn te sterk voor Joyce zodat zij twee grote bekers in ontvangst mocht nemen. Op dit moment is er nog geen zekerheid over maar waarschijnlijk heeft Joyce door dit resultaat een B-licentie behaald.

cimg0210

04-12-2016 verslag 1/4 finale jeugdmeerkampen

Vandaag zijn onze beide vertegenwoordigers van de club er in geslaagd zich voor de volgende ronde van de jeugdmeerkampen te plaatsen. Voor Marijn bij de welpen betekent dit dat zij direct geplaatst is voor de finale in Panningen. In haar poule werd zij tweede, ze verloor alleen van de nummer een geplaatste speelster. Joyce werd vierde in haar poule bij de pupillen. Hierdoor moest zij nog vervolgrondes spelen die zij met succes doorstond. Hierdoor heeft ze zich geplaatst voor de halve finale in Assen.

19-11-2016

Vandaag deden alleen Luuk en Pascal mee aan het Havenstadtoernooi. Beiden waren in een zware poule ingedeeld, Luuk met Nrd Divisiespelers en Pascal met 3e klassers. Luuk wist drie keer te winnen maar verloor ook drie keer. Pascal won een keer en verloor vijf keer. Hiermee vielen beiden niet in de prijzen.

De meeste jeugdleden namelijk 11 namen deel aan de trainingsdag die in Finsterwolde werd gehouden onder leiding van Peter Verweij en Matthias Dul met assistentie van Janita. Jammer genoeg waren er maar vier deelnemers van Argus terwijl de andere verenigingen niet vertegenwoordigd waren.

23-10-2016 verslag NJM Harkstede

Vandaag werden de voorronden van de meerkampen gespeeld in Harkstede. Deelnemers voor Oldambt waren Dion, Joost, Iris, Joost en Marijn. Dat Marijn zich gemakkelijk zou plaatsen bij de welpen was geen geheim. Zij won al haar partijen met ruim verschil zonder zich in te hoeven spannen. Joyce zit de laatste tijd in een vormcrisis. De cruciale partij tegen Anna Rass verloor zij kansloos. Daarmee was plaatsing voor de kwartfinale voorbij en eindigde zij als vierde. Iris speelde wisselvallig met een uitstekend winstpartij tegen 2e klasser Iris Mulderij en een uitstekende partij tegen Danielle Storteboom die zij na een 2-1 voorsprong toch in vijf games verloor. Tegen Pien Kamps toonde zij nog teveel respect en het spel van 1e klasser Dagmar Koning wist zij niet te ontrafelen. Teleurstellend was het verlies tegen Floor Keen van Talo maar door het game gemiddeld eindigde zij wel als vierde en is zij eerste reserve. Joost speelde prima op zijn eerste NJM en werd keurig achtste. Dion speelde ook wisselvallig. Zo won hij van Thije Greven maar kon dat niveau niet vasthouden. Hij eindigde als 13e bij de kadetten.

05-10-2016 verslag Table Stars in Westerlee

Toen we enige tijd geleden hoorden dat in Westerlee naast het voetbal nauwelijks sportgelegenheid was en door mij gezien was dat op het schoolplein van CBS Het Baken het regelmatig druk was rond de buitentafel werd het idee geboren om in Westerlee een dependance op te richten. Om een groep bij elkaar te krijgen was het idee om met Table Stars die bij elkaar te krijgen. Vanmiddag was het zover in de gymzaal achter de voormalige F.T.Venemaschool. Vooraf werd maar met mondjesmaat deelname opgegeven maar vanmiddag kwamen toch 12 kinderen plus Birte en Feliene Tuin opdagen. Matthias Dul was bereid verklaard om ook mee te werken. Na het programma dat uit zes onderdelen bestaat was er nog gelegenheid om tegen de robot en tegen Matthias te spelen. De kinderen waren razend enthousiast en toen gevraagd werd na de diploma uitreiking wie op de training wil komen gingen 12 vingers de lucht in. Kortom Janita en ik  kunnen onze borst nat maken de komende tijd. Nog mensen die mee willen werken?

25-09-2016 verslag Euregiotoernooi

Het Euregiotoernooi in een uitwisselingstoernooi tussen afdeling Noord, afdeling Oost, Emsland en Grafschaft Bentheim. Dit toernooi dat voor de 35e keer werd georganiseerd vond dit jaar plaats in de mij van vroeger welbekende Kreissporthalle in Nordhorn. Voor de eerste keer deed ook iemand van Oldambt mee namelijk Joyce. Zondagmorgen vroeg stapten de familie Schuur en ik in Haren op de bus die speciaal door afdeling Noord gehuurd werd om ons naar Duitsland te brengen. Het team bestond uit 24 spelers, vier voor elke leeftijdgroep vanaf pupillen jongens en meisjes. De afgelopen twee had afdeling Noord de wisselbeker gewonnen en ook dit jaar waren ze weer favoriet. Dat bleek want met grote voorsprong op afdeling Oost werd de overwinning behaald. Vooral bij de meisjes pupillen was de overmacht compleet doordat de eerste drie plaatsen voor meisjes van Noord waren. Joyce werd in die klasse keurig 5e door vijf van haar zeven partijen te winnen. De krachtsverschil met vooral de Duitse deelnemers was opvallend. In opgewekte stemming werd om 17.15 de thuiswedstrijd aangevat met in de bus de grote wisselbeker. Volgend jaar moet afdeling Noord het toernooi organiseren.

cimg0198 cimg0199 cimg0200 cimg0201cimg0202 cimg0203 cimg0204 cimg0205

11-09-2016

Mede dankzij haar goede resultaten tijdens de jeugdcup is Joyce geselecteerd in het team van afdeling Noord voor de Euregiotoernooi dat op zondag 25 september in Nordhorn Duitsland wordt gespeeld.

Meer servicesEuregiotoernooi is een teamtoernooi samen met Oost (NL), Emsland (D) en Grafschaft Bentheim (D).

24 spelers (junioren, kadetten en pupillen) zowel jongens als meisjes worden geselecteerd om mee te doen.

Afgelopen 2 jaar heeft onze afdeling de wisselbeker gewonnen en dit jaar op zondag 25 september gaan we de beker verdedigen bij afdeling Graftshaft Bentheim in Nordhorn. We gaan weer net als de vorige jaren een bus regelen zodat wij als 1 team naar Nordhorn gaan. De opstapplekken van de bus worden later bekend gemaakt als de selectie rond is.
Als er mensen zijn die met de bus mee willen kunnen zij zich opgeven bij Chris Harms.

03-7-2016 verslag Jeugdcup

Toen enige tijd geleden Joyce en Marijn uitgenodigd werden om aan de selectiewedstrijden voor de Jeugdcup op Nationaal Sportcentrum Papendaal werd door de ouders gedacht leuk maar ze zullen wel weinig kans maken om daar aan mee te doen. Toen bleek na twee trainingen in Assen beiden geselecteerd werden voor het team van Noord werd door de familie Schipper en Schuur direct een onderkomen afgehuurd in de onmiddellijke omgeving van Arnhem om dit evenement van dichtbij mee te maken. Weinig werd verwacht van de benjamins van het team. Toen aan Marijn gevraagd werd wat zij over haar deelname dacht zei ze ‘Geen idee wat ons te wachten staat’. Beiden hadden nog nooit deelgenomen aan nationale toernooien. En nu spelen tegen de topspeelsters van andere afdelingen dat zou lastig worden. Na nog twee trainingen en twee trainingen in Harkstede voelden beiden al wel dat ze veel progressie hadden gemaakt. Het idee was dat de veel meer ervaren pupillenteam en aan het welpenteam toegevoegde Annelien Greydanus de punten moesten scoren. Wat beide Oldambt speelster zouden winnen was mooi meegenomen. Hoe anders zou het lopen. Vrijdagmiddag 1 juli vertrokken beiden al met hun ouders naar Arnhem om uitgerust de volgende dag aan de start te staan. Het was dan ook een enorme klus at hun te wachten stond. Op zaterdag moesten  complete wedstrijden afgewerkt worden. Dat betekende voor Marijn die uitverkozen was om met Annelien te dubbelen 12 wedstrijden moest spelen en Joyce 9 keer aan de bak moest. Daarna op zondag nog de kruisfinales, een slopend weekend. Het team van Noord was ingedeeld in de poule met afdeling West, Oost en de winnaar van vorig jaar en opnieuw favoriet Zuid West. Afgetrapt werd tegen West direct een concurrent voor de eerste twee plaatsen. Er volgende een zeer spannende wedstrijd met wisselende kansen waar verrassend Joyce de hoofdrol opeiste. Zij maakte het verschil door al haar drie partijen te winnen. Gevoegd bij de twee partijen die Annelien won en de winst partij van Marijn en het dubbel kwam het welpenteam op 7 punten. De pupillen voegden daar 6 punten aan toe zodat West met 13-7 verslagen werd. ’s Middags was Zuid West de tegenstander en die waren inderdaad met 13-7 te sterk hoewel ook daar door het welpenteam een paar punten gescoord werden. Maar een tweede plaats in de poule zat er in en dat bleek toen ’s avonds het zwakke Oost met maar liefst 19-1 verslagen werd. Marijn was de enige die in de laatste wedstrijd van haar tegenstandster verloor. Iedereen was doodmoe na een lange dag tafeltennis. Ik was ondertussen de hele dag op de hoogte gehouden via de groepsapp. Onder het post lopen heb ik verscheidene keren deze bekeken als zich een nieuw bericht doorkwam. Ook nieuw voor de meisjes dat ze gingen overnachten in het sporthotel op Papendal terwijl hun ouders elders een onderkomen hadden gehuurd. De volgende dag ben ik richting Papendal gegaan om zelf te aanschouwen hoe het team zou presteren in de halve finale. Helaas werd ik toen teleurgesteld want het leek wel of de meisjes lood in de benen hadden en was de concentratie ver te zoeken tegen de winnaar van de andere poule afdeling Midden. Bij 11-2 achter restte niets anders dan de strijd tegen afdeling Gelre om de derde plaats. Na een goed gesprek met de coachingstaf werd het team weer op scherp gezet. Het welpenteam ging van start met een nederlaag van Marijn maar daarna pakten de meiden de ene na de andere tegenstander in. Maar omdat het pupillenteam moeizaam bleef spelen en weinig toe kon voegen bleef het spannend. De groep supporters op de tribune hadden het niet meer van de spanning en op 10-7 voor speelde Joyce voor het winnende punt. Zij beleefde een ongekend goed weekend en het viel op hoe rustig zij bleef onder de spanning. Gewoon in drie games won zij het cruciale duel en de derde plaats was binnen. Dat Liecke van de pupillen ook nog won was niet meer van betekenis. Eindstand tegen Gelre 12-7 met maar liefst 9 punten van het welpenteam. Beide meisjes bevinden zich vanuit het niets opeens in de top van Nederland een onwaarschijnlijk goede prestatie. Met ook dank aan de begeleidingsstaf en coach Maartje. De oorkondes en medailles werden uitgereikt door onder andere Nederlands toptalent bij de jeugd Roel Bogie.

Chris

CIMG0187 CIMG0188 CIMG0189 CIMG0190CIMG0192 CIMG0194 CIMG0195 CIMG0196CIMG0197

26-3-2016

Met drie senioren en twaalf jeugdspelers was ttv Oldambt vandaag vertegenwoordigd op het Eemsmondtoernooi in Delfzijl. Bij de senioren was Erik Schuur oppermachtig in de H-licentie klasse, hij won al zijn partijen. Alexander en |Chris vielen niet in de prijzen. Bij de jeugd 2e klasse werd Dion verrassend op punten eerste voor Michael en Luuk. Babette werd vierde. In de vierde klasse werd Iris na een minder begin maar die daarna al haar partijen won met uitstekend spel eerste. Ze won zelfs van een aantal derde klassers en werd in de gecombineerde klasse tweede. Eliene werd na een goed begin derde. In de vijfde klasse ging de strijd tussen Joyce, Marijn en Luuk van DTTC 78. Op onderling resultaat ging de eerste plaats naar Luuk voor Joyce terwijl Marijn derde werd. Pascal en Marijke speelden ook in deze klasse maar konden niet om de bovenste plaatsen meedoen. Bij de gecombineerde startersklasse S1 en S2 won Kyra al haar partijen en haalde hiermee de vierde eerste plaats van de dag. Lindsey speelde haar eerste toernooi en wist ook een paar keer te winnen. Door deze resultaten was het niet DTTC 78 dat al jaren de verenigingsbeker won maar Oldambt die de grote wisselbeker voor de beste vereniging in ontvangst mocht nemen. Een geweldig resultaat. Voor alle uitslagen zie toernooien. Voor foto’s zie de fotopagina.

CIMG0150 CIMG0156 CIMG0151 CIMG0152CIMG0153 CIMG0155

20-3-2016

Tijdens de vandaag gehouden finale van Table Stars the Battle is de basisscholenkampioen van de gemeente Oldambt CBS Maranatha uit Winschoten uitstekend vierde geworden. De derde van vorig jaar OBS De Uilenburcht eindigde dit jaar in de achterhoede hoewel het meisje Dewi Robbes ongeslagen bleef. Nadat Eliene, Ramon, Corne en Zdenek in de eerste ronde tweede in de poule waren geworden plaatsten ze zich bij de beste zestien scholen van Nederland. In de vervolgronde deden ze het nog beter en eindigden ze als eerste in de poule. Daarmee plaatsten ze zich voor de finalepoule en waren ze zeker van de vierde plaats. Slechts een punt kwamen ze te kort om echt in de prijzen te vallen. Daarna konden ze nog de finale om het Nederlands Kampioenschap van de heren bekijken tussen Michel de Boer en Laurens Tromer. Een fantastische dag met een grote groep supporters.

19-03-2016

Dion heeft het vandaag uitstekend gedaan tijdens het klassentoernooi dat gehouden is tijdens de NK tafeltennis in Zwolle. Hij had echter de pech dat hij ingedeeld was in een poule met de latere nrs 1 en 2 van de E klasse. De eerste twee wedstrijden werden tegen deze twee werden dan ook verloren maar hij herstelde zich uitstekend door de volgende drie wedstrijden te winnen. Daarmee eindigde hij als derde in zijn poule en was uitgeschakeld voor de vervolgronde. Maar hij heeft afdeling Noord uitstekend vertegenwoordigd. Niemand uit afdeling Noord viel in de prijzen waarmee wederom is aangetoond dat het niveau elders hoger is.

24-02-2016

Dion Siemens heeft de uitnodiging om de afdeling Noord te vertegenwoordigen op het klassentoernooi dat tijdens de Nederlandse Kampioenschappen tafeltennis op zaterdag 19 maart in Zwolle word gespeeld aanvaard. Hij is dankzij zijn hoge percentage in de najaarscompetitie in de 4e klasse uitverkoren. Veel succes Dion!!!

06-02-2016

Vandaag was Oldambt met vier meisjes vertegenwoordigd tijdens de Battle of the Babes in Emmen en niet zonder succes. Er waren eerste plaatsen voor Babette en Kyra en een tweede plaats voor Milou. Alleen Birte viel buiten de prijzen maar heeft waarschijnlijk de meeste lol gehad. Op TV Drenthe waren beelden te zien van het toernooi. Foto’s zijn te vinden op de facebookpagina van DTTC’78.

18-01-2016

Bij de door ons georganiseerde GK waren er prima resultaten voor Oldambt leden.

Veteranen:

Gert Jan Takens werd keurig 3e bij de E-ers. Eddy Molema werd zelfs kampioen in F en door op het laatste moment mee te doen werd Erik Schuur knap (verloor de finale van Knap) 2e in H.

Jeugd:

Maar liefst 16 jeugdleden van Oldambt deden mee en de resultaten waren prima. In het dubbel meisjes junioren werden Eliene de Boer en Milou Tuin tweede. Iris Schipper en Melissa Froma werden zelfs kampioen in de klasse meisjes kadetten D terwijl Marijke Takens en Lianne Boer tweede werden. Beau Mellema en Pascal Siemens werden bij de meisjes pupillen tweede na een spannende strijd met een Argus dubbel. De kleinste van het gezelschap Aafke Greydanus van Argus en Anna Rass van Vries hadden niets in te brengen tegen het duo Marijn Schipper en Joyce Schuur.

In het enkel waren Luuk Siemens met een eerste en Michael Emerenciana met een tweede plaats succesvol in de troostfinale. De nog maar net weer begonnen Babette werd prima tweede bij de meisjes junioren. Melissa pakte onverwacht de titel bij de meisjes kadetten D, Eliene de Boer werd derde. Bij de meisjes pupillen was er veel concurrentie maar Iris werd dapper tweede. Marijn deed wat van haar  verwacht werd en werd kampioen bij de meisjes welpen. Met deze resultaten werd ttv Oldambt tweede bij de verenigingsbeker.

Senioren:

Zondags kwamen maar weinig Oldambtspelers in actie. Alleen bij de H konden er prijzen worden gehaald. Lukas met een tijdelijke H-licentie senioren werd tweede terwijl Erik Schuur derde werd.

3-01-2016

Er hebben zich voor de Groninger Kampioenschappen minder deelnemers aangemeld dan afgelopen jaar. Bij de veteranen bleef het aantal met 67 deelnemers gelijk. Bij de senioren zijn tot nu toe inclusief de elitegroep 106 aanmeldingen binnengekomen. Dat zijn 15 minder dan vorig jaar. Ook bij de jeugd is de daling ingezet. Dit jaar zijn er 79 aanmelding en dat zijn 11 minder dan vorig jaar. Opmerkelijk is wel dat Argus (25)en Oldambt (16) meer dan de helft voor hun rekening nemen.

19-12-2015 verslag Talo Kersttoernooi

Vandaag was Michael oppermachtig op het Talo Kersttoernooi in de 2e/3e klasse. Hij won al zijn partijen met overmacht.

29-11-2015 verslag najaarscompetitie

Het eerste seniorenteam is helaas gedegradeerd uit de 1e klasse. Slechts een punt kwamen ze tekort om zich te handhaven. Het tweede team kon geen aanspraak maken op een hoge positie terwijl het ook niet in de problemen kwam en eindigden tenslotte op de 3e plaats in 3C. Het derde team speelde ook geen rol van betekenis voor het kampioenschap en eindigde als 4e in 4A. Het vierde team had de pech dat ze ingedeeld waren bij het zeer sterke Oliemolen. Zij eindigden in 4C op een gedeelde 4/5e plaats samen met DTTC ’78 4. Na tellen van de games (41-40 in het voordeel van Oldambt) blijkt het team niet op een degradatieplaats te zijn geëindigd. Het vijfde team gaf er voortijdig de brui aan en zijn dus in principe gedegradeerd naar de 5e klasse.

Het eerste jeugdteam speelde een wisselvallige competitie omdat telkens als Dennis mee deed drie punten moesten worden ingeleverd. Toch eindigden zij nog op de derde plaats. Het team van Delta Impuls 2 was duidelijk de sterkste in 2A. Het tweede team had de pech dat twee teams uit de 4e klasse A terug getrokken werden. Daardoor bleven maar vier teams over die drie keer tegen elkaar gespeeld hebben. Uitblinker in dit team was Dion met maar twee nederlagen tegen een GTTC er. Het team eindigde tenslotte als derde. Het derde en vierde team zaten beide in dezelfde poule in d 5e klasse. Vooral het derde team boekte gaandeweg de competitie progressie wat hun uiteindelijk op een derde plaats deed eindigen. Zij behaalden in de tweede helft van de competitie 32 punten slechts een minder dan kampioen Argus. Het vierde team kon het nog niet bolwerken en eindigde als laatste. Het goede nieuws is dat Babette zich weer heeft aangemeld heeft als lid en ook weer competitie gaat spelen.

14-11-2015 verslag Havenstadtoernooi

Bij het druk bezette Havenstadtoernooi in Delfzijl vielen twee jeugdspelers in de prijzen. Michael was oppermachtig in de 1e/2e klasse en won al zijn zes partijen. Dat was opmerkelijk omdat er ook drie 1e klassers meededen. Marijn deed het ook uitstekend met een tweede plaats met maar een nederlaag in de 5e/6e klasse. Verder deden nog mee Luuk, Pascal en Iris. Zij wisten zich niet bij de eerste drie te plaatsen. Helaas mocht Dion niet meer meedoen want het toernooi was vol. Om die reden konden ook gen seenioren meer meedoen.

25-10-2015 verslag jeugdmeerkampen

Tijdens de vandaag gehouden afdelingsronde jeugdmeerkampen konden alle vijf spelers van Oldambt zich niet plaatsen voor de volgende ronde. Het dichtste bij was Dion die de strijd om de vijfde beschikbare plaats verloor van Thije Greven van Argus. In de poule had hij nog van dezelfde speler gewonnen. Ook tevreden mag Michael zijn met een 10e plaats. Milou, Eliene en Melissa kwamen veel tekort tegen de over het algemeen veel hoger spelende tegenstanders. Maar wel veel geleerd en met de wetenschap dat het niveau nog behoorlijk veel omhoog moet om een woordje mee te kunnen spreken.

13-6-2015 verslag clubkampioenschappen

Als afsluiting van het seizoen 2014/2015 zijn vanmiddag de clubkampioenschappen gespeeld met als afsluiting de jaarlijkse bbq. Bij de jeugd werd gestreden in 3 categorieen te weten beginnende jeugd, gevorderde jeugd en de topklasse. Helaas waren er bij de topklasse maar twee aanmeldingen zodat deze bij de senioren meededen. De beginnende jeugd werd overtuigend gewonnen door Marijn die al haar partijen won. De gevorderde jeugd werd gewonnen door Eliene door eveneens al haar wedstrijden te winnen. De strijd in de topklasse ging tussen Michael en Luuk. Michael wist met 12-10 in de vijfde game de titel te pakken.

CIMG0001  CIMG0002  CIMG0004  CIMG0005

Bij de senioren werd in twee categorieen gestreden namelijk de topklasse en 3/4 klasse spelers. De topklasse werd gewonnen door Fre en de 3/4 klasse ging naar Harm Jacob. Ondertussen waren er hapjes van slager Hofman. De senioren kregen allen een metworst van slagerij Hofman. Daarna moest er nog worden vergaderd en toen was het tijd voor de bbq.

23-5-2015 verslag pupillen/welpentoernooi

Op het vandaag in Harkstede gehouden pupillen/welpentoernooi deden door allerlei oorzaken maar twee spelers van Oldambt mee. Over het algemeen was de opkomst matig. Dion was ingedeeld in de 4e klasse en had een grote kans om als winnaar te eindigen maar hij verloor zijn laatste partij na een 2-1 voorsprong toch in vijf games. Omdat hij ook de eerste wedstrijd had verloren eindigde hij als derde. Beau was ondanks een vermoeiende kampweek toch present en eindigde knap als tweede bij de starters A/B. Beide deelnemers eindigden dus in de prijzen, een knap resultaat. Volgend jaar graag meer deelnemers !!!

10985563_833735483383516_1196034085156075426_n  11329795_833735596716838_2134802344240580769_n

Voor meer foto’s kijk op de facebookpagina van afdeling Noord.

26-4-2015 eindstanden senioren bekend

Senioren 1 speelde een wisselvallige competitie. Goed begonnen maar halverwege een grote dip deden het team belanden op de voorlaatste plaats in de 1e klasse. Daarmee is het team gedegradeerd en moet hopen of er een plaats vrij komt in de 1e klasse. Het tweede team kwam nooit in gevaar maar kon ook niet meedoen voor het kampioenschap. Een vierde plaats was hun deel. Het derde en vierde team eindigden beide derde in hun poule ook zonder kans op hoger. Het vijfde team werd glansrijk kampioen hoewel de nederlaag van 6-4 in de laatste wedstrijd tegen concurrent een klein smetje was.

19-4-2015 senioren 5 kampioen

Afgelopen week is het vijfde seniorenteam kampioen geworden in de 5e klasse A. Doordat GTTC 8 afgelopen woensdag 6-4 speelde tegen Detac 2 was het kampioenschap al een feit. Zelf speelden ze donderdag tegen Tornado ’74 3 en wonnen met 8-2. Daarmee staat het team een wedstrijd voor het einde 18 punten voor op naaste concurrent GTTC. Wij feliciteren hierbij Gerard, Bouwe, Erik en invaller Lucas met het behaalde kampioenschap en wensen hen veel succes in de 4e klasse.

4-4-2015 Verslag Eemsmondtoernooi

Op het vandaag gehouden Eemsmondtoernooi zijn goede resultaten behaald door Oldambt spelers. Jammer genoeg was er verminderde belangstelling vooral bij de senioren om hier aan mee te doen. Slechts Martin en Chris deden mee in de G klasse. Beiden deden mee tot het einde voor de prijzen en eindigen na de ongeslagen Merel van DTTC ’78 met gelijke aantal punt samen met Arnold Delhaas. Door de onderlinge resultaten werd Martin tweede en Arnold derde. Bij de jeugd was er slechts weinig deelname bij de hoger spelende jeugd. Hierdoor moesten Michael en Luuk het opnemen tegen Vincent en Kevin van DOTO die Noordelijke Divisie spelen. Met name Luuk wist hen het behoorlijk lastig te maken maar meer dan een derde plaats zat er niet in. In de 4/5e klasse was Oldambt vertegenwoordigd met Milou, Haron, Justin en Dion. Dion moest helaas voortijdig afhaken anders as hij zeker in de prijzen gevallen. Erg goed was Justin bezig want hij eindigde als 5e klasser op de derde plaats. In de 6e klasse speelde Pascal maar zij eindigde in de middenmoot. We hadden ook twee debutanten op een toernooi met Beau en nieuweling Larissa. Zij speelden in de 1e startersklasse. Beau werd tot haar eigen verrassing eerste door al haar partijen te winnen. Larissa deed het ook erg goed. Nog maar een paar weken lid en werd direct derde. Hiermee eindigde Oldambt als goede tweede in het verenigingsklassement achter het ongenaakbare DTTC ’78.

CIMG0036 CIMG0037 CIMG0038 CIMG0039 CIMG0040 CIMG0041

1-3-2015 team obs De Uilenburcht derde van Nederland

CIMG0028

Dat het team uit Beerta een goed figuur zou slaan was al wel een beetje te voorzien maar dat ze zelfs in de prijzen zou vallen was erg verrassend. En dat nadat ze zich eigenlijk helemaal niet geplaatst hadden voor de finale van Table Stars the Battle. Eigenlijk zou obs De Beukenlaan meedoen als winnaar van de voorronde. Maar aangezien zij af zagen van deelname mocht De Uilenburcht als vervanger deelnemen als enige team uit het noorden. Dion was al opgevallen op de club maar van zijn kameraden Yaro Kuipers en Joost Löhr was weinig bekend. Wel wisten wij dat zij regelmatig in de kelder bij Joost wedstrijdjes speelden dus ze moesten er wel iets van kunnen. Het meisje Lotte Bos in het team was helemaal onbekend maar zij bleek nog een beginner. Met goede moed werd zondagmorgen richting Zwolle gegaan. De eerste ronde begon nog wat stroef met een 2-2 tegen de eerste tegenstander. Maar daarna werd telkens met 3-1 gewonnen. Lotte zorgde tekens voor het verliespunt maar dank zij haar was er een team. Ook in de tweede ronde waren de uitslagen een keer 2-2 en twee keer 3-1 en daarmee hadden ze zich geplaatst bij de beste vijf scholen. Aangezien van die vijf scholen er twee waren die niet aan de vereiste voorwaarden (minstens 2 spelers uit groep 7 en 2 uit groep 8) en met vier spelers uit groep 8 aantraden was het al zeker dat ons team tenminste derde zou worden. Het bleek dat er ook niet meer inzat want de tot dan ongeslagen Yaro verloor drie van de vier partijen wat ook Joost overkwam. Dion verloor in de een na laatste partij zijn ongeslagen status maar hij kan terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. Telkens kwam hij tegen de beste speler te staan van de tegenstanders en dat leverde schitterende slagenwisselingen op. En nou maar hopen dat ze zich als lid bij onze vereniging melden.

26-2-2015 training team De Uilenburcht op TV ?

Vandaag waren twee medewerksters van de Universiteit Groningen in Finsterwolde om opnames te maken van een training van het team dat a.s. zondag in Zwolle strijd om de Nederlandse titel tafeltennis basisscholen. Op het laatste moment werd door Chris de zaal geregeld en de spelers opgetrommeld. Dat was een mooie gelegenheid om kennis te maken met het team en te kijken wat het niveau is. En dat is niet gering, deze spelers kunnen zo meedraaien in de competitie op 3e/4e klasse niveau behalve het meisje Lotte, die is van beginnersniveau. Dat doet de hoop stijgen dat ze hoge ogen kunnen gooien a.s. zondag. Voor de gelegenheid werd de robot opgezet en werd door Chris een intervaltraining gegeven. Daarna was er een interview met hem en met Dion terwijl hij trainde tegen de robot. De dames hebben belooft om het item toe te sturen en het is zelfs mogelijk dat bij gebleken geschiktheid deze uitgezonden wordt op TV Noord.

21-02-2015 obs De Uilenburcht naar Zwolle

Dankzij Dion Siemens kan obs De Uilenburcht uit Beerta meedoen aan de finale van Table Stars the Battle op 1 maart tijdens de NK in sportcomplex Landstede in Zwolle. Omdat de winnaar van het scholentoernooi tijdens de GK obs De Beukenlaan zich niet aanmeldde voor dit evenement mochten wij van de NTTB een andere school benaderen voor deelname. Besloten werd om Dion te vragen of hij een team samen kon stellen. Een team bestaat uit 4 spelers waarvan 1 meisje moet zijn. Dat was nog even een struikelblok maar uiteindelijk werd er eentje bereid gevonden om mee te gaan. Naast Dion bestaat het team nu uit Yaro Kuipers, Joost Löhr en Lotte Bos. Benieuwd wat het word, er hebben zich zo’n 20 scholen aangemeld uit het hele land.

20-02-2-15 verslag Drentse Kampioenschappen veteranen

Vanavond werden de Drentse Kampioenschappen voor veteranen gehouden in De Spreng in Assen. Vijf leden van Oldambt hadden zich aangemeld. De opkomst was vergeleken met de GK teleurstellend, slechts 32 deelnemers waren er. Daardoor moesten sommige klassen samen gevoegd worden waardoor het krachtsverschil soms groot was. Bij de 1e/2e klasse was Oldambt vertegenwoordigd door Fre, Alexander en Gert Jan. Terwijl Gert Jan in de poule bleef steken kwamen Fre en Alexander uiteindelijk tegen elkaar te staan in de finale. Alexander leek op een gemakkelijke overwinning af te gaan maar na 2-0 voor en 10-5 in de derde game wist Fre toch nog het tij te keren en won hij toch nog.

IMG_0144

19-01-2015 verslag Groninger Kampioenschappen

Het afgelopen weekend werd voor de tweede keer de Groninger Kampioenschappen gehouden in Winschoten. Na weken van voorbereiding werd afgelopen donderdag een begin gemaakt met de opbouw van de zaal. Vrijdagmorgen op tijd waren Cathry en Adriaan al present om de leerlingen van het voortgezet onderwijs die normaal in de sporthal gymles hadden te begeleiden in de beginselen van het tafeltennis. Er werd gespeeld om de Koningstafel en uiteraard rondje rond de tafel. Zo’n 150 leerlingen hebben de lessen gevolgd.

CIMG0996

CIMG0997

CIMG0998

CIMG0999

CIMG1000

CIMG1001

CIMG1002

CIMG1003

’s Middags werd de opbouwploeg versterkt met een aantal WTTC’ers en werden de zalen verder opgebouwd en ingericht. Na een hapje eten in de kantine werden de veteranen, ongeveer 60 man ontvangen en kon het toernooi beginnen. Alles liep voortreffelijk op schema en om 11.30 konden de prijzen worden uitgedeeld. Gert Jan Takens was de enige van onze club  die in de prijzen viel, hij werd tweede in E.

De volgende dag was het de dag van de jeugd. We hadden het ons niet makkelijk gemaakt want naast het reguliere toernooi werd ook nog om het kampioenschap van Winschoten gespeeld voor basisscholen. In totaal meer dan 120 kinderen speelden zaterdagmiddag in drie zalen. Roel Drenth was bereid gevonden om het scholenkampioenschap te begeleiden samen met Sven van Delden en Patrick Doddema van het Huis voor de Sport. Er werd gestreden om het individuele kampioenschap en om de beste school van Winschoten. Grote winnaar werd OBS de Beukenlaan en individueel winnaar werd Stan Boneschansker van dezelfde school. Deze school mag zich inschrijven voor Table Stars the Battle die op 1 maart wordt gehouden tijdens de NK in Zwolle.

Bij de jeugd werd opmerkelijk genoeg de gedoodverfde favoriet Caspar van Rooijen van Argus verslagen door Ivo Wilschut van Actief Eelde. Ook bij de meisjes was er een verrassende winnares in de persoon van Liecke Greven, nota bene een welp. Zij is wel de nummer een van Nederland maar deze prestatie werd niet verwacht. De kampioen van vorig jaar Jasmijn moest daarom genoegen nemen met de tweede plaats. Verder waren er nog eerste plaatsen voor Lucas bij de junioren D2, een 3e prijs voor Milou bij de kadetten D2. De meisjes pupillen werd geheel gedomineerd door speelsters van Oldambt. Eerste werd hier Iris, tweede Melissa en derde Pascal. Verder was er nog een derde prijs voor Joyce bij de meisjes welpen. Bij de dubbels was opnieuw Lucas succesvol. Samen met Michael wonnen zij bij de jongens junioren D2. Dennis en Luuk werden tweede bij de jongens kadetten D2. Dion speelde samen met Kevin Bolt van DTTC en dit gelegenheidsduo werd eerste bij de jongens pupillen D2. Zij versloegen in de finale het duo Haron en Justin. Het dubbel bij de meisjes pupillen werd weer een Oldambt aangelegenheid. Eliene en Melissa werden eerste voor Iris en Pascal. En als laatste werden Joyce en Marijn tweede bij de meisjes welpen.

Zaterdagavond was er voor de vrijwilligers een stamppotbuffet in Royal York

CIMG1005

CIMG1006

CIMG1007

CIMG1008

CIMG1009

HH7_2076 HH7_2079

Zondag was de beurt aan de senioren en elite spelers. Dat had nogal wat voeten in de aarde door de vele afzeggingen. Peter Verwey had een gebroken arm en Yana Timina was ziek en ook Nathan van de Lee zegde af. Op het laatste moment toverde Monique een tropische verrassing uit de hoge hoed in de persoon van de Soedanees Ossi Almak. Hij zou Michel de Boer goed tegenspel moeten bieden maar zover kwam het niet. Hij werd slechts derde in de poule zodat uiteindelijk de finale tussen Michel en Colin Rengers. Michel won de eindstrijd uiteindelijk vrij makkelijk. Derde werd Henk Jan Wils. Bij de elite dames was de situatie nog dramatischer. De eigenlijk al gestopte Monique Arends moest noodgedwongen ook meedoen zodat er uiteindelijk zes streden om de prijzen. Er werd best of seven gespeeld om niet te snel te eindigen. Huizenhoog favoriet was de 15 jarige Shuohan Men en die werd ook eerste. Wel verrassend was dat ze wel een partij verloor van de ook niet meer trainende Cathry Hof die in 7 sets met 11-9 in de laatste set won. Helaas was zij onderweg twee nederlagen opgelopen maar werd toch knap tweede voor Annemarie Zijnstra.

De beste van het officiële kampioenschap werd Norbert Schuur die Reyno Hut in de finale D versloeg.

CIMG1012

CIMG1013

CIMG1014

CIMG1015

CIMG1016

CIMG1017

CIMG1018

CIMG1019

CIMG1020

CIMG1021

CIMG1037

Het was weer een mooie maar vermoeiende weekend maar het goede gevoel overheerst.

Op naar 2016.

20-12-2015 verslag Kersttoernooi

Op het vandaag gehouden Talo Kersttoernooi was onze jeugd weer uiterst succesvol. Bij de gecombineerde 2/3e klasse werd Lucas eerste en Luuk derde. Speciale aandacht was er voor nieuwkomer Dion Siemens. Dat hij een talent is was al op de training duidelijk geworden. En dat bleek want op zijn eerste toernooi werd hij in de 5e klasse glansrijk eerste.  Milou, Haron en Pascal vielen buiten de prijzen.

talo 004

Hierbij het verslag van Lucas:

Tijdens het Talo kersttoernooi 2014 is Oldambt goed weggekomen er werden namelijk 3 prijzen binnen gesleept.  Dit jaar deden 6 jeugdleden mee, Dion Haron Pascal Lucas en Luuk. Bijzonder opvallend was Dion, het was zijn eerste toernooi en hij werd direct eerste. Pascal won 1 wedstrijd en belande daarmee op een mooie 5e plaats net zoals Milou die elke keer net aan de winst voorbijschoot. Haron wist helaas niets te winnen maar hij heeft wel een paar erg goede wedstrijden gespeeld. Luuk en Lucas zaten in de zelfde pool dit beloofde van tevoren al op zenuwslopende wedstrijden, en zo werd het ook 3-2 en 3-1 in het voordeel van Lucas hiermee bereikte hij ongeslagen de 1e plaats. Luuk die nog een zeer spannende wedstrijd van peter verloor belande op een mooie 3e plaats.

15-11-2014 verslag Havenstadtoernooi

Oldambt was vandaag tijdens het Havenstadtoernooi vertegenwoordigd met drie jeugdspelers en drie senioren. Helaas viel dit toernooi samen met de intocht van Sinterklaas anders waren er wel meer jeugdspelers geweest. De wel aanwezige jeugd vielen alle drie in de prijzen. Luuk en Lucas waren ingedeeld in de derde klasse en toonden aan dat zij dit niveau ontstegen zijn. Al hun partijen werden gewonnen en de onderlinge confrontatie werd door Luuk gewonnen. Derhalve werd Luuk eerste en Lucas tweede. In de startersklasse werd Pascal uitstekend derde. Zij won vier van de zes partijen en mocht ook een grote beker in ontvangst nemen. Voor de senioren was er geen succes weggelegd al werd Erwin nog wel derde in de hoogste klasse. Hij had echter ingeschreven onder zijn nieuwe club DTTC. Voor alle foto’s zie http://www.dttc.nl/.

10350360_729367793820286_4630201177161437748_n

1510587_729367933820272_7084291481370860037_n

18-10-2014 verslag DOTO toernooi

Op het vandaag gehouden DOTO toernooi deden drie spelers van Oldambt mee. Edwin, Bart en Chris kwamen echter niet in aanmerking om mee te doen voor de prijzen.

14-06-2014  verslag clubkampioenschappen

Vandaag werden de clubkampioenschappen gehouden en hoewel veel leden door diverse oorzaken niet aanwezig waren werd het toch een geslaagd toernooi. De organisatie was in handen van Willem en Harm Jacob en was weer keurig geregeld. De oudste jeugd was eerst ingedeeld bij de B-senioren en speelde daarna in kruisfinales om de prijzen. Bij de A-senioren was de strijd zo spannend dat uiteindelijk d.m.v. loting de eindstand bepaald moest worden. Men had namelijk de gamestanden niet correct ingevuld. Cathry was onbetwist de sterkste en Adriaan de gelukkigste zodat hij tweede werd. Fré werd derde waardoor Gert Jan de ongelukkigste was en buiten de prijzen viel. Bij de B-senioren werd Martin verrassend kampioen voor Bart en arm Jacob. Bij de A-jeugd was Nico de sterkste voor Jasmijn en Lucas. De titel bij de B-jeugd was voor Milou voor Eliene. Joyce won bij de C-jeugd terwijl de tweede plaats was voor de jongste van het stel Marijn. Derde werd Haron. Na afloop werd de barbecue aangestoken en was het nog lang gezellig in De Hardenberg.

10-05-2014 verslag Eemsmondtoernooi

Op het vandaag gehouden Eemsmondtoernooi in Delfzijl werden enkele uitstekende resultaten behaald door Oldambt spelers. Bij de jeugd werd Iris Schipper ongeslagen eerste in de 6e klasse. Daarbij versloeg zij o.a. in de halve finale Haron Tuin. Helaas verloor hij de strijd om de derde plaats. Bij de senioren werd Erik Schuur eerste in de H klasse met maar een nederlaag. Hij moest twee keer tegen dezelfde tegenstanders spelen en kon zich daardoor revancheren tegen de in eerste instantie opgelopen nederlaag. Door deze resultaten eindigde Oldambt op de gedeelde tweede plaats bij de strijd om verenigingsbeker.

IMG_9882

IMG_9906

Voor alle foto’s zie www.dttc.nl

19-04-2014 Oldambt 1 kampioen

Dankzij een 6-4 overwinning en een 7-3 nederlaag is het eerste seniorenteam kampioen geworden in de 2e Noordelijke Divisie B en mag volgend jaar op het hoogste afdelingsniveau uitkomen. Degradatie was er voor het tweede team, het vierde team, het zesde team en het zevende team. Over het geheel genomen een wat teleurstellend seizoen voor de senioren. De jeugd ging het nog slechter met een laatste plaats voor het eerste en derde team en een een na laatste plaats voor het tweede team. Tekenend was de laatste speeldag waar zowel het eerste als het tweede team maar twee spelers konden opstellen.

9-04-2014 Oldambt 8 kampioen

Dankzij een 6-4 overwinning op concurrent Detac 3 is het seniorenteam Oldambt 8 een ronde voor het einde van de competitie kampioen geworden in de 5e klasse B. Gerard, Bouwe, Erik en Harrie van harte gefeliciteerd.

1-03-2014 jeugdklassentoernooi in Zwolle

Tijdens het jeugdklassentoernooi dat als nevenevenement gehouden werd bij het NK tafeltennis in Zwolle mochten Janien, Melle, Eva en Jasmijn afdeling Noord vertegenwoordigen. Iedereen moest 7 wedstrijden spelen tegen spelers van de andere afdelingen van Nederland. Onze spelers gingen stroef van start uitgezonderd Janien. In de loop van het toernooi gingen ze echter steeds beter spelen en werden er partijen gewonnen. Helaas moest Janien echter afhaken door een blessure. Wel werd duidelijk dat in sommige afdelingen een hoger niveau gehaald wordt. Al met al een goede ervaring.

 19 -01-14 verslag Groninger Kampioenschappen

Op de afgelopen door ons georganiseerde Groninger Kampioenschappen is door de spelers van ttv Oldambt behoorlijk gepresteerd. Uitgezonderd bij de senioren werden diverse titels behaald. Op de vrijdagavond behaalde Eddy Molema de titel bij de F klasse terwijl Fré Jansen derde werd in E. Bij de jeugd op zaterdag was er eerst succes voor Janien en Melle bij de junioren dubbel en voor Eva en Jasmijn bij de meisjes junioren dubbel. Eliene en Milou werden tweede bij de meisjes kadetten/pupillen dubbel.  Janien deed mee in de jongens junioren titelstrijd en werd daarin keurig tweede. Broer Melle behaalde een derde plaats. Janien trad ook aan in de finale van de meisjes junioren maar werd daarin verrassend verslagen door Jasmijn die een zeer goed toernooi speelde. Eva werd derde bij de junioren en mocht ook nog de finale spelen bij de meisjes kadetten tegen Milou.  Er waren maar twee meisjes in deze categorie. Uiteraard won Eva.  Michael werd eerste bij de kadetten D2. Hij stond in de finale tegen Luuk die dus tweede werd. Derde plaatsen werden verder nog behaald door Eliene bij de meisjes pupillen D2 en Iris bij de meisjes welpen D2. Bij de verenigingsbeker werd een tweede plaats bereikt met ruime achterstand achter Argus. Bij de senioren op zondag werden geen prijzen behaald al was Bert Wassing dichtbij.

29-12-13 uitnodiging voor Jeugdklassentoernooi

Melle, Janien en Jasmijn zijn uitgenodigd om de afdeling Noord te vertegenwoordigen op het grote Jeugdklassentoernooi dat op 1 maart tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Zwolle gehouden wordt. Alle drie hebben ze toegezegd mee te doen. Uit alle afdelingen in Nederland doen de beste spelers uit de afdelingsklassen deel. Slechts 4 spelers per klasse worden uitgenodigd en het is fantastisch dat onze club drie spelers mag afvaardigen. Bovendien worden voor hen extra trainingen georganiseerd door de afdeling. Ook hebben zij vrij toegang met een begeleider tot de Nederlandse Kampioenschappen. Ook krijgen ze  een speciaal shirt.  Een geweldige stimulans voor onze jeugd. Laatste nieuws: Eva is alsnog door een afzegging uitgenodigd en doet ook mee !!!

21-12-13 verslag Talo Kersttoernooi

Op het vandaag gehouden Talo Kersttoernooi wist Edwin v.d. Wal achter divisie spelers Thomas Kuijer en Kevin Baron beslag te leggen op de derde plaats in de klasse C/D. Rolf Smid behaalde in de E-klasse zelfs de eerste plaats.

15-12-13 verslag jeugdranglijsttoernooi Assen

Gisteren en vandaag was het jaarlijkse jeugdranglijsttoernooi in Assen. Helaas hadden zich maar drie spelers gemeld voor dit belangrijk toernooi. Tot overmaat van ramp meldde Janien zich ook nog af. De overigen, Lucas en Luuk hebben goed partij gegeven maar zij eindigden beiden met 0 overwinningen in hun poule maar wel een ervaring rijker.

3-12-13 jeugd 3 gehuldigd

Jeugdteam 3 dat de afgelopen competitie kampioen is geworden in de 4e klasse werd vanavond gehuldigd. Het team bestaande uit Jasmijn, Michael en Luuk werd overtuigend kampioen en ontving hiervoor uit handen van Willem Bierman een herinnering.

3-12-13 verslag ouder – kind training

Vanavond werd voor de eerste keer een gezamelijke training gehouden met ouders en jeugd samen. Dit met de bedoeling om ouders meer bij de club te betrekken en meer bekend te maken met de spelregels. Dit werd een groot succes. Vele moeders en vaders hadden sportkleding aangetrokken en deden mee met de training. Na een korte inleiding van Cathry werden eerst wat oefeningen gedaan en werden daarna wedstrijdjes gespeeld van ouders tegen jeugd. Daarbij kwam naar voren dat een aantal ouders ook een aardig balletje kunnen slaan. Vooral het dubbelspel was heel leuk om te zien. Na afloop was er zelfs sprake van om wellicht een damesteam te vormen van de deelnemende moeders. In ieder geval is dit voor herhaling vatbaar.

30-11-13 verslag eindronde minicompetitie

Vandaag was de finale van de minicompetitie met de 7e ronde en een toernooitje. Aktief Winsum 1 werd de verwachte kampioen. In de zeven rondes verloor dit team slechts drie keer. Na afloop van de laatste ronde werd nog een toernooi gehouden. De deelnemers werden in vier poules op sterkte ingedeeld. Iedereen ontving van voorzitter van NTTB Noord Wieb Roffel een oorkonde. De winnaars van de teamcompetitie ontvingen een medaille en de eerste drie van de poules kregen eveneens een medaille. Voor alle uitslagen zie toernooien.

16-11-13 verslag Havenstadtoernooi

Op het vandaag gehouden Havenstadtoernooi is Jasmijn de glorieuse winnaar geworden in de 3/4e klasse. Zij wist al haar partijen te winnen tot en met de finale. In de halve finale moest zij daarbij Babette uitschakelen. In de finale speelde zij tegen Mervin van Argus die Lucas in de halve finale uitgeschakeld had. Maar die had geen kans tegen Jasmijn. De strijd om de derde plek tussen Babette en Lucas werd gewonnen door de eerste. Ook een uitstekende derde plaats werd behaald door Iris bij de beginners.

CIMG0882

26-10-13 verslag DOTO toernooi

Slechts 5 deelnemers van Oldambt waren vertegenwoordigd op het DOTO invitatietoernooi. En alleen Bart Kruijer viel in de prijzen. Met slechts een nederlaag werd hij eerste in de derde klasse. Ofschoon er in de derde klasse maar een poule was werd er wel een finale gespeeld tegen de nummer twee. Dat was in dit geval Wouter Fokkens van Detac. Bart was opnieuw te sterk voor Wouter dit keer in vier games.

07-09-13 verslag TAM toernooi

Gisteravond werd in Finsterwolde het eerste TAM toernooi van het seizoen gehouden. Helaas was waarschijnlijk door het warme weer en het voetbal de opkomst wat mager. Slechts 24 spelers namen het tegen elkaar op in vier klasses. In de Nrd.div./1e klasse werd winnaar Gert Jan Takens, tweede was Bert Wassing en derde Bart Oliva. In de derde klasse was Bart Kruijer de sterkste, Cedric Oliva tweede en Eline Gras derde. De vierde klasse werd gewonnen door Martin Tuin met op de tweede plaats Thomas Touw en derde Chris Harms. De vijfde/zesde klasse was voor Han Touw,  Lucas Bolt tweede en Erik Schuur werd derde.

15-6-2013 verslag clubkampioenschappen

Vandaag werden de clubkampioenschappen voor jeugd en senioren gehouden. Bij de jeugd was een goede opkomst en werd er in drie categorieen gestreden. Kampioenen werden Nico Doedens, Eliene de Boer en Aron Delger. De senioren hadden een minder goede opkomst. Daar werd in twee groepen gespeeld. Kampioenen werden Edwin van der Wal en Dorien Scheeres. Na afloop was er voor de jongste jeugd patat en frikandel en voor de oudste jeugd en senioren barbecue. Voor alle uitslagen zie toernooien en de foto’s worden nog geplaatst

25-5-2013 verslag pupillen/welpentoernooi

Vandaag deden 9 jeugdleden mee met het pupillen/welpentoernooi  in Harkstede. Bijna 100 kinderen uit het hele noorden deden mee aan dit evenement. Michael Emerenciana wist uitstekend winnaar te worden in zijn poule in de 4e klasse. Verder waren er nog 4e plaatsen voor Melissa Froma en Joyce Schuur.  De anderen eindigden in de onderste regionen. Maar de winst was de ervaring en een mooie oorkonde voor iedereen.

4-5-2013 verslag Idefix toernooi

Op de vandaag gehouden Idefix toernooi was ttv Oldambt vertegenwoordigd met twee senioren en zes jeugdspelers. Alleen Wouter viel in de prijzen op zijn laatste toernooi bij de jeugd. Hij won al zijn wedstrijden en werd daardoor eerste in de derde klasse. De anderen speelden met wisselend succes maar konden geen aanspraak maken op ereplaatsen.

27-04-2013 verslag Nederlandse Kampioenschappen B

Bij de vandaag in Arnhem gehouden Nederlandse Jeugdkampioenschappen voor B -licenties is Janien er in geslaagd tot de vervolgronde te komen. Hierin werd zij echter uitgeschakeld. In de poule werd zij met drie overwinningen en een nederlaag tweede.

20-04-2013 verslag sportmarkt

Op de vandaag in de sporthal in Winschoten gehouden was Oldambt ook vertegenwoordigd. Willem en Chris bemanden een stand met flyers en ze hadden ook het iPONG tafeltje meegenomen. Daar werd regelmatig gebruik van gemaakt door jeugd. Opvallend was daarbij dat Harry van Boven verloor van een kleine jongen met opvallend gevoel voor het spelletje. Helaas zat hij al op voetbal. Maar er liepen meer jongeren rond met talent. Dus wie weet komen er een aantal langs.

30-03-2013 resultaten Eemsmondtoenooi

Op het vandaag gehouden Eemsmondtoernooi heeft met name de oudere jeugd goede resultaten geboekt. In de gecombineerde 2e/3e klasse was Wouter oppermachtig. Hij won al zijn partijen en werd daarom eerste. In de vierde klasse was de eerste plaats voor Paul en de tweede voor Lucas. In de zesde klasse werd Eliene keurig derde. Helaas waren er door ziekte drie afmeldingen. Een aantal beginners speelde voor het eerst een groot toernooi. Het was mooi te zien dat ook zij met veel inzet speelden maar nog geen kans hadden om in de prijzen te vallen. Alle jeugdspelers ontvingen wel een mooie oorkonde. Bij de senioren was er een derde plaats in de H klasse voor Erik Schuur. Bij de verenigingsbeker eindigde Oldambt als tweede achter DTTC ’78.

16-03-2013 Eemsmondtoernooi

Er hebben zich maar liefst 22 jeugdspelers en 6 senioren aangemeld voor het Eemsmondtoernooi. Melle en Janien zullen echter met de senioren meedoen.

02-03-2013 verslag Dollardtoernooi

Met het recordaantal van 90 deelnemers is het 24e Dollardtoernooi weer succesvol verlopen. In de Noordelijke Divisieklasse was het uitermate spannend. Het duo Monique Arends en Cathry Hof wonnen met slechts 1 punt verschil voor Adriaan Grijseels en Adam van Dijk terwijl Bert Wassing en Gert Jan Takens het succes voor ttv Oldambt compleet maakten. In de eerste klasse was er een tweede plaats voor Fré Jansen en Harry van Boven achter een duo van Delta Impuls. Ook de tweede klasse ging naar Friesland naar een duo van Buitenpost. In de derde klasse werden Melle en Janien Potter keurig derde. Ook hier ging de titel naar een duo uit Friesland. In de vierde klasse werd Martin Tuin met Jelmen Lopatka van Rotak tweede. Zij verloren de finale van Jan Zwier en Anne Dekker van Delta Impuls. In de 5/6e klasse was er een derde plaats voor Eddy Groenbroek en Erik Schuur. Hier ging de titel naar Jan en Anja Slagt van WTTC. Voor alle uitslagen zie toernooien.

26-02-2013 GK naar ttv Oldambt

De komende drie jaar mag ttv Oldambt de Groninger Kampioenschappen organiseren. Met de beheerder van de gemeentelijke sportaccomodaties is afgesproken dat dit in de sporthal aan de Stikkerlaan in Winschoten zal plaatsvinden. Aangezien de grote zaal niet groot genoeg is om 32 tafels te plaatsen zal ook gebruik worden gemaakt van de aansluitende spelhal. Daarmee wordt er gelegenheid geschapen om zeer ruime centrecourts te maken.

03-02-2013 afdelingsfunctie naar ttv Oldambt

beste bestuursleden NTTB Noord,

Ter vervanging van Rein de Vries die komende zomer ophoudt met zijn activiteiten voor de competitiecommissie, willen we Chris Harms van TTV Oldambt toevoegen aan onze commissie.
Hij wordt dan de nieuwe RCL voor de senioren regio Groningen.
De komende periode zal hij worden ingewerkt door Rein en Aafke Mensinga.

groeten Gert Jan Huiskes, ACL afdeling Noord

20-01-2013 verslag GK voor senioren

Alleen Cathry wist vandaag Groninger Kampioen te worden. Oudgediende Monique werd keurig derde. Bij de heren D moest Bert het onderspit delven in de finale. Bij de heren E kon Fré ook niet de titel behalen en werd tweede. Gert Jan haalde op het tandvlees een derde plaats. Iedereen was na afloop bekaf na een lange maar leuk verlopen dag tafeltennis. Net als bij de jeugd eindigde Oldambt als tweede bij de verenigingsbeker met ruime afstand achter opnieuw Argus.

19-01-2013 verslag GK voor jeugd

Onze club was vandaag uiterst succesvol op het vandaag gehouden GK voor de jeugd in Loppersum. Gehoopt werd op de verenigingsbeker maar Argus was net een half puntje beter. Tegenslag was er omdat Melle zich ziek moest afmelden en Esther toch de voorkeur gaf aan het bezoek van de open dag van haar school. Daarom namen 19 jeugdspelers mee aan het toernooi de meeste deelnemers van allemaal. Janien had het meeste succes met de titel zowel bij het enkel als bij het dubbel samen met Mirte Hoorndijk. Bij de meisjes kadetten was Oldambt oppermachtig met de plaatsen 1,2 en 3. Verrassend was wel de volgorde, Jasmijn werd namelijk Groninger Kampioen gevolgd door Eva en Babette. Eva en Babette werden wel kampioen in het dubbelspel. Bij de meisjes welpen was nog een leuk resultaat te vermelden doordat Eliene het troosttoernooi won en Melissa derde werd. Wouter verloor weer eens een finale, hij werd tweede bij de junioren D terwijl Nico winnaar werd in de troostronde. Lucas haalde bij de kadetten een mooie tweede plaats in de troostronde. Wel haalde hij een tweede plaats in het dubbelpel samen met Vincent Blaauw van DOTO. Luuk was verrassend de enige die bij de pupillen de hoofdronde haalde maar werd snel uitgeschakeld. Paul won het troosttoernooi en Michael werd derde.

18-01-2013 verslag veteranentoernooi GK

Bij het vanavond gehouden veteranentoernooi op de GK in Loppersum zijn door Oldambt spelers geen prijzen gewonnen. Niemand van de zes deelnemers kwam in de buurt van eremetaal.

29-12-2012 verslag Masters en Noordelijke Kampioenschappen

Op de vandaag gehouden Masters en Open Noordelijke Kampioenschappen in Harkstede was Janien weer succesvol. Zij stond bij de Masters in de finale maar verloor dit keer van Loes Doorenbos. Ook bij de Noordelijke Kampioenschappen stond zij in de finale bij de Landelijk C/Noordelijke Divisie spelers en dit keer wist zij wel te winnen. Melle was minder succesvol want hij kwam niet verder dan de kwartfinale. Dat was ook het eindstation van Nico in de derde klasse. Wouter stond in de halve finale maar verloor in 5 games waarna hij ook de strijd om de derde plaats verloor. Ook Eva kwam tot de halve finale in de vierde klasse maar verloor ook en daarna ook de strijd om de derde plaats.

22-12-2012 verslag Talo Kersttoernooi

Vandaag was ttv Oldambt met 4 senioren en 4 jeugdspelers vertegenwoordigd op het Kersttoernooi in Loppersum. De jeugd scoorde het beste met een eerste plaats voor Wouter in de 2e/3e klasse, hij won al zijn partijen. Lucas was met een derde plaats in de vierde klasse succesvol. Bij de senioren werd een tweede plaats gehaald door Chris bij de heren G. Hij zit zich nog wel af te vragen hoe hij in de finale een 9-1 voorsprong in de vijfde game nog wist te verspelen.

16-12-2012 verslag C-ranglijsttoernooi Assen

Melle was vandaag aan de beurt om te spelen. Hij werd met drie keurige overwinningen eerste in zijn poule en plaatste zich hierbij voor het hoofdtoernooi. Daarin werd hij echter in de eerste ronde uitgeschakeld.

15-12-2012 verslag B-ranglijsttoernooi jeugd Assen

Janien heeft met een finaleplaats tijdens het B-ranglijsttoernooi in Assen bijna een A-licentie verdiend. Als eerste ging zij door in de poule. In de vervolgronde werd in een spannende wedstrijd met 3-2 van Mandy de Boer gewonnen. Daarna werd in de kwartfinale in 4 games gewonnen van de nummer drie van de ranglijst Marjolein Gertenbach. In de halve finale moest ook eeuwige rivale en de nummer twee van de ranglijst Loes Doornbos er in vier games er aan geloven. In de finale trof zij met Nadine Zwakenberg een tegenstander waar zij in de poule van gewonnen had. De tank was echter leeg en helaas verloor Janien in drie games. Maar toch een geweldige prestatie en ze zal hiermee een grote sprong op de ranglijst maken.

15-12-2012 verslag Doto toernooi

Op het vandaag gehouden Doto jubileumtoernooi voor de jeugd heeft onze jeugd alle prijzen in de wacht weten te slepen. Het toernooi ging bijna uitsluitend tussen Doto en Oldambt met nog een speler van Tjuchem. Er werd met duo’s gespeeld in de derde, vierde en vijfde klasse. Oldambt was met 6 teams prominent vertegenwoordigd. De twee teams met beginners wisten nog geen rol van betekenis te spelen maar deden wel waardevolle ervaring op. De vijfde klasse werd overtuigend gewonnen door Sam en Luuk. In de vierde klasse was er een spannende strijd tussen twee Oldambt teams. De besten en gelukkigsten waren Paul en Jasmijn die Eva en Lucas voor wisten te blijven. In de derde klasse waren Wouter en Nico de besten ondanks dat Nico rugproblemen had. Na afloop werden de spelers getrakteerd op patat. Voor de foto’s zie de fotopagina.

  

8-12-2012 clubkampioenschappen jeugd een feest

Vandaag werden voor het eerst in de geschiedenis van ttv Oldambt de clubkampioenschappen voor de jeugd gehouden. Maar liefst 29 jeugdleden deden mee. Er werd gestreden in vier groepen, de selectiegroep, de groep gevorderden, de beginners van 10 jaar en ouder en de beginners tot 10 jaar. Kampioenen in de diverse groepen werden Wouter Dijkstra, Dylan Goos, Esther Timmerman en Aron Delger. Voor alle uitslagen en eindstanden zie toernooien. Na afloop was er patat en ranja en een discoshow met DJ DIEWALT. Alle deelnemers, organisatie en ouders en aanverwanten hebben genoten deze middag en voor herhaling vatbaar. Voor alle foto’s zie de fotopagina.

8-12-2012 Janien plaatst zich voor halve finale meerkampen
Janien heeft zich vandaag in Almere geplaatst voor de halve finale meerkampen door als tweede te eindigen in haar groep. Het toernooi begon slecht met een 3-0 (7-11 6-11 12-14) nederlaag maar de tweede partij werd redelijk gemakkelijk gewonnen met 3-0 (11-4 11-5 12-10) De derde partij was tegen de sterkste speester en ging kansloos met 3-0 verloren (4-11 6-11 5-11) De vierde partij was echter weer voor Janien met 3-0 (11-7 11-7 13-11) en met dit resultaat werd ze op onderling resultaat tweede en daarmee direct geplaatst voor de halve finale op 17 februari in Zwolle. Voormalig lid van het Landelijk team Yusra al Mudhafar haalde het niet want zij werd derde in haar groep.

Eindstand groep 7:

1. Simone Broersen 8 punten

2. Janien Potter 6 punten

3. Lynn Martens 6 punten

4. Bianca de Haas 5 punten

5. Ewa Bednardczyk 5 punten

6-12-2012 Landelijk jeugdteam stopt

Wegens omstandigheden heeft Henk Bakker besloten om per direct te stoppen als trainer/coach bij ttv Oldambt. Als gevolg daarvan heeft de familie Froma aangegeven dat Lennard zich niet meer beschikbaar stelt voor het Landelijk jeugdteam. Al gevolg daarvan heeft het bestuur besloten om dit team terug te trekken.

  

23-11-2012 kampioenschap voor 1e seniorenteam

Het eerste seniorenteam is door een overwinning op directe concurrent FTTC 2 kampioen geworden in de 2e noordelijke divisie A. Het werd een spannende partij met in de hoofdrol Bert Wassing. Hij zorgde voor drie punten en samen met Gert Jan Takens ook het punt in de dubbel. Monique Arends en Cathry Hof wonnen elk een partij.

17-11-2012 Verslag Havenstadtoernooi

Op het vandaag gehouden Havenstadtoernooi in Delfzijl zijn door onze jeugd uitstekende resultaten behaald. Slechts 1 senior (Chris) en 9 jeugdleden deden mee. Het beste resultaat werd behaald door Lucas die de eerste plek behaalde in de 4e klasse. In dezelfde klasse werd Babette derde. Nieuwkomer Michael deed het uitstekend op zijn eerste toernooi en werd derde. De 3e klasse kende een bizar verloop. In de poule waarin ook Wouter en Eva uitkwamen eindigden onze beide spelers samen met een speler van Vinkhuizen op de gedeelde eerste plaats. Wouter was normaal gesproken de pineut want hij had de ongunstigste gamestanden. Dat was echter de toernooileiding ontgaan en werd Eva op de derde plek gezet. Wouter speelde intussen al de halve finale en won deze. De gang van zaken was mij even ontgaan omdat ik zelf ook wedstrijden speelde. Na protesten van mij en Eva kwam de toernooileiding er achter dat zij een fout hadden gemaakt. Als compromis mocht Eva toch in een finalepoule van drie spelen. Wouter en Eva verloren daarin beide van Thomas van Vinkhuizen die daarmee eerste werd. De strijd om de tweede plaats werd nu gewonnen door Wouter en werd Eva derde. Een uitstekende prestatie want normaal speelt zij 4e klasse. Oldambt eindigde bij de verenigingsbeker als tweede achter DTTC ’78.

    

28-10-2012 Verslag meerkampen

Vandaag werden de voorrondes meerkampen van de afdeling Noord afgewerkt. Acht deelnemers waren er van onze club. Bij de meisjes junioren werd een tienkamp afgewerkt. Janien bleef tot de laatste partij ongeslagen maar moest toen wederom haar meerdere erkennen in euwige rivale Loes Doornbos die overigens toen al een wedstrijd had verloren. Daardoor eindigde Janien als tweede achter Loes op onderling resutaat. Zij plaatste zich hiermee wel voor de kwartfinale van de meerkampen. De meisjes kadetten moesten ook een finalepoule spelen met 9 speelsters. Jasmijn, Eva en Babette weerden zich goed tegen veelal hoger spelende speelsters maar eindigden niet bij de eerste drie. Melle had duidelijk zijn dag niet en moest genoegen nemen met een plaats in de troostronde. Wouter had geen kans in zijn poule maar won nog wel een potje in de troostronde. Lucas bij de kadetten liet ook een goede indruk achter maar zat ook in een poule met o.a. Robert Jansen van Emmen die op landelijk niveau speelt en had daardoor geen kans. Paul speelde ook goede wedstrijden bij de pupillen maar kwam ook in de  troostronde waar hij nog de derde plek veroverde. Helaas voor hem zat daar geen beker aan vast.

   

27-10-2012 Verslag Doto toernooi

TTV Oldambt was vandaag met 7 deelnemers aanwezig op het Doto toernooi dat dit jaar in het teken stond van het 60 jarig bestaanvan Doto. Vijf kwamen uit in de Noordelijke Divisie klasse. Bert, Edwin en Adam plaatsten zich voor de kwartfinale. Bert en Edwin moesten tegen elkaar en Bert won dit onderonsje terwijl Adam uitgeschakeld werd. Adam werd ook uitgeschakeld. Bert won daarna in een zeer goede partij van Reino Hut. De finale ging tegen Bram Parlevliet van Ready. Bert ging voortvarend van start en kwam met 2-0 in games voor. Daarna kwamen er wat slordigheden in zijn spel en gingen de volgende twee games verloren. In de beslissende vijfde game ging de strijd lang gelijk op maar op het eind besliste Bert de wedstrijd met een paar prima services. Na de prijsuitreiking werd er nog gegeten en daarna werd het jubileum van de club gevierd met muziek en drank.

19-06-2012 Indeling landelijk C-team bekend

Het eerste jeugdteam is definitief toegelaten tot de landelijk C-competitie. Ze zijn ingedeeld in poule B met Emmen 1, Effekt ’74 1 uit Wierden, DTS 2 uit Enschede, Bit.nl 2 uit Ede en Smash ’70 (H) 1 uit Hattem

 

08-06-2012 Melle op B/C-kwalificatietoernooi

Melle is er niet in geslaagd een B-licentie te halen op het kwalificatietoernooi in Aalsmeer. Met twee overwinningen en twee nederlagen plaatste hij zich wel voor de vervolgronde maar verloor toen in een hoogstaande wedstrijd in 5 games van een landelijk C speler.

26-04-2012 uitslagen clubkampioenschappen

Bert Wassing is eerste geworden bij de clubkampioenschappen, Edwin van der Wal werd tweede en Adam van Dijk derde.

Bij de tweede groep werd nieuweling Lennard Froma eerste, Eddy Groenbroek tweede en Melle Potter derde. 

21-04-2012 Eerste jeugdteam kampioen in de noordelijke jeugddivisie

Het eerste jeugdteam heeft dankzij een 8 – 2 overwinning op Assen 2 het kampioenschap binnengehaald. Aangezien concurrent Actief 1 niet verder kwam dan een 6 -4 nedrelaag tegen Emmen 3 is het Oldambt team niet meer in te halen. Gefeliciteerd Melle, Janien, Adriaan en Lars. Daarmee is de vereniging waarschijnlijk weer op landelijk niveau vertegenwoordigd bij de jeugd.

 

29-04-2012 Team 3 kampioen in de eerste klasse B

Ook team 3 is vanavond kampioen geworden door een afgetekende 9 – 1 overwinning op Idefix 1. Team 2 en 3 mogen nu op vrijdag 11 mei onderling uitmaken wie promoveert naar de Noordelijke Divisie.

20-04-2012 Team 2 kampioen in de eerste klasse A

Het tweede team van Oldambt is vanavond kampioen geworden. De benodigde drie punten werden vlot binnen gehaald tegen het team van Argus. De eindstand was 8 – 2.

07-04-2012 Drie tweede plaatsen Eemsmondtoernooi

Met slechts met vijf deelnemers was Oldambt vertegenwoordigd op het Eemsmondtoernooi. Desondanks waren  drie tweede plaatsen voor de deelnemers.

Bij de jeugd 4e klasse had Wouter Dijkstra eigenlijk moeten winnen maar hij gaf ruime voorsprongen uit handen tegen Mark Massier van Doto en eindigde daardoor op een tweede plaats. Met slechts een nederlaag werd Lucas Bolt knap tweede in de 6e klasse. Xantia Schrik kon helaas geen wedstrijd winnen. Bij de senioren behaalde Chris Harms een tweede plaats bij G1. In deze klasse werden de partijen in drie games gespeeld. Chris kwam een game tekort op de winnaar Youri Kobes waar hij wel van won. Willem Bierman eindigde in de middenmoot.

 

03-04-2012 Veel nieuwe jeugdleden dankzij Table Stars

Dankzij het Table Stars project heeft onze club al veel nieuwe jeugdleden mogen bijschrijven uit vooral Finsterwolde. Dit zijn kinderen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar. Het trainingsprogramma is inmiddels aagepast om deze groep spelenderwijs gevoel voor het balletje bij te brengen.

05-03-2012 De Bouwsteen heeft als laatste school Table Stars gedaan

De Bouwsteen uit Finsterwolde was vandaag als laatste aan de beurt om kennis te maken met tafeltennis door het Table Stars programma. Een kleine 100 kinderen namen deel. Het was een drukke dag temeer omdat de gymleraar ziek was en Chris alleen hulp kreeg van de leerkrachten. Gelukkig was ’s middags Aletta Groenbroek nog aanwezig om te helpen.

03-03-2012 drie prijzen voor Oldambt pupillen/welpen toernooi

Dylan Goos, Hans Löhr en Kaj van den Bosch 1,2,en 3 bij beginners 1

02-03-2012 47 opgaves voor pupillen/welpen toernooi

In totaal 47 kinderen verdeeld over 9 verenigingen zullen deelnemen aan het pupillen/welpentoernooi van zaterdag 3 maart in de Hardenberg in Finsterwolde

26-02-2012 Janien ook in hoofdronde B-ranglijsttoernooi Nijmegen

Janien plaatst zich voor de hoofdronde met drie winstpartijen en een verlies maar wordt daarin uitgeschakeld door de latere winnares

25-02-2012 Dollardtoernooi zeer succesvol verlopen

Veel prijzen voor Oldambt leden en alleen maar lovende woorden voor de organisatie.

25-02-2012 Melle haalt hoofdronde C-ranglijsttoernooi Nijmegen

Melle plaatst zich voor hoofdronde met twee winstpartijen en een verlieswedstrijd. Hij werd daarna uitgeschakeld.

17-02-2012 St Vitusschool opnieuw op bezoek

De St Vitusschool was vanmiddag voor de tweede keer op bezoek met 45 leerlingen en verdienden daarmee de derde ster op het Table Star diploma. Er werd een training gegeven onder leiding van Henk Bakker. De kinderen vonden vooral het spelen tegen de robot erg ‘cool’.

14-02- 2012 De Uilenburcht uit Beerta doet Table Stars

Groep 4 en 5, in totaal 53 kinderen hebben vandaag kennis gemaakt met tafeltennis d.m.v. het Table Stars project. De kinderen en de leerkrachten waren enthousiast. Enkele kinderen waren zo enthousiast dat ze s’avonds ook al op de reguliere training verschenen. Groep 6, 7 en 8 zullen vrijdag 24 februari deelnemen aan het project.

24-01-2012 St. Vitusschool doet mee met Table Stars

De St. Vitusschool uit Winschoten heeft aangegeven dat ook zij mee willen doen aan het Table Stars project. Op twee vrijdagmiddagen zullen groep 6 en 7 in De Hardenberg kennis maken met tafeltennis.

19-01-2012 Column door Peter Hanning

Column Peter Hanning: klompen en de parel van Oost-Groningen

Zaterdag en zondag heb ik een kijkje genomen bij de Groninger Kampioenschappen in Loppersum. Er was een deelnemersveld wat de tafeltennisburgers weer moed kan geven. Vorig jaar was het namelijk dramatisch. Natuurlijk is het altijd leuk om weer met bepaalde personen te spreken over van alles en nog wat. Vooral tafeltennis is natuurlijk onderwerp van gesprek. Of ik nog competitie speel? Die vraag is mij meerdere keren gesteld. Het antwoord is nog steeds hetzelfde: nee. Dan moet er toch eerst een competitie aangeboden worden waarin ik op normale speeltijden actief kan zijn. Maar toch is mijn onderbouwing van het antwoord niet meer het zelfde. Ik gaf altijd als sprekend voorbeeld dat ik geen zin meer heb om op een dinsdagavond een uitwedstrijd te spelen in Finsterwolde. Eigenlijk wist dan iedereen in mijn buurt wat ik bedoelde. Een glimlach van mijn gesprekspartner was vaak de non-verbale bevestiging.

Een wedstrijd spelen tegen De Finster was voor mij geen pretje. Een half uur rijden naar Oost-Groningen en op de een of andere manier reden we daar in het verleden ook nog eens altijd verkeerd. Het zal de te gemakkelijke voorbereiding wel zijn geweest, want wie verwacht nou dat je in een dorp met een paar straten de sportzaal niet kunt vinden? Tegenwoordig vertelt Tom ons waar we links of rechts moeten gaan. Eenmaal in Finsterwolde mocht je dan spelen in een bunker met een te laag plafond en een rookhol als zogenaamde kantine. Dat was niet mijn ding. Weinig inspirerend en in mijn ogen niet het toneel waarop je als sporter je kunsten wilt vertonen. Er zijn personen die er ook niet graag speelden omdat het materiaal op plankjes van de tegenstanders niet het meest favoriete spelletje oplevert. Dat stemde mij in het verleden op voorhand ook al niet in een al te best humeur, maar dat hoort nou eenmaal bij het spelletje. Kortom: Finsterwolde stond voor mij synoniem voor een avondvullend tafeltennisprogramma waar ik absoluut niet op zat te wachten.

Het sprekende voorbeeld is er niet meer. In Finsterwolde is tegenwoordig alles anders. Reflex  Scheemda en De Finster hebben elkaar het ja-woord gegeven en er ontstaat volgens mij een mooi huwelijk. Zo zie je maar weer dat tijd investeren in een goede samenwerking een mooi kindje kan opleveren. TTV Oldambt is de nieuwe parel van Oost-Groningen!  In fraai zeeblauwe shirts betraden de spelers en speelsters het strijdtoneel in Loppersum. Als ik het een beetje goed heb ingeschat waren ze met het opkomende Idéfix zelfs hofleverancier. Ze spreken positief over hun nieuwe club: goedbezochte trainingen, enthousiaste kartrekkers, de club straalt zelfvertrouwen uit. De thuiswedstrijden worden gespeeld in De Hardenberg, een fraaie moderne sportaccommodatie waar na afloop van de wedstrijden ook ruimte is voor hapje en een drankje. De bitterballen staan inmiddels standaard op het TTV Oldambt-menu, zo vernam ik van een insider. Er staat bijna niets meer in de weg om naar Finsterwolde af te reizen om daar een lekker avondje te ballen in competitieverband. Ehm… bijna!? In Nederland moeten we blijkbaar eerst alles wetenschappelijk onderbouwen wat iedereen op zijn of haar klompen kan aanvoelen. Kom op mensen, ik wil naar Finsterwolde!

16-01-2012 Table Stars van start

Met obs De Bouwsteen uit Finsterwolde is afgesproken het project Table Stars (zie www.tablestars.nl) uit te voeren. Mogelijk komt obs De Uilenburcht uit Beerta en nog een school uit Winschoten daar nog bij. Wij zoeken een aantal vrijwilligers om de spellen tijdens de reguliere gymlessen te begeleiden. Opgaven bij Chris Harms tel. 0597-593253. 

15-01-2012 Uitslagen GK senioren

Heren D derde plaats voor Edwin van der Wal

Heren E tweede plaats voor Gert Jan Takens

14-01-2012 Uitslagen GK jeugd

Jongens junioren C derde plaats voor Melle Potter, Joel Timmerman vierde.

Jongens junioren D tweede plaats voor het dubbel Wouter Dijkstra/Niek van Muylwijck.

Jongens kadetten C eerste plaats voor onze nieuwe aanwinst Lars Heeres.

Jongens kadetten D vierde plaats voor Nico Doedens

Meisjes junioren ABC tweede plaats voor Janien Potter

Meisjes Kadetten D eerste plaats voor Babette Dijkstra

Meisjes kadetten/pupillen eerste plaats voor dubbel Babette Dijkstra/Eva Mooi

Meisjes pupillen D eerste plaats voor Eva Mooi

13-01-2012 Uitslagen GK veteranen

Adam van Dijk is winnaar geworden van het veteranentoernooi. Fre Jansen als derde geeindigd, Gert Jan Takens werd vierde.

09-01-2012  TTV Oldambt ontvangt subsidie van gemeente Oldambt

In verband met de fusie heeft onze club van de gemeente Oldambt een subsidie ontvangen voor aanschaf nieuwe materialen. Het bestuur is op dit moment bezig met een leverancier om 2 nieuwe tafels en speelveldomrandingen aan te schaffen. De houten Heemskerk tafels kunnen derhalve op termijn vervangen worden.